Alexspin Opublikowano 24 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 Z wierzchu może trochę "multikulti", ale z sercem samuraja! Taka moja kropeczka nad "i". 20181220_180525.jpgCudeńko, klejnocik! Ile on waży i ile waży szpulka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2018 (edytowane) Cudeńko, klejnocik! Ile on waży i ile waży szpulka?Sam jestem ciekaw jak jest w rzeczywistosci, moze Hubert cos napisze na ten temat.Producent podaje 148gr o ile dobrze pamietam a szpulka 4,8 lub 4,9gr nie pamietam dokladnie.Oczywiscie jesli to jest „ktf px super finesse” a wyglada ze jest. Ciezko to dorwac gdziekolwiek, sprzedawany byl tylko losowao pare lat temu. Kozak! Edytowane 25 Grudnia 2018 przez hose4ras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2018 (edytowane) Chociażby fotką [emoji4] Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka No tak ale zdjęcia nie oddają możliwość maszynki. Gola szpulka waży 4,9g a cała kompletna z linką będzie jutro jak zważę Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka Sam jestem ciekaw jak jest w rzeczywistosci, moze Hubert cos napisze na ten temat.Producent podaje 148gr o ile dobrze pamietam a szpulka 4,8 lub 4,9gr nie pamietam dokladnie.Oczywiscie jesli to jest „ktf px super finesse” a wyglada ze jest. Ciezko to dorwac gdziekolwiek, sprzedawany byl tylko losowao pare lat temu. Kozak!Tak, to jest px k.t.f.., (przekładnia i szpulka), ale jeszcze bez dress up-u. Adrian, Paweł i Mariusz szybciej odpowiedzą, bo ja niestety jestem klasycznym przykładem tego przysłowiowego lisa od gąski. Albo internetowego kawalera. Niby mam, ale "pomacać" jeszcze nie mogę Edytowane 25 Grudnia 2018 przez Koincydencja 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2018 Tak. W full opcji, czy tzw pełnym pakiecie K.T.F. piksiak waży 148 gram. U Mariusza dodatkowo pomaczałem swoje paluszki i efekt koncowy wyszedł taki jak na foto Obie konstrukcje czyli px68 i alphas sa świetne do BFS. Px68 lepiej jest dostosowany do dolnych granic. Mowa tutaj o przynetach od 2 gram i niżej. Od zakresu 2.5 gram i wyzej różnice zaczynaja sie zacierac a mlynki zaczynaja sie roznic wykonaniem.Alphas jest prostszy w obsłudze w porownaniu z px68. Dlatego jedni tak psioczą na peiksy a inni lubią go za jego możliwości. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2018 (edytowane) Tak. W full opcji, czy tzw pełnym pakiecie K.T.F. piksiak waży 148 gram. U Mariusza dodatkowo pomaczałem swoje paluszki i efekt koncowy wyszedł taki jak na foto 20180321_095323-1.jpg Obie konstrukcje czyli px68 i alphas sa świetne do BFS. Px68 lepiej jest dostosowany do dolnych granic. Mowa tutaj o przynetach od 2 gram i niżej. Od zakresu 2.5 gram i wyzej różnice zaczynaja sie zacierac a mlynki zaczynaja sie roznic wykonaniem.Alphas jest prostszy w obsłudze w porownaniu z px68. Dlatego jedni tak psioczą na peiksy a inni lubią go za jego możliwości.Adrian mówisz tu o wersji PX68SPR czy ze standardowym magnetykiem?Czy jest duża różnica między nimi w możliwościach. Wysłane z mojego SM-A605FN przy użyciu Tapatalka Edytowane 25 Grudnia 2018 przez pikeft Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2018 Tutaj nie sugeruj się napisem gdyz jest to tylko napis na body. Mlynek został rozebrany do białej kości i złożony na nowo.Jesli chodzi o magnetyka to jest to Magforce Z a szpulka ma rotor Air taki jak w wszystkich konstrukcjach Daiwy z napisem Air w nazwie. Znow Twoj młynek to typowy S.P.R. opatentowany system Daiwy na hamulcu odsrodkowych opartym na bloczkach w technologii small plug revolution. Porównując obie innowacje technologiczne to MagForce Z pozwola zejść niżej z gramaturą w lepszym komforcie. Mozna przerobić Twoj mlynek na Magnetyk. Trzeba tylko części zorganizować i mieć do tego garść srubokrętów ???? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2018 (edytowane) Na chwilę obecną nie potrzebuję zejść powiedzmy poniżej 2,5g a te obsługuje moim pxem,za twoją radą jak idzie słabo leci oliwka na hamulec ewentualnie zdejmuje w ogóle bloczki i zostaję przy docisku i w tym przypadku przy rzucie słychać tylko świst szpuli a wabik leciiii....[emoji2]Twoja propozycja z przeróbką jest kusząca tylko oświeć mnie czy mam już szukać klienta na nerkę [emoji6][emoji6][emoji6] Wysłane z mojego SM-A605FN przy użyciu Tapatalka Edytowane 25 Grudnia 2018 przez pikeft Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2018 (edytowane) Własnie widzisz tutaj pojawiły się dość istotne fakty. Jeśli nie potrzebujesz zejść niżej niż 2.5 grama i świetnie sobie radzisz na obecnej konstrukcji, no bo swietnie sobie radzisz to ja nie widzę sensu aby zmieniać technologii hamulca. Sprzęt zawsze budujemy pod siebie. A jesli nurtuje Cie ciekawość to najlepszy rozwiazaniem byloby spotkać sie z kimś kto ma Daiwe z magnetykiem i szpulką 9 gramową z rotorem Air. To bedzie konkurencyjna konstrukcja do Twojego S.P.R.Porzucasz i zobaczysz ktory system lepiej Ci odpowiada wtedy lepiej bedzie Ci zadecydować.Px68 czy Px68SPR jest drogą konstrukcją i też drogą w utrzymaniu i mniej dostepną w porownaniu choćby z alphasem. Dlatego taka konfrontacja mysle ze bylaby dla Ciebie najbezpieczniejsza. W sensie abys sobie porownał oba systemy wyhamowywania szpuli i potem zadecydował ktory by Tobie lepiej słuzył czy tez ktory przypadł Ci bardziej do gustu. Znam osoby ktore za zadne skarby nie przesiadą sie na magnetyka. Znam tez takie ktore za zadne skarby nie zrezygnuja z niego. No ale sprzet wybieramy pod siebie i dla siebie. Decyzja ostateczna nalezy do Ciebie. Edytowane 25 Grudnia 2018 przez Andan 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2018 Konretna odpowiedź,dzięki wielkie a co do porównania myślę że pojawi się taka możliwość. Wysłane z mojego SM-A605FN przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2018 Proszę bardzo ????????????. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2018 Coś nowego by się już w sprzęcie przydało a tu jeszcze tyle czasu trzeba czekać. Dobrze że można chociaż fotelowo pokręcić młynkami. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2018 A dlaczego fotelowo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2018 A dlaczego fotelowo ... Takie atrakcje to zostawiam sobie na czas kropkowego szaleństwa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2018 Kręcę fotelowo zielonym i pięknym w kolorze elitki alphasem custom i lekkim japońskim castingowym kijem (tenryu), jednak dochodzę do wniosku, że nieczesto używam aż tak tak lekkich przynęt, jak te omawiane w wątku.Odkryciem, od zeszlego roku sa lekkie gumki naszych Twórców-Tommy i Iras na lekkich główkach. Jednak to zawsze ok 4-5 gramow , tak wiec fest leci...A na pstrągach meppsik 2 takze poleci, wiec jestem dobrej mysli...Ćóz najwiekszym wyzwaniem jest rzut lekka rapalką floating np 5 cm i to wymaga ode mnie dalszych wysiłków.Bowiem - a tu jestem od lat nieugietym -plywająca rapalka oryginal 5 cm gold jest moim zdaniem najlepszą przynęta na potoki ever!Gdy głęboko-śrócina olowiana 10 cm przed woblerkiem, gdy plycej- bez.naprawdę ciekaw jestem nastepnego sezonu... 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zdjęcie ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Proszę bardzo [emoji106][emoji109][emoji3].Adrian a jaka jest różnica w induktorze pomiędzy modelami AIR i SV?Niemal wszystkie modele SV są opisane na japońskiej stronie "AIR Rotation", dotyczy to właśnie induktora czy mechanizmu odłączania szpuli podczas rzutu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Przepiękne zdjęcie, zapachniało latem ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 (edytowane) Adrian a jaka jest różnica w induktorze pomiędzy modelami AIR i SV?Niemal wszystkie modele SV są opisane na japońskiej stronie "AIR Rotation", dotyczy to właśnie induktora czy mechanizmu odłączania szpuli podczas rzutu?Nie ma różnicy. Są to takie same rotory. Mechanizm odłączania szpuli polega na odcięciu szpuli od mechanizmu napedu szpuli poprzez sprzegło czyli spust. I tak tattula ma długą os i nie posiada tego mechanizmu a np Alphas Air ma. Twoja Daiwa TDZ też taki posiada . Nazywa się to o ile dobrze pamiętam speed shaft. Co do Steez CT = Compat touch. Producent tutaj strzela w segment UL i L aby bardziej dostosować się do osób które częściej używają Steeza w dolnym zakresie jego możliwości. Młynek jest mniejszy, bardziej kompaktowy, poręczny i z tego co filmik prezentuje bardziej komfortowy w obsługiwaniu. DO BFS to jeszcze daleko, chyba że będą szpulki tuningowe takie jak do Steez SW TV. Edytowane 26 Grudnia 2018 przez Andan 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Dzięki za info 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Mogłem wstrzymać się miesiąc z zakupem szpuli do Alphasa, pojawiła się nowa, prawie gram lżejsza:)PLN 210.03 | DIY DAIWA ALPHAS SV 105SH NIESTANDARDOWE PLASTRA MIODU KOŁOWROTEK SZPULI https://s.click.aliexpress.com/e/Eq39PY9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 I całkiem sporo wchodzi linki na tę szpulkę ... chyba, że się majfriendy pomylyly w opisie ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Apisfisha Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 ciekawy jestem czy podeszłaby do presso? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 No i pojawiły się tanie szpulki do px68 i alphas stream custom https://www.aliexpress.com/store/product/DIY-DAIWA-PX68-CUSTOM-HONEYCOMB-FISHING-REEL-SPOOL/1629494_32657440010.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rimi Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Tylko, żeby była gwarancja, że induktor działa tak jak u Daiwy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 No i pojawiły się tanie szpulki do px68 i alphas stream custom https://www.aliexpress.com/store/product/DIY-DAIWA-PX68-CUSTOM-HONEYCOMB-FISHING-REEL-SPOOL/1629494_32657440010.html może stare presso nabierze wigoru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi