grisza-78 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Mój Aldebaran wyląduje dopiero 29.08. Co za przepaść. Do niego dojdzie kij Zodias 164L-BFS/2, 4-12 gr. Będę ćwiczył ten set up głównie na okoniach, ale w przyszłości myślę, że posłuży na rzeki do łowienia kleni, czy kropsaów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 A jeśli nie Zodias, to Expride 164L - BFS-2. Zobaczę. Może ma ktoś doświadczenie z którymś z tych patyków? Będę wdzięczny za wszelkie info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeniowy Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Miałem Zodiasa tylko dłuższego 203cm 4-12g. Dawał radę kogutom do 16g, na klenia i mniejsze okonie zbyt szybki i mocny kijek.Pozdrawiam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gladki Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 A jeśli nie Zodias, to Expride 164L - BFS-2. Zobaczę. Może ma ktoś doświadczenie z którymś z tych patyków? Będę wdzięczny za wszelkie info. Rozważałem te kije jakiś czas temu ale dla mnie są zdecydowanie za sztywne (typowe szpady po agresywne jigowanie np. kogutami jak pisze kolega wyżej). IMO zupełnie nie nadają się na okonia. Finalnie zbudowałem zestaw na Suzuki RXF 6lb - w ubiegły weekend klenie 40cm+ wyjeżdżały na niego bez najmniejszego problemu a jednocześnie komfortowo polowilem sporo okonków. Myśle ze Suzuki 4lb byłby do tych zastosowań jeszcze lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Rozważałem te kije jakiś czas temu ale dla mnie są zdecydowanie za sztywne (typowe szpady po agresywne jigowanie np. kogutami jak pisze kolega wyżej). IMO zupełnie nie nadają się na okonia. Finalnie zbudowałem zestaw na Suzuki RXF 6lb - w ubiegły weekend klenie 40cm+ wyjeżdżały na niego bez najmniejszego problemu a jednocześnie komfortowo polowilem sporo okonków. Myśle ze Suzuki 4lb byłby do tych zastosowań jeszcze lepszy. Czy miałeś małes osobiście doczynienia z tymi kijkami (expride)? Expride, z tego co wiem, są nieco cieplejsze niż Zodias. Sam przymierzam się do zakupu setu: 1610M-2 i 168L-BFS/2. Z tego co czytałem ten drugi nadaje się do okoni na przynęty powyżej 3g. Tutaj trochę o krótszym bracie https://www.barsch-alarm.de/news/expride-bfs-vergleich-165-l-bfs-vs-165-l-bfs/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gladki Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 (edytowane) Czy miałeś małes osobiście doczynienia z tymi kijkami (expride)? Expride, z tego co wiem, są nieco cieplejsze niż Zodias. Sam przymierzam się do zakupu setu: 1610M-2 i 168L-BFS/2. Z tego co czytałem ten drugi nadaje się do okoni na przynęty powyżej 3g. Tutaj trochę o krótszym bracie https://www.barsch-alarm.de/news/expride-bfs-vergleich-165-l-bfs-vs-165-l-bfs/ Tak - poważnie rozważałem ich zakup i na dniach Shimano w Warszawie - dłuugo je macałem, wyginałem, porównywałem z innymi, zakładałem mojego Aldebarana, przeciągałem linkę przez przelotki - sprawdzałem ugięcie etc... więc zrobiłem wszystko co mogłem zrobić w sklepie. Oczywiście lepiej byłoby założyć przynętę i rzucać ale to co obejrzałem i poczułem podczas testów na sucho wystarczyło aby kije ocenić i co ważniejsze... zupełnie mnie nie przekonało. Expride - faktycznie przyjemniejszy (cieplejsza akcja) niż Zodias ale nadal to sztywna pałka.Z kijów, które chodzą mi dobrze z z Aldebaranem pod okonia mam też Graphitleadera Vigore GVGC68L - również szczerze polecam. Edytowane 23 Sierpnia 2018 przez gladki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Ok, dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Dzisiejsze okoniowanie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Użytkowo zawsze mi się podobały klasa sama w sobie,ergonomia bez zastrzeżeń ale kolor ????. Cóż jak kolega mi dzisiaj napisał najwyżej alarm założysz. Kolorem się nie łowi ,przywyknę. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 ...ja na swojego mówiłem ..."złoty ząbek" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Użytkowo zawsze mi się podobały klasa sama w sobie,ergonomia bez zastrzeżeń ale kolor . Cóż jak kolega mi dzisiaj napisał najwyżej alarm założysz. Kolorem się nie łowi ,przywyknę. przepiekny po obiciach na ramie stwierdzam ze ten egzemplarz byl kiedys u mnie mial byc dozywotnio jednak nieudane poszukiwania availa+magnetyka oraz to ze nieprzyjemnie sie nim lowi w zimne, wietrzne dni (nie wspominajac o zimie) bez rekawiczek sklonily mnie do sprzedaży no i oczywiscie jak zawsze żałuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 przepiekny po obiciach na ramie stwierdzam ze ten egzemplarz byl kiedys u mnie mial byc dozywotnio jednak nieudane poszukiwania availa+magnetyka oraz to ze nieprzyjemnie sie nim lowi w zimne, wietrzne dni (nie wspominajac o zimie) bez rekawiczek sklonily mnie do sprzedaży no i oczywiscie jak zawsze żałuje A żałuj ,nawet pozwolę sobie do niego zbudować kij ale to temat na później. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Wiedziałem, że przełom i chęć spróbowania czegoś innego zwycięży. Napisz Pawełku o kulturze pracy tej kultowej maszynki. Nie będę Cię molestował o porównania z Morrumami, Przyjaciołom nie wbija się noża w plecy. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Użytkowo zawsze mi się podobały klasa sama w sobie,ergonomia bez zastrzeżeń ale kolor ????. Cóż jak kolega mi dzisiaj napisał najwyżej alarm założysz. Kolorem się nie łowi ,przywyknę.Fajowy round. Klasyk. Cukierek sam w sobie. Bede mial co tuningowac ???????????? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 (edytowane) No i gra gitara. Adrian, największy spec w Polsce od Daiwy ( piszę bez żartów) weźmie na warsztat nie jakieś tam DC Shimano, ale top analoga. To mi się podoba. I wilk syty i Manchester City. Edytowane 5 Września 2018 przez Novis 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Jakie to śliczne [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7] Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 A Piotruś, zapomniałem, że lubisz złotko. Też byłem zawsze zakochany w Shalowach i tych wentylujących otworach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 To żeby złamać kolor trochę srebra ???? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Co by Tomuś nie gadać, jedno i drugie, to metale szlachetne. Chodzi oczywiście o kolory. Kocham Was chłopaki,ale ja definitywnie już wypisałem się z klubu okrąglaków. Moja dłoń, jak widzi okrąglaka mówi do mnie: Nie rób mi tego. Lubię swoją dłoń i staram się jej słuchać. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 ...tym bardziej, że to prawa dłoń 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Mam tę samą przypadłość Piotruś [emoji106]To jest nas już dwóch [emoji4]Co by Tomuś nie gadać, jedno i drugie, to metale szlachetne. Chodzi oczywiście o kolory. Kocham Was chłopaki,ale ja definitywnie już wypisałem się z klubu okrąglaków. Moja dłoń, jak widzi okrąglaka mówi do mnie: Nie rób mi tego. Lubię swoją dłoń i staram się jej słuchać.Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Mylisz się Maniuś w temacie ...ilu was jest 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Mylisz się Maniuś w temacie ...ilu was jest Zdaję sobię sprawę, że to większa epidemia Robercie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 ...Kocham Was chłopaki,ale ja definitywnie już wypisałem się z klubu okrąglaków. Moja dłoń, jak widzi okrąglaka mówi do mnie: Nie rób mi tego. Lubię swoją dłoń i staram się jej słuchać. Mam tę samą przypadłość Piotruś [emoji106]To jest nas już dwóch [emoji4] Mylisz się Maniuś w temacie ...ilu was jest Ja też wolę trzymać w dłoni inne krągłości... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 To ja i tak się zachowuje inaczej uwielbiam okrągłe, ale płaskim też nie pogardzę,łowię na te i na te. Jak to w polskim filmie: ładną chętnie w....m ale brzydkiej nie odmówię. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi