Bułka Opublikowano 2 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 K.T.F. Owners Card... No proszę, proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 2 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 (edytowane) Edytowane 2 Grudnia 2019 przez Andan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 2 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 @Wudarek ten patyk uważam że mocno ograniczy Ci możliwości Twojego młynka w dole. Według moich kryteriów to on ma w dole 4,5 grama w komforcie. Nie mylić słowa komfort z producentem wykładzin marki o tej nazwie taki okazjonalny żarcik ,,, 8,5 gram to w Alphasie , szpulka wyciągnięta z gniazda młynka px68 z plecionką i całym szpejem na mojej wadze pokazała około 8 gram. Edit:dodaje fotosa:Pokaż resztę do tego żółtka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 2 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 Ten expride o którego pytasz jest świetnym kijem ale raczej pod jiga fenomenalnie przenosi wszystko co dzieje się z przynętą ale tak jak napisał Andan zaczyna działać od tych 3 a raczej 4g ( jest szybkim kijem). Nie używałem go pod woblery wiec za wiele nie mogę powiedzieć jak się będzie sprawował ale na pewno w rzeczkach z bystrym nurtem da radę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 2 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 (edytowane) Witam, chyba SkłaDAK Dla PX 68 2009-2011 pierwowzorem były Pixy 2004-2009 oraz Presso 2006-2009. Szpula Pixy miała wymiary 31/22mm i ważyła 14g a od Alphas były łożyska i magforceV, tzn. ruchomy induktor. Szpula Presso była identycznych wymiarów ale ważyła 12g, miała mikro łożysko w tulei i magforce, tzn. stały induktor. Zejście dzisiaj w PX 68 z wagą szpuli do 6g plus 30m plecionki i zastosowanie hamulca chyba Air, lżejszego, działającego w automacie magnetyka magforce to chyba postęp. Nie ma jednak chyba też porównania w xulcaście do nowego Steez AIR TW 2020. Steez air tw 2020 to już będzie inna liga Szpulka Steez Air TW obracała się będzie na mikro łożyskach i miała średnicę 28mm. Jakiej będzie szerokości i ile ważyła to na razie tajemnica ale na pewno szpulki do xulcasta będą co raz to mniejsze i lżejsze. Steez Air dodatkowo współdziałał będzie z wodzikiem TW co przede wszystkim ma znaczenie w siłowych rzutach na większy dystans. Wybór magnetycznego hamulca rzutowego, nawet w xulcaście to chyba kwestia preferencji i umiejętności. Jest trochę nieśmiałych opinii użytkowników, że lepiej im działają najzwyklejsze magnetyki, np. jak w Presso. Przed zmniejszeniem szpulki z 28mm do 25mm Daiwa ze szpulką 28mm wypuści hamulec ze stałym induktorem magforce, bez Air/v/z/3d, jak w Presso oraz oczywiście wersję 28mm limited/custom color, np. yellow albo orange Pozdrawiam Edytowane 2 Grudnia 2019 przez king 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 2 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 Hehe... ????????✌ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 Ten steez air tw będzie kosztował 68 000 ¥ hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 Ten steez air tw będzie kosztował 68 000 ¥ heheNa digitace na razie został wyceniony na 61tys, co i tak jak jest dla mnie ceną zaporową 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 No prawie dwa nowe aldki w tej cenie można mieć po premierze okaże się czy jest dobrze wyceniony. Pewnie będą schodzić z ceny z upływem czasu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 (edytowane) Albo kilka całkiem fajnych alc bf 7 ☺ I na koniec sakramentalne: każdemu według potrzeb ???? Edytowane 3 Grudnia 2019 przez Sławek Nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 Poprawcie jeśli się mylę.Zakładam, że Steez dużo potrafi i nie będzie ustępował CC bfs i Aldebaranowi po tunningu.Steez 565 $CC bfs 389 + szpula Avail 110 +magnesy 10 + 10 przesył z jeża = 519Aldebaran 306 +szpula Avail 110 +magnesy 10 + 10 przesył z jeża = 436W sumie to szpulkę i magnesy można by pomnożyć przez 1.27 (Vat i cło)Ceny na podstawie digitaki i jeża. Tak mi wychodzi, że między CC, a Steezem jest różnica w cenie ok. 180 pln, a Aldebaranem ok.500. Czy to aż taka kosmiczna różnica zakładając, że Steez to nowość? PS Tak, wiem, ale ja już czuję zimę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 No cena aldka to aktualnie 32k¥ a prognozowana cena air steeza to wyżej niż 60k¥ nie wiadomo czy założenie ze steez będzie z pudełka w stanie obsłużyć to co aldek z availem musi poczekać na potwierdzenie. Ale jak za fabryczny młynek do bfs to srogo go daiwa wyceniła.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 Co tam aldki przy tej presso co poszła wczoraj na giełdzie gratulować nabywcy Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 A według mnie FTB shimano bez poprawki to słaby magnetyk który przy nielotach kuleje. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 Za to air daiwy mocno ogranicza górę akademicka dyskusja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 https://www.digitaka.com/list.php?category=14&series=SPINNING%20REEL&item=STELLA Jakoś nie słyszałem, żeby nad ceną Stelli ktoś się zastanawiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 Za to air daiwy mocno ogranicza górę akademicka dyskusja Ale jaką górę? W ultra light castingu "góra" to 10g? W takim zakresie rotor AIR w żaden sposób mnie nie ogranicza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 Bo stella konkuruje z exist który kosztuje 67k¥ a w segmencie bfs sytuacja wyglada trochę inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 Akademicka dyskusja mam aldka i będę stał na stanowisku ze rzucę dalej przynęta 4g niż ktoś Daiwa z air Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 Za to jest duża szansa ze ktoś Daiwa rzuci dalej nielotnym wobem 1,5g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 (edytowane) Akademicka dyskusja mam aldka i będę stał na stanowisku ze rzucę dalej przynęta 4g niż ktoś Daiwa z airA ja stoję na stanowisku że "dalej" w castingu UL jest u mnie daleko w hierarchii ważności .Takie tam,znowu subiektywne,żeby się doczepić... Edytowane 3 Grudnia 2019 przez drag 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 Tylko, że czasami te 2 metry robi różnicę ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 Tylko, że czasami te 2 metry robi różnicę ...Sławek,ryby sa zawsze po drugiej stronie rzeki.Z pewnymi rzeczami trzeba się pogodzić,jest przyjemniej i lużniej 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 testowałem daiwę ss air i aldka bfs z tymi samymi przynętami - ok 1,8 grama (niestety ołów plus gumeczka, a nie wobler nielot). głównie chodziło o sprawdzenie jak się ładuje suzuki 3lb pro. drastycznych różnic w odległościach nie zauważyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 Dalej się czasem przydaje ale jeśli chodzi o komfort użytkowania celność rzutów i takie tam odczucia z łowienia ja z shimaniakow jestem zadowolony pewnie tak samo jak użytkownicy wszystko airów nie ma co dyskutować może steez air wprowadzi rewolucje i przechyli szale na stronę daiwy.... ale jak na razie każdy zostanie przy swoim 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi