Bułka Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 a krewny żyłki fluorocarbon jeszcze chętniej puchnie przy rzutach ja drugi sezon robię próby fc z przynętami poniżej 5g i jeszcze nie znalazłem takiego z którym bym się dogadał. Zawsze wracam do plecionki Mam identyczne doświadczenia. Wszystkie FC i żyłki które testowałem po kilkunastu rzutach zaczynały "brodzić". Najlepsze efekty były z żyłkami typowo przyponowymi 0,12-0,16mm. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 Ja używałem jakiś czas żyłkę varivas trout advanced Bush trail i na szpuli zachowywała się rewelacyjnie, za to jest baaaaaaardzo rozciągliwa. Teraz kupiłem twitch mastera dam znać zainteresowanym po testach Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teo Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 Mam Bush traila i Twitch Mastera 3lb miałem też Baitfinese nylon przy brodzie wciskaja się między rant szpuli a obudowę i chyba tylko przez to wrócę do plecionki . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 Mam Bush traila i Twitch Mastera 3lb miałem też Baitfinese nylon przy brodzie wciskaja się między rant szpuli a obudowę i chyba tylko przez to wrócę do plecionki .Może nawiń trochę mniej na szpulę i problem zniknie? Wysłane z mojego BND-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 Ciekawe... gość używa ustawień 4-5 na hamulcu mam tą szpulkę i max przy silnym wietrze ustawiam 3 a normalnie operuje między 2 a 3 odległości tez mam większe niż 15m normalnie c.a. 20m przy 1g główce tylko on używa fluo a ja plecionki 8 splotowejJeszcze pozwolę sobie wkleić Twój post z innego wątku : "Ja dzisiaj właśnie testowałem 16ALD15R trzeba do niej dokupić dodatkowe magnesy które dodaje się do fabrycznych magnesów. Poza tym plug and play. Powiem tak nie było efektu wow ale ta szpiulka pozwala swobodnie obsługiwać małą gumę na główce 1g natomiast jeśli chodzi o odległości to jakoś specjalnie nie powala 1.5g leci na 20m a 2g na 25m można łowić ale sam jeszcze nie wiem czy jest wystarczające value for money bo z magnesami trzeba za nią wyłożyć 120usd"Mam prośbę, nagraj filmik jak rzucasz 1-g główką na 20 m w wersji full tuning i 1.5 g na 20 m bez magnesów i wrzuć dla potomnych. Dzięki! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piatras Opublikowano 17 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 No a ja chce zwroczyc uwage, ze facet robi testy pod linią wysokiego napięczia... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 17 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 no wrzucił bym tylko potrzebuje jakiegoś operatora bo mam tylko telefon jak ktoś chętny z wawy wyskoczyć na ryby i jakieś filmy pokręcić to możemy jakiegoś spota nad Wisła zrobić i nagrać aldka z tą szpula w akcji 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 17 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 no wrzucił bym tylko potrzebuje jakiegoś operatora bo mam tylko telefon jak ktoś chętny z wawy wyskoczyć na ryby i jakieś filmy pokręcić to możemy jakiegoś spota nad Wisła zrobić i nagrać aldka z tą szpula w akcjiPasowałby Ci któryś dzień w weekend za 2 tygodnie? Operator ze mnie słaby, ale coś tam mogę nagrać. Może Czerniakowskie w miejsu zlotów? Daj znać na priv 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 17 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 no wrzucił bym tylko potrzebuje jakiegoś operatora bo mam tylko telefon jak ktoś chętny z wawy wyskoczyć na ryby i jakieś filmy pokręcić to możemy jakiegoś spota nad Wisła zrobić i nagrać aldka z tą szpula w akcji Pisałem Ci nawet priva w tej sprawie, ale widać nie jestem godny Pooglądam na forum jak sobie