Skocz do zawartości

Casting ultra light

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

No niby tak ale za 100 planów masz goły blank jak dojdzie reszta plus robota to robi się 500 a anglo twierdzi ze robią te casty tylko z podłużnych włókien co zwiększa zdecydowanie czułość ale może to faktycznie marketing w każdym bądź razie 2,3k pln plus może cło to dużo jak za kij pod woby ale podaje zajebiscie...

Edytowane przez AAS

Ponad 100 dolarów to już około 400 złotych ..., zakładając, że nic po drodze nie zostanie doliczone ... W tej cenie osobiście wolałbym chyba zbudować sobie wędkę na blanku blaas F nano np. SLF 604 1 N. Oczywiście trzeba byłoby trochę dołożyć, ale uważam, że warto :)

• Like 1

Myślałem o tym którego podlinkowałem ale zakupionego przez Ciebie też rozważałem i wcale nie wykluczam.Jak Ci dojedzie to bardzo poproszę o wstępne informacje bo jak znam życie to nawet jeśli nie nad wodą na razie,to ogrodowo trochę potestujesz.Wiem że tak jak ja miałeś i sporo łowiłeś poprzedniego 4lb także jakieś miarodajne porównanie będzie.Ja rozważam także opcję przezbrojenia tego kijka jeśli kupię ale to na razie plan dalszy.Tak czy inaczej,będę bardzo wdzięczny za wstępne wrażenia :) .

Ponad 100 dolarów to już około 400 złotych ..., zakładając, że nic po drodze nie zostanie doliczone ... W tej cenie osobiście wolałbym chyba zbudować sobie wędkę na blanku blaas F nano np. SLF 604 1 N. Oczywiście trzeba byłoby trochę dołożyć, ale uważam, że warto :)

Zgadza się Sławek.Obawiam się że coś doliczone będzie,także raczej koło 5 stówek się zakręci.Dlatego pytam wstepnie i najpewniej skończy się zakupem tego który linkował Hubert i może przezbrojeniem.

Ten Blaas o którym piszesz-hmm...cena blanku nie zabija,tylko trochę "długi".Masz na tym kij?

Edytowane przez drag

Ja natomiast zastanawiam się nad zakupem tego oto cuda https://s.click.aliexpress.com/e/Rmz9hR3 , na yt jest filmik jak gość lata z tym na pstragale i ponoć naprawdę dobry kijek

Miałem,sprzedałem Piotrowi @pikeft-on nim sporo łowi,możesz podpytać.Ładnie wykonany kijek.

Myślałem o tym którego podlinkowałem ale zakupionego przez Ciebie też rozważałem i wcale nie wykluczam.Jak Ci dojedzie to bardzo poproszę o wstępne informacje bo jak znam życie to nawet jeśli nie nad wodą na razie,to ogrodowo trochę potestujesz.Wiem że tak jak ja miałeś i sporo łowiłeś poprzedniego 4lb także jakieś miarodajne porównanie będzie.Ja rozważam także opcję przezbrojenia tego kijka jeśli kupię ale to na razie plan dalszy.Tak czy inaczej,będę bardzo wdzięczny za wstępne wrażenia :) .

Zgadza się Sławek.Obawiam się że coś doliczone będzie,także raczej koło 5 stówek się zakręci.Dlatego pytam wstepnie i najpewniej skończy się zakupem tego który linkował Hubert i może przezbrojeniem.

Ten Blaas o którym piszesz-hmm...cena blanku nie zabija,tylko trochę "długi".Masz na tym kij?

Przycinasz od dołu i po zabiegu ;) Nie, nie mam. Natomiast kolejny patyk w moim arsenale, którego cena będzie oscylować w granicach 500 zł. będzie składany, może nie na top komponentach, ale na na pewno na blanku jaki sobie wybiorę  :) 

Ja natomiast zastanawiam się nad zakupem tego oto cuda https://s.click.aliexpress.com/e/Rmz9hR3 , na yt jest filmik jak gość lata z tym na pstragale i ponoć naprawdę dobry kijek

Mam to [emoji6]

Bierz nie zastanawiaj się !!!

Wykonanie jak na chińczyka mega.Wykorzystuję go na pstrągach a wcześniej na okoniach,taka krótka szpada, wygina się po sam dolnik.Na siłę wyciągnąłem nim szczupaka 60+ walcząc z prądem rzeki a z okoniem pod 40 też już fajna zabawa,pstrąg 40 wyholowany w mniej jak minuta.

Wysłane z mojego SM-A605FN przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez pikeft

Tego do 4 lb bardzo dobrze wspominam i nie jest powiedziane, że nie wrócę do niego.  A ten do 3 g, to tak z ciekawości zakupiony - w ramach testów. Ale jeżeli mogę uruchomić 1 g przynętę wędziskiem opisanym do 10 g i 10 lb, to z tym powinno być tylko lepiej. 

Jeżeli chodzi o jego moc, to ten film mocno mnie przekonuje https://www.youtube.com/watch?v=WBbKwYjESX8

• Like 3

A czym podeprę pomidory? ... o chmielu nie wspominam :(

Do pomidorów to juz co najmniej coś z klasy "L" :D,dojrzałe już swoje ważą :P .

Hubert,ja znalazłem jeszcze jeden film na YT i tam jest jeszcze większy hardcore :D .Podrzucę Ci link na priva,tu nie mogę bo  kończy się podebraniem osęką a zasady to zasady.Jednakże,po obydwu filmikach widać że  blank może wiele.

• Like 2

Hubert,ja znalazłem jeszcze jeden film na YT i tam jest jeszcze większy hardcore :D .Podrzucę Ci link na priva,tu nie mogę bo  kończy się podebraniem osęką a zasady to zasady.Jednakże,po obydwu filmikach widać że  blank może wiele.

Linka PE 0.6, czyli jakieś 10-13 lb, ale akurat wielkiego wrażenia na mnie to nie robi, bo sam znam Jegomościów tak łowiących i to bardzo skutecznie.

Zastanawia mnie jak zachowywałoby się podczas walki z brzegu. Wędzisko 8-10 lb daje mi komfort w miarę pewnego holu kosztem możliwości rzutowych. Zbyt dużo straciłem fajnych ryb tylko dlatego, że za długo trwała walka. Teton 4 lb też często stawiał mnie "pod ścianą". Żadne wędzisko ładujące się od "samej agrafki" na dłuższą metę mnie nie urzekło Zapewne dlatego mam takiego świra na punkcie multiplikatorów ul i zdecydowanie stawiam go na pierwszym miejscu w budowaniu zestawu cast - ul. To właśnie on ma mi zrekompensować ewentualny brak ładowania się wędziska pod przynętą. Ale to moja subiektywna opinia.