Kejkosz Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 Faktycznie te 30 gramów zrobiłoby kolosalna różnicę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iluzjonista Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 W każdym razie odczuwalną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 Być może i odczujesz te 30 gramów podczas całego dnia machania dwoma różnymi zestawami ..., ale szczerze pisząc to jednak śmiem wątpić, że tak się stanie. A to czy tak będzie bardzo łatwo sprawdzić. Sprawdź ile waży Twój zestaw spinningowy czy też zestawy i porównaj różnicę do tych castingowych. Ja dzięki uprzejmości kolegi z forum stałem się ostatnio posiadaczem matagi ss ll, który będzie pracował z wszelkimi nielotami poniżej 1,5 grama i napiszę krótko. Przesiadka z casta na spina to jest wyzwanie jeśli chodzi o wagę sprzętu zwłaszcza pisząc o kołowrotku ... W castingu używam najczęściej abu garcia alc bf 7 i alphasów 105 i w moim przypadku to było sporo ponad 100 gram różnicy i taką różnicę w zestawie czuć było już po około 2 godzinach wędkowania choć uważam, że głównym powodem był fakt, iż dość dawno nie używałem spina tak długo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 8 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 Podobnie jak Ty lubie 105 zwlaszcza czerwoną. Konstrukcja ponad czasowa. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2019 Fajna fota, fajny zestaw!Lekki skład-multik i kij pozwalają z troszkę większą przyjemnością cieszyć się naszymi rodzimymi trofeami.Podobnie jest w muszkarstwie, to miłe gdy ryba waży więcej niż to czym ją złowiliśmy...Tu może uwaga osobista. Często łowię na łodzi ryby w towarzystwie spinningistów i naprawdę jest ok. Nie mam skłonności misyjnych w sensie "Jezu castuj bo coś cię omija"Ale...gdy podaję mój zestaw koledze w trakcie uwalniania zaczepu pojawia się u biorcy nagłe "łoł , ale to lekkie".I to wtedy zaczyna się lekka indoktrynacja... pozdrawiam Paweł 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teo Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2019 Ciekawe co by powiedzieli jak by ci pół szpuli plecionki przy brodzie wyjechało???????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 Ciekawe co by powiedzieli jak by ci pół szpuli plecionki przy brodzie wyjechało Absolutnie nie ma takiej możliwości. Owszem raz siedziałem pewnie około godziny aby brodę rozplątać, ale nigdy nie odciąłem więcej jak około 10 metrów, a odcinałem zdaje się dokładnie 2 razy. Wczoraj byliśmy z kolegą na Żeliźnie. Pływaliśmy dobre 4 godziny i brody też miałem, ale nie nie trafiłem żadnej, której bym nie rozplątał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 Dziś nad zalewem. „Panie na multika to tylko na szczupaka , bolenia to nie złapi to trzeba daleko rzucać...” Aldek z availem i magnetykiem każdy rzut był dalszy niż życzliwego doradcy, aha i głupi bolek nie wiedział, że na casta się go nie „złapi” i się złapał ???? 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homesaver Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 .......... aha i głupi bolek nie wiedział, że na casta się go nie „złapi” i się złapał C0D1694B-5264-43DF-A3F9-58CF4F0140B9.jpeg A to twoja wina, bo go nie uprzedziłeś. Fajny bolek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Ciekawe co by powiedzieli jak by ci pół szpuli plecionki przy brodzie wyjechało Absolutnie nie ma takiej możliwości. Owszem raz siedziałem pewnie około godziny aby brodę rozplątać, ale nigdy nie odciąłem więcej jak około 10 metrów, a odcinałem zdaje się dokładnie 2 razy. Wczoraj byliśmy z kolegą na Żeliźnie. Pływaliśmy dobre 4 godziny i brody też miałem, ale nie nie trafiłem żadnej, której bym nie rozplątał.W pełni zgadzam się ze Sławkiem. Już minęły dwa lata jak całkowicie utonąłem w castingu. Brody to normalka, zawsze się trafią, ale jak dotąd tylko jeden raz przytrafiło mi się po pierwszym łowieniu wyrzucić do kosza coś co nie dało się rozplątać https://allegro.pl/oferta/plecionka-varivas-light-game-100m-0-03mm-japan-7389223221 i kupa forsy poszła do śmieci... Takiego przypadku nie miałem nawet z 5-krotnie tańszymi linkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Mam pytanie czy do Calcutty C BFS jest możliwość zamontowania jakiejś głębszej szpuli? szukam w sieci info i nic nie mogę namierzyć.proszę zorientowanych o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 (edytowane) Nie ma takiej możliwości. Wracając do rybiszonów i zestawów, dzieki Paweł. Fajny ryb ten boleń. Mam przyjemność boleniować na cascie i mam przyjemność lipieniować a nawet czasami jelcować . Fajowa sprawa . Tutaj akurat jest przedłużenie mojej ręki czyli px68 po moim upgradzie. Więcej w starszych postach mojego wątku. O rybach oczywiście. Edytowane 15 Lipca 2019 przez Andan 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2019 (edytowane) Juz prawie jestem gotowy na przyjazd chlopakow. Porzadki zrobione. Czesc sprzetu trafila na gielde. Mlynek juz kreci. Nie bede nosil plecakow tylko lowil z Wami ????????✌, takze John Rambo ???? Edytowane 17 Lipca 2019 przez Andan 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2019 Juz prawie jestem gotowy na przyjazd chlopakow. Porzadki zrobione. Czesc sprzetu trafila na gielde. Mlynek juz kreci. Nie bede nosil plecakow tylko lowil z Wami ✌, takze John Rambo Screenshot_2019-07-17-09-38-15.pngKiedy bo nic nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2019 (edytowane) Juz prawie jestem gotowy na przyjazd chlopakow. Porzadki zrobione. Czesc sprzetu trafila na gielde. Mlynek juz kreci. Nie bede nosil plecakow tylko lowil z Wami ✌, takze John Rambo Co to za kij? Edytowane 17 Lipca 2019 przez Bułka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2019 (edytowane) Co to za kij? To akurat nie ma zbyt dużego znaczenia. To, że jakiś tam patyk pasuje Adrianowi to nie znaczy, że przypasuje Tobie. Nio chiba, że ujął Cię styl kijaszka Aczkolwiek mylić się oczywiście mogię Edytowane 17 Lipca 2019 przez Sławek Nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 W sprawie bród.Wczoraj po pracy dwie godzinki nad zalewem w Bogdance, casting pod siny wiatr, co prawda nie UL, wędzisko @mekamil 4-10g (pełny węgiel), niesamowicie dynamiczne, przynęty 6-10g i niestety broda, co prawda jedna, ale po kwadransie walki musiałem ciąć (po raz pierwszy). Moja wina, było za dużo nawinięte, a poza tym przynęta "oportunistyczna" twister z wielkim, szerokim ogonem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 (edytowane) Gdzie drwa rąbią tam wióry lecą. U mnie brody się skończyły wraz z Alphasem SPR, w którym po każdej zmianie przynęty muszę regulować docisk szpuli i ten nawyk przerzuciłem na resztę swoich multików. Edytowane 18 Lipca 2019 przez Bułka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 Znajdzcie mi muszkarza który nie odstrzelił muchy podczas snucia sznura. Hehe. Złej baletnicy przeszkadza nawet rąbek u spodnicy. Gdzie patyki tam wyniki i od czasu do czasu nawet przynęta zerwana musi być. Także oliwka w łożyska i niech szpula pozna znaczenie słowa bezwładność. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 Znajdzcie mi muszkarza który nie odstrzelił muchy podczas snucia sznura. Hehe. Złej baletnicy przeszkadza nawet rąbek u spodnicy. Gdzie patyki tam wyniki i od czasu do czasu nawet przynęta zerwana musi być. Także oliwka w łożyska i niech szpula pozna znaczenie słowa bezwładność.Korbą do góry! ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 24 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2019 Może nie do końca o UL chodzi, ale chciałbym kupić multiplikator do lekkiego łowienia Wymagania:Poprawna praca od ok. 4 g (3 g główka + kajtek 2 cale) na dość szybkim kiju - tylko jigi i gumyCena do 500 zł - może być Chińczyk z Ali, ale sprawdzony i przetestowany (nie Tsurinoya XF50) Da się coś takiego znaleźć, czy trzeba dołożyć drugie 500 żeby miało to sens? A. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 24 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2019 Abu Black Max + http://www.aliexpress.com/item/32987677597.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 24 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2019 Może nie do końca o UL chodzi, ale chciałbym kupić multiplikator do lekkiego łowienia Wymagania:Poprawna praca od ok. 4 g (3 g główka + kajtek 2 cale) na dość szybkim kiju - tylko jigi i gumyCena do 500 zł - może być Chińczyk z Ali, ale sprawdzony i przetestowany (nie Tsurinoya XF50) Da się coś takiego znaleźć, czy trzeba dołożyć drugie 500 żeby miało to sens? A.Do ilu planujesz górny zakres? Mam fajną używkę ale przekracza trochę budżet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 24 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2019 Do ilu planujesz górny zakres? Mam fajną używkę ale przekracza trochę budżet. 20 gramów masy całkowitej to max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2019 (edytowane) Nie UL w pełnym tego słowa znaczeniu, ale okiełznałem wędzisko od #mekamila 168cm/4-10g z pełnego węgla, uzbrojenie spiralne. Zestawione z Tatulą CT 100HSL, ultra lekka szpula 5,6g, magnetyk ustawiony w połowie zakresu:z plecionką KAMATSU Techron 0,03.Przynęty: Odległości rzutów 15-20m bez bród przy lekkiej kontroli szpuli.Z przynętami od 4g w górę zestaw radził sobie wręcz idealnie całkowicie bez kontroli szpuli. Odległości od 25m (4g) do 40m (10g). Na moje potrzeby rewelacja. PsZamierzam w najbliższym czasie zmierzyć się z zejściem jeszcze niżej z ciężarem przynęt z zestawem https://pl.aliexpress.com/item/32754227436.html sparowanym z Tatulą i tą samą Ul szpulą. Może uda mi się zejść poniżej 2g... Edytowane 17 Sierpnia 2019 przez Alexspin 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi