Skocz do zawartości

Casting ultra light

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

Przy rzucie "nielotem" z tego kijka, spodziewaj się dokładnie takich samych problemów jak przy każdym innym o takiej pracy. 3gr to już całkiem przyzwoita masa, która fajnie ładuje pełną szczytówkę. Jak technikę rzutu dostosujesz do tego kijka to fajnie lata...czyli rzut trochę szybszy, ale nie rwany ;)

Ja rzucałem i wędka dobrze to ładuje bo to wklejka o akcji średnio szybkiej, ale czekam jeszcze na multika bo na razie testowałem to z przerobioną pod ul tatulą ???? i w zasadzie wędka zaliczyła dwa wypady, ale póki co jestem zadowolony.

P.S. okonie nie spadają i Bolek 40+ wyjechał bez problemu ????

Edytowane przez rimi

Nie podpuszczam tylko podziwiam pomysły kupowania takiego sprzętu. Jak było by to takie łatwe zbudować multik który ma dół od 2 gram to uznane firmy miały by tanie odpowiedniki w cenie 100 zielonych banknotów zwanych dolarem USA. Jednak jakoś tak nie jest a marketingowy bełkot i robienie wędkarzy w .uja firmy wędkarskie opanowały do perfekcji. Tyle było pisane tu w tym wątku i nie tylko w tym na temat takich pomysłów,wyważania otwartych drzwi i nawet mi się już pisać nie chce. Ale jeden lubi ogórki drugi ogrodnika córki.

• Like 4

Zdecydowanie powyżej oczekiwań, ml to bardziej docelowy target. Miałem ciekawe spotkanie z przedstawicielem handlowym pewnej firmy który udowadniał mi że u nas generalnie to nikt i tak nie potrafi dobrze rzucać i wina zdecydowanie leży po stronie wędkarza (nabywcy ) Oni sprzedają high end. Takich kwiatków w tym ogródku to bym nazbierał dużo.

Panowie, polećcie jakąś dobrą linkę do UL w rozsądnej cenie. Najlepiej kolor niebieski lub jakieś delikatne fluo. Ważne, żeby nie strzelała przy rzucie w jakiś absurdalny sposób. Może być ciut grubsza, ale za to pewna.

Nieśmiertelny varivas # 0,6 i 0,8 czterosplotowy takich używam i mogę polecić.
  • Like 2