rzucasz tym 1 gramem na 20 metrów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 17 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Sławek pewnie ze mozemy się ustawić daj znać kiedy spróbuje się dostosować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 17 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Proponuję GS w sobotę. Kamer będzie dużooooooo, a ja wezmę https://pl.aliexpress.com/item/0-999-M-6-cm-cyfrowy-w-dkowanie-linia-g-boko-ci-finder-licznik-wy-wietlacz/32960869587.html?spm=a2g17.search0104.3.1.94dd7da7pNayqX&ws_ab_test=searchweb0_0%2Csearchweb201602_9_10065_10068_319_317_10696_10084_453_10083_454_10618_10304_10307_10820_10821_10301_537_536_10902_10843_10059_10884_10887_321_322_10103%2Csearchweb201603_51%2CppcSwitch_0&algo_pvid=79bb99f4-abce-445a-9abb-a713b32efb87&algo_expid=79bb99f4-abce-445a-9abb-a713b32efb87-0 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 17 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Pointman, Sławek to umówmy się wstępnie na 30 marca godzina 7 miejsce do ustalenia bo może znajdę jakąś miejscówkę gdzie coś gryzie kto jeszcze chętny żeby się spotkać i połowić to też zapraszam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 17 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Tylko dokładnie mierzyć bo to ważne rzeczy są ! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 17 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 (edytowane) To bierzemy się za dół ,zmiana młynka na pixi ze szpulką KTF i jedziemy najpierw 2 gramy i kij ładuje się pięknie rzuty powtarzalne ,bez względu na siłę wkładaną w wymach. Dalej chrust 1 gram,nie jest wybitnym lotnikiem ale zestaw nie sprawia zawodu i posyła czarnuszka zacnie. A taki Liberto Pixie bez zadnego tuningu, ze zwykla szpulka jakie przynety obsluguje? Edytowane 17 Marca 2019 przez Luckyguliver 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojt1988 Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 Mam pytanie do osób, które użytkowała Steeza SV TW i CC BFS najlepiej oba po tunningu: jak wypada CC BFS przy Steezie po tunningu szpulą z Ali?Mam tak stuningowanego Steeza i jestem w szoku jak ta szpula zmieniła zakres przynęt. Woblerki gajosika po 2,5 g latają prawie jak ze spinningu, a gdy uda się naładować kij to polecą nawet i dalej. Potrzebuję nowego multiplikatora i zastanawiam się czy iść w CC BFS czy jednak w Steeza i kolejną szpulkę tunningową. Czy Steez CT oficjalnie jest multiplikatorem BFS? Ktoś zna wagę szpuli w steezie Ct? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galanonim Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 Pointman, Sławek to umówmy się wstępnie na 30 marca godzina 7 miejsce do ustalenia bo może znajdę jakąś miejscówkę gdzie coś gryzie kto jeszcze chętny żeby się spotkać i połowić to też zapraszamJa bym się chętnie przyłączył do kolegów. Zawsze to raźniej w grupie Poza tym można by się powymieniać doświadczeniami i czegoś nauczyć. Dajcie znać tylko gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 Mam pytanie do osób, które użytkowała Steeza SV TW i CC BFS najlepiej oba po tunningu: jak wypada CC BFS przy Steezie po tunningu szpulą z Ali?Mam tak stuningowanego Steeza i jestem w szoku jak ta szpula zmieniła zakres przynęt. Woblerki gajosika po 2,5 g latają prawie jak ze spinningu, a gdy uda się naładować kij to polecą nawet i dalej. Potrzebuję nowego multiplikatora i zastanawiam się czy iść w CC BFS czy jednak w Steeza i kolejną szpulkę tunningową. Czy Steez CT oficjalnie jest multiplikatorem BFS? Ktoś zna wagę szpuli w steezie Ct?Ja nie znalazłem oficjalnego info o wadze szpuli Steeza CT.Jeśli wierzyć info z linka(w komentarzu na dole),to będzie 9,3g.razem z lozyskiem.https://www.jpfishingtacklenews.com/news/baitcasting-reel-steez-ct-sv-tw/Steez CT nie jest raczej pozycjonowany jako BFS.Jednak,CC Bfs też nie jest do końca typowym multikiem jeśli chodzi o BFS-mam na myśli wagę i gabaryt sprzętu.Mnie to osobiście nie przeszkadza zupełnie,wręcz odwrotnie ,aczkolwiek ultralajtowi "puryści"(proszę nie doszukiwać się żadnego negatywnego wydźwięku w tym określeniu)mogą powiedzieć że jest za ciężki .Do osiągów nie mam zastrzeżeń.Użytkuje w wersji z oryginalną szpulką i w przypadku zestawu który tworzy z kijem(Suzuki 6lb) mnie w zupełności wystarcza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skius Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 (edytowane) Zdjęcie z przed chwili.Wedlug mnie sprzęt jak najbardziej UL-revo LT, konger streeto caster ul , obrotówka hand made typu Aglia1. Rzuty pod porywisty wiatr(ciut dokręcony hamulec w porównaniu do zwyklych warunków ,kontrola kciukiem)porównywalne ze spinningiem.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 18 Marca 2019 przez skius 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 Bo LT to fajny sprzęt Gratki za rybę i wyrazy zazdrości za to że w poniedziałek w południe możesz wstawić fotkę sprzed chwili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 Bo LT to fajny sprzęt Gratki za rybę i wyrazy zazdrości za to że w poniedziałek w południe możesz wstawić fotkę sprzed chwili to samo miałem napisać Revo LT zawsze łowi fajne ryby haha gratulacje Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skius Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 (edytowane) Bo LT to fajny sprzęt Gratki za rybę i wyrazy zazdrości za to że w poniedziałek w południe możesz wstawić fotkę sprzed chwili Cóż,za to pracowałem 12h w niedzielę,a wy się byczyliście;-)Revo LT chyba jak ,żaden inny multik spełnia kryterium uniwersalności.Wymarzony pod takie lajtowe łowienie.... Edytowane 18 Marca 2019 przez skius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 A taki Liberto Pixie bez zadnego tuningu, ze zwykla szpulka jakie przynety obsluguje? W zależności od umiejętności operatora i kija do którego podepniesz px można zejść do 4 gram masy skupionej. Pierwotnie to jest konstrukcja klasy l a nie ul. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 Dobra to ja się pochwale dzisiejszym kluskiem Setup może nie UL ale BFS na pewno steez A + zodias 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 W zależności od umiejętności operatora i kija do którego podepniesz px można zejść do 4 gram masy skupionej. Pierwotnie to jest konstrukcja klasy l a nie ul.Dzieki za rozjasnienie tematu. Nie bede sie w takim razie w tym kieunku pchal bo zalezy mi na czyms co zejdzie troszke nizej bez dodatkowych inwestycji. W tym momencie na celowniku Daiwa SS SV, Alphas 105 oraz cos a la Revo LTX lub ALC BF7 Mam jeszcze jedno pytanie zwlaszcza do tych ktorzy lowia pstragi. Ja zwylke prowadze przynete z pradem. Czy nie lepiej kupic multik z High Gear, cos co zwija ok 80 cm za jednym obrotem korbki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 Mam jeszcze jedno pytanie zwlaszcza do tych ktorzy lowia pstragi. Ja zwylke prowadze przynete z pradem. Czy nie lepiej kupic multik z High Gear, cos co zwija ok 80 cm za jednym obrotem korbki?Wyższe przełożenie w tym wypadku jest nawet wskazane,zresztą jest jeszcze parę innych technik gdzie się przydaje. Lepiej mieć jak nie mieć, można ogarnąć młynkiem ze standardowym przełożeniem ale jak jest możliwość korzystania z high speed to nie ma co się zastanawiać. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi