Skocz do zawartości

Casting ultra light

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

Roger, ten film wrzuciłeś aby mnie nakręcić i postawić poprzeczkę na wysokim poziomie... bo wiesz jaki kijek, na jakim uchwycie i jakim blanku właśnie się dla mnie kręci? ;)  :P  :D

Robciu,   uchyl rąbka tajemnicy :D

Nie lubię tego robić, ale Tobie nie mogę odmówić...

pusty szklak ok 2m (dwa kawałki), do ok 8gr. Uchwyt bardzo podobny do tego z filmu ...ale ładniejszy ;) . Zbrojony w przelotki "minimy". Styl "vintage" ma być utrzymany ;)

Co naprawdę z tego wyjdzie jest nawet dla mnie zagadką ;)  :D

(robi to moja ostatnio ulubiona pracownia :wub:  :) )

Nawet wiem jaki multik będzie do tego pasował ...ale go nie mam :D  :D  :D

Edytowane przez BOB
  • Like 5

Roger, ten film wrzuciłeś aby mnie nakręcić i postawić poprzeczkę na wysokim poziomie... bo wiesz jaki kijek, na jakim uchwycie i jakim blanku właśnie się dla mnie kręci? ;)  :P  :D

Wiedziałem że tak Odbierzesz ten film ;)  i mam nadzieję, że spodoba się większej ilości forumowiczów.

• Like 1

Mam SPG z 2000 roku, jeszcze amerykański - pewnie stąd się bierze różnica ocen. Tak nawiasem, Kamil, nie jestem zwolennikiem skrobanek. Wolę inteligentne zbrojenie..

Ale ja nie kazałem Ci go skrobać, napisałem, że nawet po oskrobaniu nie ma takiej dynamiki jak tamten, a co dopiero z oryginalnym lakierem.

• Like 3

Mam SPG z 2000 roku, jeszcze amerykański - pewnie stąd się bierze różnica ocen. Tak nawiasem, Kamil, nie jestem zwolennikiem skrobanek. Wolę inteligentne zbrojenie..

Niestety Sławku, ale Kamil ma rację. Dziś nie ma seryjnych kijów z inteligentnym zbrojeniem. Patyki za 1,5, 2 kilo potrafią być obrzydliwie wykończone i uzbrojone. Skrobanka i przezbrojenie czasami czynią cuda. To mój empiryzm. Wiem, co mówię i piszę.

P.S Muzyka zawsze jest lepsza. Wolę siebie jako znawcę muzy niż wędkarza.

Edytowane przez Novis
  • Like 4

O blankach, Piotrze,  mówię, oraz ich zbrojeniu. Z Seekera ani z Batsona nie ma czego zeskrobać - to nie są chińskie boby.. Zresztą reklamowy klip nie prezentuje ul castingu, a przynajmniej wobler nie jest ul.. Ma sporą waga i ta waga dla tej obrazowej "dynamiki" swoje robi.. :) 

Kurde.. myślałem kiedyś, że casting nie zapadnie na dziecinną chorobę paproszenia, ale duch polskiej szkoły spinningu i tu zawitał.. :)   

Jest wiele szklaków na świecie, częścią łowiłem, miałem lub mam - od Diplomatów do Seeker' ów. Myślisz, że ten z reklamy jest przełomowy - czy porównujesz tak na oko ?

Tak myślałem że improwizujesz ????

Chętnie zobaczyłbym szklany blank z USA ok. 5 stóp 6lb 2-3 skład, który będzie chodził jak ten na tej reklamie. Nawet taki sprzed 20-30 lat no bo wtedy były najlepsze ????

Edytowane przez dreadknight
  • Like 1