hudy76 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 (edytowane) Co może KaTeEf? Świster na 1.5 g główce i wędka, która rzekomo gada od 3 g. Przy flaucie bezstresowo. Dzisiejsza rybka trochę nieforumowa, więc ocenzurowana. Ed. Chciałbym zobaczyć jak sobie radzi podrasowany Aldebaran z jednym gramem. Edytowane 26 Czerwca 2018 przez Koincydencja 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 (edytowane) Hubert tak z ciekawości bom człek ciekawy w sumie to ... 2,6 czy około 3 gramy ? Edytowane 26 Czerwca 2018 przez SlawekNikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Łącznie: Dziś najniżej 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rimi Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Koledzy czy któryś z Was wie od ilu gada nowy sv light? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Koledzy czy któryś z Was wie od ilu gada nowy sv light?Tak samo gada jak ss air i alphas air. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 (edytowane) Dużo pisaliśmy tutaj o chińskich kijach i multikach dedykowanych UL... najczęściej teoretycznie Co do multików zawsze byłem sceptyczny natomiast nie ukrywałem, że kijki (a szczególnie relacja cena/jakość) oceniam bardzo dobrze. Potwierdzały to głównie testy nad wodą.Od kilku dni jestem na urlopie rodzinnym oczywiście z wędkami. Trzy wypłynięcia na moje ukochane jezioro i zaliczyłem ... jeden kontakt z okonkiem Wczoraj popłynąłem na odległą górkę, która potrafi co pewien czas obdarować ładnymi okoniami. Zabrałem dwa zestawy UL:1. ROYAL SPIRIT 703UL 7'0" 1-6 2-6lb + ABU REVO ALC-BF72. DEXTERITY C632UL 6'3" 0,6-8 2-86lb + ALDEEBARAN BFS XGNa obu plecionki #0.6 z dowiązanym 1,5m FC 0,19Okonie niestety zawiodły, ale ... super zabawa ze szczupaczkami 65, 62, 55, 50(wiem, że nie mają "wymiaru forumowego" ale wrzucę fotki gdyż nie chodzi tutaj o szczupaki tylko o UL )Błystki "Pontoon21" i "Biedronka" I jeszcze taka ślicznotka 22-25cm(?). Wzięła z ok siedmiu metrów w chwilę po poderwaniu obrotówki (dzieło Roberta Taszarka) Zabawa była genialna, kije spisały się rewelacyjnie a gra terkotki w obu multikach ... CUDO! Edytowane 12 Lipca 2018 przez BOB1 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Bob ja ostatnio miałem przyłów 60tki na mojego króciaka 1,4m to na siłę go holowałem że szczytówkę dzieliło już tylko kilka cm od dolnika [emoji16][emoji16] Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Robert, to DEXTERITY ciąga obrotówki? Wklejka nie przeszkadza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Dla mnie ten kijek ogarnia wszystko Obrotówka 1, 2 nie jest problemem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahi66 Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Potwierdzam słowa Roberta. Mam Dexterity od prawie roku i banan mi z gęby nie schodzi jak go biorę nad wodę. W Szwecji bez problemu holował szczupaki około 55cm, a okoń 42cm wyjechał w moment. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 14 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Koledzy podpowiedzcie czy do alphas air stream będą pasowały takie same łożyska jak do alphas air ? Tj. Kattobi 1130AIR BFS & 830AIR BFS A drugie pytanie czy ktoś kupował już łożyska do tych szpulek availa do aldebaran bfs xg 16, albo do cc 17 bfs? Z tego co znalazłem to tam jest inny rozmiar niż seryjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Dla tych co chcą zrobić ze steeza maszynkę ULhttps://m.ebay.com/itm/MOMO-Studio-Honeycomb-SPOOL-for-Daiwa-Steez-SS-SV-T3-RYOGA1016-ZILLION-SV-TW/123244400054?_mwBanner=1&ul_ref=https%3A%2F%2Frover.ebay.com%2Frover%2F0%2F0%2F0%3Fmpre%3Dhttps%253A%252F%252Fwww.ebay.com%252Fulk%252Fitm%252F123244400054%26rvr_id%3D0%26rvr_ts%3Da2d735e61640a16d8c643425fffb4953&ul_noapp=true 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Kolejny, ładnie wypasiony (1,75kg) szczupaczek 65cm na zestaw UL. I po raz kolejny, tani (ok. 200pln), chiński kijek UL pokazał swoją klasę. Zdecydowanie polecam (Aldebaran BFS to klasa sama w sobie, ale kijek zasługuje na taki multik) 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 (edytowane) To i ja się pochwale. Szczupły 85 cm złowiony na zestaw ultralightowy, czyli px68 spięty z phenix 8 lb. Czyli zestaw ten sam który mam od x - czasu . Przynęta to mojego autorstwa mikro jig Edytowane 24 Lipca 2018 przez Andan 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Ładnie łowicie, gratulacje[emoji2] ja ostatnio tylko małe okonki... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Ładnie łowicie, gratulacje[emoji2] ja ostatnio tylko małe okonki...Dzięki, po małych będą i duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 To i ja się pochwale. Szczupły 85 cm złowiony na zestaw ultralightowy, czyli px68 spięty z phenix 8 lb. Czyli zestaw ten sam który mam od x - czasu . Przynęta to mojego autorstwa mikro jig A foto jiga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Ładnie łowicie, gratulacje[emoji2] ja ostatnio tylko małe okonki...U mnie problem polega na tym, że ani małe ani duże okonki nie chcą brać na UL padaczka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 (edytowane) Wojtek ,nie posiadam fotki samego jigosława. Jak się wpatrzysz w foto to po lewej części dolnej szczęki widać pomarańczowego mikrusa - to on. Edit:A po pierwszych odjazdach już się cieszyłem, że będę miał nowy PB brzany. Niestety potem zalusterkował i czar par prysł jak bańka mydlana i opadłem na kolana hehehe Edytowane 24 Lipca 2018 przez Andan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Wojtek ,nie posiadam fotki samego jigosława. Jak się wpatrzysz w foto to po lewej części dolnej szczęki widać pomarańczowego mikrusa - to on. Team Andan - pike 85 cm.jpg Edit:A po pierwszych odjazdach już się cieszyłem, że będę miał nowy PB brzany. Niestety potem zalusterkował i czar par prysł jak bańka mydlana i opadłem na kolana heheheJakiej grubości linki używasz w zestawach UL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 25 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 Na zdjeciu jest zestaw na ktorym jest nawinieta YGK WX8 Gesox o grubosci 0.8 wedlug japonskich miar.Używam 0.8 w kazdym przypadku wedlug japonskiej miary i teraz w zaleznosci od zestawu moje ulubione marki po ktore siegam to: YGK Gesox wx8 lub Daiwa Tournamnet lub Duel X8 lub Varivas X8. Mam szpulke w zapasie WX8 YGK 0.8 moge Ci odstąpić. Gdybys reflektował pukaj na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rimi Opublikowano 25 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 Czemu akurat taka grubość? Osobiste preferencje, potrzebujesz zapasu mocy czy cieńszymi źle się rzuca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BUBUATQ Opublikowano 25 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 Witam, Czy ta szpulka z ebaya będzie pasowa do ss air bo widzę, że do ss sv jest możliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 25 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 Witam, Czy ta szpulka z ebaya będzie pasowa do ss air bo widzę, że do ss sv jest możliwość.Nie będzie, ss air ma srednice 33mm albo 31mm, nie pamietam dokładnie. Ta ma 34mm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 25 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 (edytowane) Czemu akurat taka grubość? Osobiste preferencje, potrzebujesz zapasu mocy czy cieńszymi źle się rzuca? W sumie wszystkie powyższe, które wymieniłeś plus kilka dodatkowych aspektów choćby taki, że 0.8 dłużej utrzymuje się na powierzchni (tafli wody) podczas używania mikroświata, co lepiej mi pozwala zaprezentować przynętę w wodzie i poczuć brania. W sumie 0.8 ki te, które używam są w moim odczuciu i do moich potrzeb wystarczająco cienkie. Do 0.4 nie sięgam, gdyż ryby w moich wodach je urywają i są dla mnie za cienkie. Niteczki. Znów 0.6 jest już wystarczająca, lecz szybciej tonie niż 0.8 ,a znów rzuca tylko o 3 metry dalej w porównaniu z 0.8 co przy moich dystansach, których używam jest nie zauważalne. 0.8 jest dla mnie na tyle komfortowe, że obławiam każdą miejscówkę którą potrzebuje. Także w moim stylu łowienia 0.8 jest najbardziej odpowiednią średnicą jaka mi pasuje. Przypominam, że jest to miara japońska, a nie europejska. Edit:Zerknij, mniej więcej od tej strony w wątek:http://jerkbait.pl/topic/30429-d%C5%82ubanina-od-andana-czyli-tzw-handmade/page-10 Kolor milky blue to Duel i Varivas, a drugi też mój ulubiony milky pink to YGK GessoX WX8 oraz Daiwa Tournament. Wszędzie wspomniana rozmiarówka. Wydeptana wieloletnim doświadczeniem nawijana ilość na szpulkę to od 40 do 45 metrów. Nie więcej, nie mniej. Dlaczego ... Nie pytaj, sprawdź, a sam zobaczysz różnice w rzutach. Aaa.. i BROŃ BOŻE żadnych podkładów. Witam, Czy ta szpulka z ebaya będzie pasowa do ss air bo widzę, że do ss sv jest możliwość.Nie będzie, obecnie nie ma tuningowych szpulek do ss air. Ebayowa szpulka o którą pytasz jest kompatybilna z:- Daiwa Steez - Daiwa T3 (bez t3 Air)- Ryoga 1016- Zillion Sv Tw Edytowane 25 Lipca 2018 przez Andan 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi