Skocz do zawartości

Casting ultra light

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

Jak tyś to Chłopie dojrzał.

Swoją drogą, jak to jest. Wracam piaszczystą drogą, w butach chlupie, stopy drażni piach, spodnie utytłane mieszaniną zielska i pajęczyn. Idę i już tęsknię... nie za braniami, nie za rybami... ale znów chce mi się porzucać. Magia!

• Like 6

Użytkowo zawsze mi się podobały klasa sama w sobie,ergonomia bez zastrzeżeń ale kolor . Cóż jak kolega mi dzisiaj napisał najwyżej alarm założysz. Kolorem się nie łowi ,przywyknę.

Jak nie przywykniesz to daj znać.

Ostatnio uwierzyłem w marketingowe zapewnienia dystrybutora i kupiłem https://allegro.pl/multiplikator-konger-streeto-cast-7200lh-005062720-i7471153398.html?snapshot=MjAxOC0wOC0yNVQxMDoyMzoyMy40NjJaO2J1eWVyO2I3MTY4NjY3MWM3MTUxZDk2N2RiY2E0YTljZTQ2NzY5M2EyZDEwZTEwMmNmNjIxMGU4ZjlmYTM5ZGU0ODFiZTg%3D. Multiplikator faktycznie leciutki (zaledwie około 150g) i z DAGGEREM Royal Spirit zestaw wyważony wręcz idealnie, hamulec magnetyczny na prawdę skuteczny, ale zapewnienia dystrybutora o "lekkości" szpuli to zwykła ściema, waży ponad 13g, a więc znacznie więcej niż płytka szpula do TATULI (CS Fuego CT). Czy ktoś ma pomysł, czy coś da się z tym zrobić (oprócz zwrotu)? :(

Edytowane przez Alexspin

Ostatnio uwierzyłem w marketingowe zapewnienia dystrybutora i kupiłem https://allegro.pl/multiplikator-konger-streeto-cast-7200lh-005062720-i7471153398.html?snapshot=MjAxOC0wOC0yNVQxMDoyMzoyMy40NjJaO2J1eWVyO2I3MTY4NjY3MWM3MTUxZDk2N2RiY2E0YTljZTQ2NzY5M2EyZDEwZTEwMmNmNjIxMGU4ZjlmYTM5ZGU0ODFiZTg%3D. Multiplikator faktycznie leciutki (zaledwie około 150g) i z DAGGEREM Royal Spirit zestaw wyważony wręcz idealnie, hamulec magnetyczny na prawdę skuteczny, ale zapewnienia dystrybutora o "lekkości" szpuli to zwykła ściema, waży ponad 13g, a więc znacznie więcej niż płytka szpula do TATULI (CS Fuego CT). Czy ktoś ma pomysł, czy coś da się z tym zrobić (oprócz zwrotu)? :(

jeśli fajnie rzuca to olej wagę szpuli.

• Like 4

Rzuty są przyzwoite, ale liczyłem na coś więcej niż 15-20m woblerkami 2-3g. Taką odległość uzyskuję również Tatulą z płytką szpulą. KONGER reklamował ten multiplikator jako dedykowany do UL, że jest lekki i szpula też lekka, ale daleko jej do tego.

No cóż, jak nie pomacasz to nie licz na prawdę zwłaszcza za niespełna 3 setki. Może i masz rację, dobrze wyważa Spirita, to może go zostawię.

• Like 1

Liczyłem obroty korbki, najdłuższy rzut to 24 obroty, przy nawoju 80cm to wychodzi 19m. Średnio kręciłem 15-18razy. Pomiar mało precyzyjny, ale jakiś wynik daje. Przy Thrillu 6,5g dochodziło do 30 obrotów.

Dodam, że miałem nawiniętą żyłkę HM80 0,182mm.

Ps

Przyznam się - początkow broda co 3-4 rzuty... :(

Edytowane przez Alexspin
  • Like 2

No śledziłem z wypiekami na twarzy. Swoją drogą, to jutro też rzucę 2 gr. A złotówką pobiję rekord świata  :whistling:  :rockon:  :rockon:  :rockon:

A jaki poetycki opis fiu, fiu...: http://jerkbait.pl/topic/86345-co-%C5%BCe-ja-nie-dam-rady-ul-cast-off-czyli-kto-dalej-machnie-niczym/page-6

Edytowane przez Koincydencja
  • Like 4