Skocz do zawartości

Casting ultra light

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi mi głownie o wytrzymałość, czy po zakupieniu nie będę urywał na byle zaczepie?  :blink: Bo już zdarzały się takie przypadki przy drogich renomowanych plecionkach.

Nic się nie bój ,dopóki nie przeciągniesz linki po kamieniach,karczach czy innym badziewiu wytrzymałość jest wzorowa. Po to między innymi używa się długiego przyponu z fc,aby ograniczyć kontakt plecionki z wszelkim badziewiem. Ile wytrzymuje linka #0,6 widzieli koledzy będący u mnie w gościnie. Ryba po braniu położyła się na dnie i nie byłem w stanie zerwać linki napinając zestaw. Zerwałem dopiero owijając linkę wokół dłoni.
  • Like 3

... Ryba po braniu położyła się na dnie i nie byłem w stanie zerwać linki napinając zestaw. Zerwałem dopiero owijając linkę wokół dłoni.

Trzeba było nie łowić glonojada! :P A coś się z nim nagadał w międzyczasie...   Strzeliła Ci wtedy plecionka, czy fluoro?

Edytowane przez Koincydencja
  • Like 1

Sprawdz ten wezel. Uzywam do plecionki 0,6 i fc 0,20 trzyma dobrze. Zrywalem wielokrotnie agrafke a wezel trzymal dalej dobrze. Jednak przy plecionce 0,6 i fc 0,30 zeslizgiwal mi sie. Do cienszego fc najlepszy jaki uzywalem.

Dodatkowa zaleta jest prostota wiazania. W jesiennych miesiacach bardzo wazna.

Edytowane przez bartuch5473
  • Like 1

Znam, jednak zawiązanie przy PE 0.6 i FC 0,20mm jest dla mnie niewykonalne, a jak już się uda to zajmuje za dużo czasu. Przy zaczepie średnio co 30min bez sensu.

Ja tam szybko go wiąże, kwestia wprawy ???? największą zaletą tego węzła jest to, że jest bardzo płaski i nie czuć go na małych przelotkach Edytowane przez rimi

Trzeba było nie łowić glonojada! :P A coś się z nim nagadał w międzyczasie...   Strzeliła Ci wtedy plecionka, czy fluoro?

Węzeł fc plecionka,zresztą jak zawsze. Ale łódkę scholowałem jakieś 20 metrów ☺☺ test zestawu ul jak się patrzy.
  • Like 3

Witam, posiada ktoś tę maszynkę? Shimano ALDEBARAN 51HG

Mam pytanie, jaka jest waga szpuli i od jakie masy zaczyna się komfort.

A podepnę się pod pytanie.

Panowie od jakiej masy skupionej zaczyna się komfort w tym multiplikatorze ?

Nic się nie bój ,dopóki nie przeciągniesz linki po kamieniach,karczach czy innym badziewiu wytrzymałość jest wzorowa. Po to między innymi używa się długiego przyponu z fc,aby ograniczyć kontakt plecionki z wszelkim badziewiem. Ile wytrzymuje linka #0,6 widzieli koledzy będący u mnie w gościnie. Ryba po braniu położyła się na dnie i nie byłem w stanie zerwać linki napinając zestaw. Zerwałem dopiero owijając linkę wokół dłoni.

Byłem widziałem, i pstrykałem w rzeczoną linkę☺ fakt mocna skubaniutka! Pozdro!!! Edytowane przez vastus
  • Like 2

• 2 tygodnie później...

Witam,

Kupiłem Varivas NEW High Grade PE 0.6 150m zielony kolor. Dziś nawinąłem połowę szpuli na Daiwe SS Air, wrażenia pozytywne. Jest faktycznie cieniutka, rzuty spoko.

Jak chcesz ograniczyć utratę koloru i przedłużyć żywotność linki to polecam spray do plecionek http://team-rapa.pl/sklep/produkt/pe-ok-50ml/ .

Nowy,nie zawaham się użyć określenia wymarzony zestaw UL skompletowany.

Suzuki RXF-4LB-681PRO(Art-Rod)+CC BFS.

Na razie-cięzko o ocenę, raptem godzinka testowych rzutów bo brak czasu no a poza tym jak człowiek zauroczony to nie da sie oceniac obiektywnie :wub:.

Jednakowoż,jak bierzesz zestaw do łapy i wiesz że to jest TO to... to jest TO :) .

post-53540-0-80064900-1534955256_thumb.jpg

• Like 12