pikeft Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 Potrzebuję rozmiar łożysk do scorpiona 1001 ktoś,coś? Wysłane z mojego SM-A605FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 Potrzebuję rozmiar łożysk do scorpiona 1001 ktoś,coś? Wysłane z mojego SM-A605FN przy użyciu Tapatalka3mm x 10mm x 4mm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 (edytowane) 3mm x 10mm x 4mmDzięki Tam jest tylko to jedno łożysko w poliku do wymiany? Wysłane z mojego SM-A605FN przy użyciu Tapatalka Edytowane 29 Marca 2019 przez pikeft Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 Sprawdz jeszcze w docisku szpuli ????????✌ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek gżybek Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 A na którą rękę? a jak myślisz ,to chyba oczywiste że na prawą,jeden fajns(co prawda barbarzyństwo tak mówić o morumie 1601)na lewą w arsenale wystarczy....a jak Hubercik przetrawiłeś ten majowy wyjazd.jak tak to dsj po cichu tel.i zadzeonie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 A jakiegoż to murumka na lewą łapkę Krzysiu posiadasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek gżybek Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 wstawiałem już jego zdjęcie a że mam mocny burdel w archiwum foto to nie znajde w 5 minut 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek gżybek Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 taki morumek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 Niebieski znaczy salt water. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek gżybek Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 To się Pawełku zdecyduj,albo salt albo water.2 grzybki w barszcz to zadużo jak na mój organizm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 Dziś odbyło się spotkanie na którym mieliśmy zmierzyć jak daleko rzuci Aldebaran BFS 2016 ze szpulką Avail główką 1gr. W spotkaniu uczestniczyli (oprócz mnie): @AAS, @Galanonim, @Sławek Nikt. Na początku był trening: Padły wtedy pierwsze rybki: Następnie przenieśliśmy się na nieco odległe pole treningowe. Na którym oznaczyliśmy markerami odległości: 10m, 15m, 20m, 25m. Sposób mierzenia uzyskanej odległości polegał na zmierzeniu marką odległości pomiędzy najbliższym markerem i przynętą. Do zmagań stanęli:@Sławek Nikt: Phenix Fx801-1x, Revo ALC BF7, twisterek o łącznej masie 1,5gr@AAS: Kuying Teton TTC-632UL (?), Aldebaran + Avail, twisterek o łącznej masie 1,4gr Warunki pogodowe były niesprzyjające. Wiał dość mocny wiatr boczny zachodzący nieco od czoła. Przynęty wręcz w końcowej fazie lotu były trochę zawracane, powodowało to efekt brodzenia multików i czasami kończyło się wspólnym rozplątywaniem bród: Pomimo tego wykonaliśmy pomiary, przy czym są to maksymalne uzyskane dwa rzuty nie zakończone brodą: @Sławek Nikt: 15m, 15m@AAS: 16,5m, 15,5m Do wyników należy podejść orientacyjnie: faktycznie warunki rzutowe były kiepskie i mocno zmienne, niestety nie testowaliśmy możliwości rzutowych multków na tej samej wędce i przynęcie. Na końcu jeszcze połowiliśmy kilka rybiek i nikt nie wrócił o kiju , niestety rozmiary nie spełniały forumowego minimum, więc zdjęć nie wklejam. Dziękuję wszystkim uczestnikom za dzisiejsze spotkanie w miłej atmosferze 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 (edytowane) Co do warunków i przynęt pełna zgoda. Poligon testowy był niemal nad samą wodą. Z nad Wisełki jak zawiało to ja osiągałem w granicach 12,5 metra i brody też były. Jak wiatr był słabszy szło osiągnąć 15 metrów. Natomiast jak zeszliśmy nad rozlewisko (widoczne na pierwszym zdjęciu) w lekką nieckę na dodatek osłoniętą krzaczorami gdzie wiatr był już o wiele, wiele słabszy to i rzucanie wyglądało zupełnie inaczej. Tam 15, a nawet śmiem twierdzić, że granice 18 metrów nie były problemem ani z beckhendu ani forhendu, a także z góry i z dołu Przynęty testowe jakich używałem ja na poniższych zdjęciach. Jeszcze "dwa słowa" o plecionce bo to bardzo istotny element układanki. Ja używałem ygk egi metal #0.6. Edytowane 30 Marca 2019 przez Sławek Nikt 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galanonim Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 (edytowane) Warunki pogodowe warunkami... ale atmosfera spotkania super. Miło się było spotkać i poznać osobiście. Następnym razem trzeba będzie to zakończyć jakimś bezalkoholowym [emoji481][emoji481][emoji481][emoji481] Edytowane 30 Marca 2019 przez Galanonim 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teo Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 Super teścik ale zamiast mi pomóc to jeszcze bardziej zaciemniliście mi obraz i utrudniliście podjęcie decyzji. ???? Miała być zmiana kręcioła na Aldebarana z availem ale po tym teście mocno się waham . Takimi gramaturami to spokojnie radzę sobie scorpionem xt na availu . I bądź tu mądry???????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolnik Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 Mam nadzieję, że znacie tego Pana:https://www.youtube.com/watch?v=VAo7gTW2qnw&t=161s 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 31 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 Osobiście raczej chyba nikt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 Widziałem podobnego gościa nad czerniakowskim. Zagadałem do niego po japońsku. Odpowiedział mi, sp...j! Więc to chyba nie on?! 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 31 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 (edytowane) Widziałem podobnego gościa nad czerniakowskim. Zagadałem do niego po japońsku. Odpowiedział mi, sp...j! Więc to chyba nie on?! Ten z filmu to Indiana Jones japońskiego baitcastingu, na nad czerniakowskie jeździ tylko w listopadzie ???? Edytowane 31 Marca 2019 przez Bułka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudi82 Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Jest możliwość dokupienia do Abu Garcia Mgxtreme2 płytkiej szpuli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watchmaker Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 (edytowane) Panowie potrzebuję szybkiej rady. Mam multik Kastkinga Spartacus+ oraz ich wędkę 7-18g 1.98m. Bawiłem się bocznym trokiem troszkę z 15g ciężarkiem i było bardzo przyjemnie. Chciałbym jednak troszkę się wpasować lepiej z zestawem, móc troszkę dalej rzucać bo obecnie mam plećkę też Kastkinga 15lb (wędka jest do 16lb) 0,14mm i przeponową żyłkę 0.16. Kołowrotek zamierzam rozebrać, przesmarować co się smaruje i naoliwić co się oliwi. Chciałbym zapytać o jakąś plecioneczkę 0,06-0,08 i adekwatną do niej żyłkę przeponową. Tylko takie raczej łatwo dostępne i tańsze zestawienie o ile to możliwe. Na temat smarowania czytam już jakiś czas i zetknąłem się z bardzo ciekawą opinią na pewnym forum na temat używania zwykłego smaru liton do łożysk tocznych (wnioskuję że chodziło 0 zwykły łt43) oraz oleju silnikowego syntetycznego jako oliwki. Autor stwierdza, że stosował różne smary i oliwki i róznice owszem były ale nie drastyczne i z powodzeniem stosuje już od dłuższego czasu właśnie zwykły smar i olej. Jakkolwiek, wielu się tu pewnie uśmieje zdrowo to ja akurat jestem troszkę sceptykiem z natury do tych wszystkich specyfików smarujących w wędkarstwie. Nierzadko są kosmicznie drogie a mam takie dziwne przeczucie, że często gęsto to jakieś specyfiki, które można znaleźć w co lepszym warsztacie na kg czy litry. Edytowane 3 Kwietnia 2019 przez Watchmaker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 (edytowane) Jest kolego kilka tematów na forum na temat smarowania, warto je przeczytać. Fakt, że czasu trochę trzeba poświęcić. Co do plecionki to ja polecam ygk egi metal. Edytowane 3 Kwietnia 2019 przez Sławek Nikt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amalker Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Panowie potrzebuję szybkiej rady. Mam multik Kastkinga Spartacus+ oraz ich wędkę 7-18g 1.98m. Bawiłem się bocznym trokiem troszkę z 15g ciężarkiem i było bardzo przyjemnie. Chciałbym jednak troszkę się wpasować lepiej z zestawem, móc troszkę dalej rzucać bo obecnie mam plećkę też Kastkinga 15lb (wędka jest do 16lb) 0,14mm i przeponową żyłkę 0.16. Kołowrotek zamierzam rozebrać, przesmarować co się smaruje i naoliwić co się oliwi. Chciałbym zapytać o jakąś plecioneczkę 0,06-0,08 i adekwatną do niej żyłkę przeponową. Tylko takie raczej łatwo dostępne i tańsze zestawienie o ile to możliwe. Na temat smarowania czytam już jakiś czas i zetknąłem się z bardzo ciekawą opinią na pewnym forum na temat używania zwykłego smaru liton do łożysk tocznych (wnioskuję że chodziło 0 zwykły łt43) oraz oleju silnikowego syntetycznego jako oliwki. Autor stwierdza, że stosował różne smary i oliwki i róznice owszem były ale nie drastyczne i z powodzeniem stosuje już od dłuższego czasu właśnie zwykły smar i olej. Jakkolwiek, wielu się tu pewnie uśmieje zdrowo to ja akurat jestem troszkę sceptykiem z natury do tych wszystkich specyfików smarujących w wędkarstwie. Nierzadko są kosmicznie drogie a mam takie dziwne przeczucie, że często gęsto to jakieś specyfiki, które można znaleźć w co lepszym warsztacie na kg czy litry. Jeśli chodzi o plecionki to osobiście unikam 8 splotowych, x4 zdecydowanie są O.K.Ostatnio przy UL łożyska szpuli wypłukałem i łowię na sucho;), w zestawie cięższym stosuję jako "ersatz" oliwkę do maszyn do szycia, jakoś się sprawdza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Dragon po face liftingu i przystosowaniu pod BFS od stóp do głów 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Prawdziwy smok wagi piórkowej gratulacje po raz kolejny! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Dragon po face liftingu i przystosowaniu pod BFS od stóp do głów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi