Skocz do zawartości

Casting ultra light

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba wszystkie sv rzucą od 3g plus gumka. Pamiętajmy że sam multiplikator to nie wszystko. Dodam że takie łowienie na granicy do komfortowych nie należy

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Xiaou
  • Like 1

Może mu po prostu nie podszedł  :)  Z ciekawości kupiłem ostatnio Tsurinoya Spirit Fox i jestem mile zaskoczony. Co prawda kulturą pracy nie zachwyca i daleko jej do Daiwy ale odległości rzutów są imponujące jak na multik za niecałe 250zł.

• Like 1

Chyba wszystkie sv rzucą od 3g plus gumka. Pamiętajmy że sam multiplikator to nie wszystko. Dodam że takie łowienie na granicy do komfortowych nie należy

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Mam jeszcze możliwość zakupu :

Daiwa Liberto Pixy ze szpulką rays

co myślicie ?

• Like 2

Panowie a co myślicie o Dawie SS SV 103 ?

Za dużo juz chyba czytam o multikach :P podobno lepszy niz alphas

Mam i złego słowa o niej nie powiem, przy kiju veloce rv 4-14gr. Leciutka, zestawu nie chce się z ręki wypuszczać chociaż to nie UL [emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Chyba nikt z ul ekipy nie czytał mojego postu o major craft ul a szkoda bo tam jest wszystko co potrzeba do ul. Ten kij ma tylko kilka komentarzy w anglojęzycznym necie bo japoński jest dla mnie poza zaśięgiem. To jedyny kij na rynku opisany od 1/32 do 1/7 oz castingowy.                    Kij się ładuje nawet przy 0.4 grama a razem z calcuta tworzą zabójczą parę bez łożysk i szpulek tuningowych. Podobno aldek jest jeszcze lepszy do takich zastosowań. Za dwa miesiace przyjdzie do mnie zima czyli będzie padało zbyt mocno i wiało za bardzo wtedy pójdę do gościa co wiąże muchy i zrobimy kilka takich 0.5 grama na wolframie a na wiosnę będzie ogień, muchowcy zaczną mi zazdrościć. Nie bardzo rozumiem jak kije z chrld te tetongi itp mogą się przydać to wierzbowe witki i przy rybie 30 cm ........... .