BOB1 Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 ...precyzyjne wymagania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Chciałbym takiego szklaczka tak do 5,6 gram wyrzutu:Dwww.anglo.jp Wysłane z mojego BND-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 (edytowane) Chciałbym takiego szklaczka tak do 5,6 gram wyrzutu:DA to budgetowa wersja za 9$ ZCASTC502UL Edytowane 7 Lutego 2019 przez AAS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Takie wkrótce będę testował. Pełen węgiel, szczytówka 0,9 mm, długość 1,67 m docelowo 1-5 g, ale zobaczymy, co wyjdzie po uzbrojeniu 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Takie wkrótce będę testował. Pełen węgiel, szczytówka 0,9 mm, długość 1,67 m docelowo 1-5 g, ale zobaczymy, co wyjdzie po uzbrojeniu IMG_6355-1.jpgKamil z chęcią pomogę w testach [emoji6],jeden już taki mam tylko troszkę krótszy . Wysłane z mojego SM-A605FN przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Tylko na 100% będzie w spirali 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Takie wkrótce będę testował. Pełen węgiel, szczytówka 0,9 mm, długość 1,67 m docelowo 1-5 g, ale zobaczymy, co wyjdzie po uzbrojeniu IMG_6355-1.jpg Fajne te szklaki na malutkie rzeczki. Sam kiedyś pisałem, że chętnie takiego sobie kiedyś sprawię. Widzę, że temat rozwojowy jest także nie wykluczone, że i u mnie coś zagości w niedalekiej przyszłości Rozumiem, że na garagie o ile się pojawisz będziesz miał choć jednego takiego do pomachania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Tylko na 100% będzie w spirali [emoji38]Niemam nic przeciw temu,z ostatniej spirali od ciebie jestem zadowolony. Wysłane z mojego SM-A605FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Fajne te szklaki na malutkie rzeczki. Sam kiedyś pisałem, że chętnie takiego sobie kiedyś sprawię. Widzę, że temat rozwojowy jest także nie wykluczone, że i u mnie coś zagości w niedalekiej przyszłości Rozumiem, że na garagie o ile się pojawisz będziesz miał choć jednego takiego do pomachania ? Ale to nie jest szklak Nie wybieram się na GS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Ja mogę wziąć na GS szklaka od Kamila do pomacania ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Ale to nie jest szklak Nie wybieram się na GS Jeśli to nie szklak to lepiej dla mnie, będzie taniej Co do GS to Twój wybór i Twoja sprawa. Ja mogę wziąć na GS szklaka od Kamila do pomacania ! Weź Robert. Ktoś może zechce i pomacać, ja tylko powyginam i na sucho porzucam jeśli będzie taka możliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Co do GS to Twój wybór i Twoja sprawa.Zabrzmiało co najmniej, jakby to był jakiś obowiązek, żeby tam przyjechać. Tymczasem nie mam ani takiego obowiązku, ani takiej potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Zabrzmiało co najmniej, jakby to był jakiś obowiązek, żeby tam przyjechać. Tymczasem nie mam ani takiego obowiązku, ani takiej potrzeby. Źle zinterpretowałeś moją wypowiedź ... Napisałem przecież wyraźnie, że to Twoja sprawa i mi nic do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Ok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vastus Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 (edytowane) Takie wkrótce będę testował. Pełen węgiel, szczytówka 0,9 mm, długość 1,67 m docelowo 1-5 g, ale zobaczymy, co wyjdzie po uzbrojeniu IMG_6355-1.jpg Szkoda, że tylko w spirali bo brałby człek w ciemno, a tak to tylko Robertowym vintagem pomacha o ile właściciel wspaniałomyślnie udostępni???? Edytowane 7 Lutego 2019 przez vastus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 ...da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Powiem tak. Pomijając fakt psucia pracy blanku przez nadmiar przelotek w klasycznym zbrojeniu to: ciarki mi po plecach chodzą jak widzę na krótkim kijku naście przelotek (nawet tych ultra micro nic) nadzierganych w małych odstępach od siebie, a jeszcze większe ciarki mi chodzą jak myślę, że na szczytówce startującej od 0,9 mm miałbym sam tych przelotek tyle nadziergać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 czyli ogólnie chodzi o to ze jesteś leniwy 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Już prędzej mam za grube palce do takiego dłubania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BUBUATQ Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Mam od Mekamila 3 kije i dwa w spirali, zgadzam się w całości taki delikatny blank potrzebuje jak najmniej przelotek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał S. Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Takie wkrótce będę testował. Pełen węgiel, szczytówka 0,9 mm, długość 1,67 m docelowo 1-5 g, ale zobaczymy, co wyjdzie po uzbrojeniu IMG_6355-1.jpgKamilu, Pytam zupełnie serio, jakich słabości klasycznego zbrojenia obawiasz się jeśli założyłbyś dokładnie taki sam zestaw przelotek jak do spirali ale założonych klasycznie? Pytam w kontekście dokładnie tego blanku na podstawie mojej oceny zbrojonych przez Ciebie wędek (minimum depereli i kosztów, maksimum użytkowości). Pozdrawiam, Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Odpowiem na podstawie szklanego kijka , który niedawno uzbroił mi Kamil. Zdecydowanie na moje życzenie (zupełnie świadome) uzbrojony został klasycznie. Efekt: linka szoruje o blank przy głębszym ugięciu (tak jak szorowała w kijach z przed wielu lat ) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Jeśli dałbym na tym blanku, którego wcześniej pokazałem ugięcie, ten sam set, co w spirali to linka nie tyle by szorowała po blanku, co przechodziła na drugą stronę w każdym miejscu Przy tak cienkim i delikatnym blanku nawet nie ma możliwości jakiejkolwiek redukcji ilości przelotek Lkami na nieco wyższej stopce bo im pierścień dalej od blanku tym silniej będą działały siły skręcające, więc w efekcie nawet dając przelotek na gęsto i tak zrobi się spirala pod większym obciążeniem tylko w mniej bezpieczny sposób 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał S. Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Robercie, Kamilu, Dziękuję za odpowiedzi. Właśnie przez moje kikuletnie pstrągowanie castem, uzbrojenie sobie kilku patyków pod ciurkowe łowienie, zawsze miałem takie obawy i do tej pory nigdy się nie przełamałem by po prostu zaakceptować taki efekt. Około rok temu chwyciłem w rękę fabryczny kij ( taki lepsiajszy na boronowym blanku 6lb), w którym producent zignorował tą konsekwencję zakładając z pozoru zbyt małą ilość mikroprzelotek(bodajże 6 do 3,5). Po obrzucaniu tego patyka musiałem sobie powiedzieć szczerze, że działało to dobrze a powstające cięciwy przy ugięciu kija w niczym mi nie przeszkadzały. Rozmieszcznie przelotek było z pewnością przemyślane - kąty załamania linki na przelotkach harmonijne. Podsumowując: użytkowo było bez zarzutu a i optycznie (przy moim nieukrywanym braku umiejętności zaakceptowania spiralnie zbrojonego casta) całkiem fajnie. Pozdrawiam, Rafał 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vastus Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 I wszyscy mają rację.Mnie tylko zastanawia fakt jak chińskie małe rączki potrafią tak zmieścić i rozmieścić przelotki na tak cienkich blankach o szczytówkach grubości połowy zapałki, że udaje im się to wszystko pogodzić i uzbroić kijek klasycznie? Czy tam (w Chinach) są inne prawa fizyki? Siły skręcające i wzdłużne działające na blank nie działają? Czy siły działające na przelotki, które chcą je z tego blanku oderwać zrywając omotki i powodując pękanie lakieru są inne/mają inny zwrot/wektor czy poprostu nie działają?Słowem jak to się dzieje, że w Chińskich ultra cienkich blankach da się to klasycznie i to za parę groszy a np. w takiej suzi RXF już się nie da i trza spiralnie...Pytam bo nie wiem.Ale wiem,że tzw g... burzy nie chcę wywoływać.Pozdrawiam, uszy i przelotki do góry 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi