AAS Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Dziękuje wszystkim za pomoc chyba jednak zdecyduje się na tego tetona SUL ten kiji co podesłałeś jest fajny ale nie chce mi się go zbroić w lżejsze przelotki a w serii nie widzę go z wobleram8 1,5g. Jak teton przyjdzie to zrobię testy i wrzucę jakiś film jak to wygląda z aldebaranem bsf. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 ...jeszcze dzisiaj na giełdzie pojawi się Teton UL Obserwuj dział 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vastus Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 ...jeszcze dzisiaj na giełdzie pojawi się Teton UL Obserwuj dział O kurczę!!! Prorok czy przypadek? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 ...znajomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 (edytowane) ...znajomości Ano ???? Edytowane 12 Lutego 2019 przez SlawekNikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Ale masz Piotrek oko. Wszystko zadziało się o 17.29. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vastus Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Otóż to! To chyba się nazywa telepatia albo bratnie dusze ???? aby tak się zgrać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kzkzg Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 Porzucałem dzisiaj trochę Tetonem ttc522sul. Sparowany z XF-50 i żyłką 0,16. Hamulec rzutowy ustawiony na 7. Główka 3gr i paproch. Rzuty forehandem, bez kontroli kciukiem, odległości około 18-20m.Ogólnie jestem zadowolony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galanonim Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 Poćwiczysz trochę to będzie jeszcze lepiej. To jest fajny zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BUBUATQ Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 Wątpię by te blanki z aliexpres nadawały się do rzucania woblerami o masie 1-1,5 z reszta jak większość markowych również na jakieś sensowne odległości. Zbyt sztywny blank nie ładuję szpulki dobrze zbyt giętki tak zwany krowi ogon wygasza siłę przy mocnym zamachu. Takie moje odczucia w cascie lekkimi przynętami w granicach 1-1,5. Szczerze omijam woblery w tej granicy wagowej, bowiem rzadko który się do tego nadaje. Najlepszym castem jaki mam do przynęt w granicach 1-1,5 grama jest wędka na blanku muchowym aftma #2 (batson if662) mam również mxh s721-2 i przy łowieniu micro jigami jest o wiele trudniejszy, przez to że jest zbyt sztywny. Trzeba wkładać więcej energii by naładować blank przez to kontrola szpulki robi się trudniejsza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 (edytowane) Wątpisz w chińczyki, spróbuj tego https://pl.aliexpress.com/item/TSURINOYA-zr-czno-ci-ultralekka-w-dka-1-89-m-2-sekcja-Ultra-Light-przeno-na/32849703106.htmlTaka niby wklejka z obrzydzeniem odrzucana z automatu przez większość Edytowane 14 Lutego 2019 przez BOB 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 25 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Pojawiło się porównanie 3 fabrycznych multików ul: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 25 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Choć oglądam wszystkie te filmy to trzeba powiedzieć że ten gość nie jest obiektywny w swoich ocenach. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Skręca trochę w stronę Shimano, ale jakiś pogląd te filmiki dają. Mnie również drażni iż często w testach rzutowych wielkim zwycięzcą ogłaszany jest multik który rzucił o np. dwie stopy dalej... przy średnim dystansie 160 stóp, co podczas zwykłego łowienia nie będzie miało znaczenia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Ja miałem wszystkie 3 w rękach i zdecydowanie daiwa jest najlepiej spasowana i przyjazna pod względem hamulca. Nie powiedział bym że Aldebaran robi wrażenie solidnego choć użytkuje takiego i to dobry multiplikator. Hamulca Shimano FTB również nie określił bym mianem najlepszego. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wudarek Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Co do szpulki Availa mam ta wieksza (z najlzejszych) 5,1g - ta do której trzeba magnesy ma 4,9g. Dla mnie komfort rzutu najlzejszymi przynetami zwiekszył sie dosc fajnie . Rzuty takimi "bestiami" sa calkiem przyjemne i nie ma strachu o brode a 2-3 gramowe przynety lataja naprawde przyjemnie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Zmieniałeś może łożysko od strony hamulca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Czy do tych szpulek availa znalazł już ktoś Łożyska micro albo ceramiki? Bo hegdehog studio podaje, że rozmiar to taki jak w knobach. Nie mam szpuli dlatego pytam. A może ktoś mierzył jakie realne wymiary ma to łożysko? Bo chyba obydwa są takie same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Na szpulce jest już jedno micro łożysko można zamówić dodatkowo air bearing od strony hamulca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wudarek Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Nie zmieniałem. Mam tez magnesy na sprzedaz jakby ktos potrzebowal Availowskie do aldka - nie wiem czy do innych tez pasuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Witam, Aldek z FTB jest chyba od 2016 i pewno już czas żeby był nowy z mniejszą szpulką i łożyskiem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Nowy aldek bfs wyjdzie w przyszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 a Steez 500? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kzkzg Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 Panowie, czy te 3 multiki z filmiku powyżej to są flagowce tych firm jeśli chodzi o bfs?Widzę w moritz teraz aldebarana bfs xg za 289euro. Czy w tej cenie można dostać coś lepszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 Czy lepszego... w tej cenie możesz znaleźć porównywalne konstrukcje bazowe. Natomiast Aldka kosztem ok. 500 zł możesz mocno upgradować. Wysłane z mojego BND-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi