pointman Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 (edytowane) Rzuty wykonywałem takie "zwykłe", czyli ze średnią dynamiką. Z tego co pamiętam, ale głowy nie dam, to szpulkę hamowałem po uderzeniu przynęty o asfalt co było widać i słychać, w takich przypadkach lot udało mi się mniej więcej śledzić tj przynęta w końcu pojawiała się w miejsu w którym jej się spodziewałem. Gdy nie widziałem przynęty to wychamowywałem na czuja, czyli mniej więcej po czasie w którym przynęta powinna zbliżać się do ziemi Edytowane 5 Września 2019 przez pointman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 (edytowane) . Edytowane 5 Września 2019 przez pointman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 Pamiętam z moim aldebaranem bfs nie polubiłem się do końca ponieważ magnetyk ftb shimano nie radził sobie według mnie i moich odczuć dobrze z nielotnymi przynętami. Za to świetnie mu szło że wszelkiego rodzaju jigami które leciały jak posłanie z procy. Czy po zastosowaniu szpuli tunningowej czy to Roro czy Avail i dodatkowych magnesów problem znika? Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 (edytowane) Przypadkowo powielony post Edytowane 6 Września 2019 przez Xiaou Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#Cub Opublikowano 8 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 Z aldkiem bfs polubiłem się od razu, potem doszła płytka szpula availa, ceramiki i lubiliśmy się jeszcze bardziej, jednak z ciekawości jak wypadnie w starciu z alphasem ktf, którego sporo ludzi na forum określa the best of the best, musiałem go nabyć i sprawdzić różnice własnoręcznie. Co prawda, alphas ma zaledwie kilka h przebiegu, a aldek praktycznie cały sezon, to użytkowo skłaniam się w stronę shimaniaka. Może w toku dalszej eksploatacji ktfa zdanie mi się zmieni. Co prawda, zwykle operuje kijkami 8lb, także ciężko określić co się dzieje z wabiami ~1g na kijku do tego adekwatnym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 8 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 Do wabikow ultra lekkich obstawiam aldebarana jako faworyta, za to przy nielotnych woblerach (nawet 4g) położę głowę na pieniek za magnetykiem daiwy. Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 16 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 Ryby nie biorą, przynajmniej grzyba można złowić . Ps. Dobrze zę nie złapać heh 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rimi Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Fajny kręciołek ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Faktycznie za multika do casta trzeba zapłacić powyżej 1 k?Pytam bo z taka opinia się spotkałem, a przymierzam się do zakupu sprzętu na okonie. Myślałem o spinningu ale casting tez mnie zaciekawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 (edytowane) Przy łowieniu light tak. Zależy jaki to light Edytowane 17 Września 2019 przez polny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Faktycznie za multika do casta trzeba zapłacić powyżej 1 k?Pytam bo z taka opinia się spotkałem, a przymierzam się do zakupu sprzętu na okonie. Myślałem o spinningu ale casting tez mnie zaciekawił Nie koniecznie aczkolwiek rośnie szansza że kupisz dopracowaną konstrukcje i szybko się nie zniechęcisz. Oczywiście piszę o konstrukcjach ul i l . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Faktycznie za multika do casta trzeba zapłacić powyżej 1 k?Pytam bo z taka opinia się spotkałem, a przymierzam się do zakupu sprzętu na okonie. Myślałem o spinningu ale casting tez mnie zaciekawiłKolego w tym wątku zostało napisane już chyba wszystko na temat łowienia ul castem ... Musisz się poświęcić i przeczytać. Okonia można łowić i ciężej i lżej w zależności od warunków. Generalnie jak chcesz podać 1,5 grama w tzw. komforcie, który ma wiele twarzy bo dla niemal każdego znaczy coś innego to sądzę, że na 7 setek minimum musisz być przygotowany. Piszę o samym multiplikatorze. Im ciężej od dołu tym taniej ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Niestety "snickersa" w kieszeni trzeba mieć aby poczuć smak karmelu i orzeszków.???? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Lepiej idź w spinning ul casting nie jest dla wszystkich bo to sztuka dla sztuki albo dla ludzi którzy nie biorą spinningu do rąk jak ja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 ...nie mów, że ręka od tego Ci uschnie... Faktycznie za multika do casta trzeba zapłacić powyżej 1 k?Pytam bo z taka opinia się spotkałem, a przymierzam się do zakupu sprzętu na okonie.Myślałem o spinningu ale casting tez mnie zaciekawił ...i dużo więcej można dać... limitowane wersje, szpulki dedykowane do ul, inne ,,cuda na kiju"......wielu ma obłęd w oczach i się ślini na to cudo, co pokazał @ Andan powyżej ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 No o różnych preferencjach słyszałem ale do grzyba się ślinić 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 (edytowane) Za korbkę, knoby i pokrętło docisku szpuli już można kupić multiplikator UL. Za lakier w tym kolorze i takim stanie można kupić drugi! Edit. Satysfakcja z posiadania najprawdopodobniej jedynego multiplikatora w takiej konfiguracji na świecie - bezcenne! Edytowane 17 Września 2019 przez Koincydencja 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 No o różnych preferencjach słyszałem ale do grzyba się ślinić Do trufli zawsze mi ślina leci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 That's truf(l). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek2602 Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Za korbkę, knoby i pokrętło docisku szpuli już można kupić multiplikator UL. Za lakier w tym kolorze i takim stanie można kupić drugi! Edit. Satysfakcja z posiadania najprawdopodobniej jedynego multiplikatora w takiej konfiguracji na świecie - bezcenne! Taaa... Co z tygo, że posiadasz jedyny na świecie jak onanizując się nim w domu- ten świat go nie ujrzy- bo zapewne po to się go tak tjunjinguje...Napisze więcej, ryb nie nałowi i nie przybędzie umiejętnościuf.Jeśli już to raczej w drugą strone...???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Wpis roku! Aż zrobię sobie print screena Twojego wpisu na pamiątkę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 ...świat to za mało... ostatnio była okazja potestować, i pewnie będzie w październiku...i będzie co ,,macać", jak na każdym kolejnym spotkaniu ,,koła różańcowego" z nad Jeziorka... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 (edytowane) John Rambo ????A propos trufli to jeszcze troche po off'Dzisiejsze w ładniejszym kadrze:Edit:poprawiłem horyzontalność zdjęć Edytowane 17 Września 2019 przez Andan 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rimi Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Piękne prawdziwki ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeniowy Opublikowano 18 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2019 Faktycznie za multika do casta trzeba zapłacić powyżej 1 k?Pytam bo z taka opinia się spotkałem, a przymierzam się do zakupu sprzętu na okonie.Myślałem o spinningu ale casting tez mnie zaciekawiłNie zaczynaj przygody z castingiem od tak lekkiego łowienia...Z castingiem jest tak, że im większe doświadczenie tym lżej schodzimy z przynętami i co za tym idzie ze sprzętem.PozdrawiamTomek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi