Skocz do zawartości

Casting ultra light

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

Jak za gołą pixy to cena normalna. Dolicz szpulkę i łożyska tak na początek i wyjdzie z przesyłem i opłatami 1400 plus 700 a to już są koszty. Pod warunkiem że znajdziesz pożądaną szpulkę .

Padło zdanie : "To polec lepszy multik w cenie tatuli CT" .Więc PX68 jest na giełdzie ,różnica cenowa do przełknięcia (tak myślę) .

O super tuningu nie było mowy .A jeśli chodzi o "pożądaną szpulkę" ,to wszystko jest do znalezienia ,jak się uparcie szuka i ma pieniądze .

• Like 4

Własnie znaleźć tą szpulę , u mnie Pixy leży już dwa lata i czeka na nią.

Sama szpulka jest prawie nie zdobycia, px w ktf-ie bardzo ciężko gdzieś dostać a jak już się cudem trafi to talary takie że hej [emoji33]

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Mam tetona z Alli do tego pletka techron 0,04

Napisz proszę jak jest opisany ten kij ,tetonów z alli jest multum. I na przyszłość nie używaj słowa pletka jest na tym forum dużo userów którzy wręcz tego nie znoszą a nawet z tym walczą. Ja zresztą też, kojarzy mi się z zresztą nieważne z czym.

• Like 6

PROBLEM:

Tą szpulke mam i niestety odleglosci zadowalajace (zblizone do klasycznego kolowrotka) zaczynaja sie przy glowce 6g i gumie 3".

ODPOWIEDŹ:

Mam CT Type r w standardzie i 6g+3" leci po horyzont.Mozliwe, że problemem nie jest multik, a kij pod który jest podpięty.

Radosławie, powiem tak:

- wędzisko DAGGER Royal Spirit 703UL 1-6g/6lb;

- Multiplikator DAIVA Tatula CT100HSL z płytką perforowaną szpulą, łożyska ceramiczne;

- plecionka JMC 4X 0,04/4lb;

- SALMO Lil'Bug 3cm/4,3g, Sting 6cm/3,5g;

- odległości rzutów 15-20m.

(Dane z 9-11 listopada).

Edytowane przez Alexspin
  • Like 1

Napisz proszę jak jest opisany ten kij ,tetonów z alli jest multum. I na przyszłość nie używaj słowa pletka jest na tym forum dużo userów którzy wręcz tego nie znoszą a nawet z tym walczą. Ja zresztą też, kojarzy mi się z zresztą nieważne z czym.

Przepraszam za wątek poboczny, ale te wszystkie slangowe okreslenia, stopniowe przyswajanie ich przez większość z nas, psucie polszczyzny na potęgę, może nie w interpunkcji i ortografii (kazdemu się zdaŻy ;) ), ale właśnie w tej nowomowie...Piszę, nie kierując uwag personalnie, zainspirował mnie zacytowany post. No i wiem, wiem - to nie forum językowe :)

• Like 9

Przepraszam za wątek poboczny, ale te wszystkie slangowe okreslenia, stopniowe przyswajanie ich przez większość z nas, psucie polszczyzny na potęgę, może nie w interpunkcji i ortografii (kazdemu się zdaŻy ;) ), ale właśnie w tej nowomowie...Piszę, nie kierując uwag personalnie, zainspirował mnie zacytowany post. No i wiem, wiem - to nie forum językowe :)

Nie jęzkowe,to prawda,jednakże "pletka" aż boli jak się czyta :o .

• Like 7

Sama szpulka jest prawie nie zdobycia, px w ktf-ie bardzo ciężko gdzieś dostać a jak już się cudem trafi to talary takie że hej [emoji33]

Podobno do pixy pasuje szpulka od alphasa air stream ale osobiście nie sprawdzałem Link:

https://www.tackletour.net/viewtopic.php?t=78523&start=15

Stoję na pierwszej linii walki z "nowosłowem" ... "pletka" jest moim absolutnym faworytem. A przecież "plecionka" to tylko trzy kliknięcia w klawiaturę więcej :)  

• Like 5

Tą szpulke mam i niestety odleglosci zadowalajace (zblizone do klasycznego kolowrotka) zaczynaja sie przy glowce 6g i gumie 3".

Tu może być pies pogrzebany.Jeśli chcesz porównywać z stałoszpulowcem to ciężko będzie osiągnąć zadowolenie.Casting to casting,i tyle.Nie ma co porównywać bo nie o to chodzi.

Konkretnie co do tematu to szczerze mówiąc dziwie się.Dla mnie Tatula CT Type R(z fabryczna szpula) bardzo zadowalająco działa już przy 4,5g.+gumka 6 cm.I to przy kiju 10-16lb,szybkim i o takiej bassowej raczej charakterystyce.Miałem tez z lekka szpulka,miałem obydwa Tetony,tego lżejszego i mocniejszego.Nie sądzę aby kij był tu problemem bo oba bardzo ladnie się ładuja pod lekkimi przynętami.Powiedziałbym że Type R z lekka szpulka przypieta do jednego czy drugiego Tetona nie odbiega wiele od możliwości tych kijów sparowanych z Abu Revo LT.Nie zasłyszane,lowilem wszystkim o czym pisze i mam porównanie.Myslę że kluczem do Twojego niezadowolenia sa próby porównywania zestawu castingowego ze stała szpula.Moim zdaniem nie tędy droga :) .

Edytowane przez drag
  • Like 2

Chociażby fotką [emoji4]

No tak ale zdjęcia nie oddają możliwość maszynki.

Jak widać święta za progiem, gdyż coraz więcej "cukierów" w temacie. ;)

Ps. śliczności moje(no Wasze :( ). :wub:

Edytowane przez SID
  • Like 3

Tu może być pies pogrzebany.Jeśli chcesz porównywać z stałoszpulowcem to ciężko będzie osiągnąć zadowolenie.Casting to casting,i tyle.Nie ma co porównywać bo nie o to chodzi.

Konkretnie co do tematu to szczerze mówiąc dziwie się.Dla mnie Tatula CT Type R(z fabryczna szpula) bardzo zadowalająco działa już przy 4,5g.+gumka 6 cm.I to przy kiju 10-16lb,szybkim i o takiej bassowej raczej charakterystyce.Miałem tez z lekka szpulka,miałem obydwa Tetony,tego lżejszego i mocniejszego.Nie sądzę aby kij był tu problemem bo oba bardzo ladnie się ładuja pod lekkimi przynętami.Powiedziałbym że Type R z lekka szpulka przypieta do jednego czy drugiego Tetona nie odbiega wiele od możliwości tych kijów sparowanych z Abu Revo LT.Nie zasłyszane,lowilem wszystkim o czym pisze i mam porównanie.Myslę że kluczem do Twojego niezadowolenia sa próby porównywania zestawu castingowego ze stała szpula.Moim zdaniem nie tędy droga :) .

No wlasnie, i Ty chyba napisales najwazniejsze czyli casting trzeba odstawić na bok skoro nie mozna rzucac tak jak stałoszpulowcem