pikeft Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Niech dadzą taka do wersji z spr. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 (edytowane) Mogłem wstrzymać się miesiąc z zakupem szpuli do Alphasa, pojawiła się nowa, prawie gram lżejsza:)PLN 210.03 | DIY DAIWA ALPHAS SV 105SH NIESTANDARDOWE PLASTRA MIODU KOŁOWROTEK SZPULIhttps://s.click.aliexpress.com/e/Eq39PY9 No i pojawiły się tanie szpulki do px68 i alphas stream custom https://www.aliexpress.com/store/product/DIY-DAIWA-PX68-CUSTOM-HONEYCOMB-FISHING-REEL-SPOOL/1629494_32657440010.html Tylko, żeby była gwarancja, że induktor działa tak jak u Daiwy. @ rimmi, trafiłeś w sedno. Ty też to zauważyłeś,bo jak tak, to jesteś co najmniej trzeci. Miałem do czynienia z trzema szpulkami z Ali: do Tatuli, Alphasa i Steeza. Żadna nie spełniała zakładanych oczekiwań. PS Maykel przełożył induktor z SV-ki bodajże, ale jeszcze recenzji nie napisał. Proponuję mały teścik. Przypnijcie sobie np. taką przynętę i rzućcie techniką flip cast. Oczywiście ze szpulką z Ali. Wrażenia uczciwie opiszcie. Edytowane 26 Grudnia 2018 przez Koincydencja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Z tanich szpulek do daiw 34mm są jeszcze momo studio, są ponoć lepsze niż ray's. Ciekawe czy ktoś ma i mògłby skrobnąć o nich parę zdań? Jeśli zaufać opisowi to ważą 6,6gr https://www.ebay.com/itm/34mm-BFS-Honeycomb-SPOOL-for-Daiwa-Steez-SS-SV-T3-RYOGA1016-ZILLION-SV-TW/123131097726?hash=item1cab2f727e:m:mjJsIrBbiLaOosZJ1adg4Xg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 @ KoincydencjaNie miałem jeszcze okazji przetestować, za dużo spraw ważniejszych. Niemniej przed końcem roku jest plan, żeby jeszcze sprawdzić, oczywiście dam znać co i jak:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rimi Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 Przetestować to bym chciał szpule KTF z systemem air do alphasa, ale pewnie miliony monet ???? ciekawi mnie jak się ma to do stałego induktora, który obecnie osiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 (edytowane) Ja mam szpulkę, w której induktor się blokuje. Dzięki temu jej start jest bardziej płynny. Nie zamierzam jak na razie tego naprawiać, bo łowi się bardzo komfortowo. Jak się rzut sensownie złoży do kupy (rzuty spod siebie z ręki, bądź tylko naładowanej szczytówki), to można hamulec magnetyczny wyłączyć ewentualnie ustawić na pozycji 0.5-1 . Piszę o przynętach lotnych, jak np. ta z poprzedniego postu. Edytowane 27 Grudnia 2018 przez Koincydencja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 Przetestować to bym chciał szpule KTF z systemem air do alphasa, ale pewnie miliony monet ???? ciekawi mnie jak się ma to do stałego induktora, który obecnie osiadamZnam minus takiego przetestowania - chce sie tą szpule mieć. ✌???????? 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rimi Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 Ile złotówek trzeba wydać ? ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 Troche wiecej niz na nowego alphasa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 Troche wiecej niz na nowego alphasa. A można to wrzucić w koszty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 A można to wrzucić w koszty? Fundusz reprezentacyjny [emoji23][emoji23] Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 Nie wiem. Moja ksiegowa miala zawał po kontakcie z pierwszą szpulą. Potem bałem.sie jej narażać na kolejny taki stres ???? 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 A wystawiłem fajną zabawkę za bardzooooo rozsądne pieniądze, a trzeba było brać i się nie zastanawiać. Tak jak nie wyrywa się zęba na raty tylko na raz, tak można zrobić jeden zakup, spełniający oczekiwania. I nie myśleć co by tu usprawnić, tylko cieszyć się z łowienia, przekraczania granic, o których nawet wcześniej się nie pomyślało nawet... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 Mam 2 zabawki od Adriana, łowienie nimi to czysta radość ???? 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 Ja mam też 2 zabawki od Andana Jedna to steez w super stanie a drugi to Ryoga 2020L w stanie co tu dużo gadać. Adrian wie co pisze jestem mega zadowolony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Nowe Daiwy mają inne pokrętło hamulca-no wiecie, to kółko pasujące idealnie pod kciuk.Przyznam, że w mojej ocenie to zmiana na gorsze.Nowe kółko jest mniejsze, trudniej ocenić wzrokowo położenie, trudniej zmienić nastawy...Mój steez sv 6,3 ma stare, fajne duże kółeczko dostepne na całym obwodzie.Nowy steez sv tw już małe, częściowo schowane w obudowie.To może przyzwyczajenie, presso, stream custom, zillion, morethan, stary steez mnie uzależniły i naprawdę nie bardzo rozumiem zmiany...Ale...postęp ... Otwarta na zmiany droga... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galanonim Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 Do mnie też dotarł w tym roku Mikołaj [emoji16]Teraz czas na pierwsze testy.Po byście polecili do nawinięcia na szpule. Żyłkę 0,16 czy plecionke 0,06 lub 0,08 Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 Nawiń plecionkę 0,08 będzie odpowiednia ,około 40 metrów będzie ilością zupełnie wystarczającą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galanonim Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 (edytowane) Tylko czy w styczniu zaraz nie zrobi się z niej drut. A że wędka kupiona między innymi pod pstrągi to może na okres zimowy żyłka. A na drugą szpule plecionka. Nie wiem już sam. I czemu tylko 40 m, a nie cała szpilka 150m. Edytowane 29 Grudnia 2018 przez Galanonim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 I czemu tylko 40 m, a nie cała szpilka 150m.Na twoje pytanie odpowiedź jest w tym wątku. Gdzieś koło strony 30 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 I czemu tylko 40 m, a nie cała szpilka 150m.Na twoje pytanie odpowiedź jest w tym wątku. Gdzieś koło strony 30 .A co jak koledze siadzie kropas 70+ i obierze kurs na Bałtyk? B-) Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 A co jak koledze siadzie kropas 70+ i obierze kurs na Bałtyk? B-) Będzie miał wtedy okazję do przetestowania hamulca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 Na twoje pytanie odpowiedź jest w tym wątku. Gdzieś koło strony 30 .A co jak koledze siadzie kropas 70+ i obierze kurs na Bałtyk? B-) Wysłane z mojego E6653 przy użyciu TapatalkaDa radę więcej wiary . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galanonim Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 Drwijcie drwijcie Człowieka z tego szczęścia pomroczność dosięgła a ci to wykorzystują Poza tym do bałtyku nie dociągnie bo sie na tamie we Włocławku zatrzyma 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 (edytowane) (...) do bałtyku nie dociągnie bo sie na tamie we Włocławku zatrzyma Tam zdechnie jak tony innych ryb... :( https://forum.wedkuje.pl/f/tak-sa-traktowane/902782 Edytowane 29 Grudnia 2018 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi