Skocz do zawartości

Casting ultra light

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

Sławek,ryby sa zawsze po drugiej stronie rzeki.Z pewnymi rzeczami trzeba się pogodzić,jest przyjemniej i lużniej :)

U mnie niemal zawsze na luzie, ale te 2 metry mogą zadecydować o tym czy zejdę o pustym kiju i uśmieszkiem zdziwionego pokonanego :o  czy z bananem jako "zwycięzca" :D

No wlasnie. Pawel ma 43 nawet nie patrze jak u niego leci ...

... i tak nie rozumiem po co komuś cast skoro ma problem z dorzuceniem w miejscówkę. Lepiej odpuścić jak się nie potrafi i kupić sobie inny sprzęt.. Po co się męczyć ... Inne sprzęcicha też dużo kosztują więc z nimi też można się polansować, dostać like na insta itp... 

Edytowane przez Andan
  • Like 1

No wlasnie. Pawel ma 43 nawet nie patrze jak u niego leci ...

... i tak nie rozumiem po co komuś cast skoro ma problem z dorzuceniem w miejscówkę. Lepiej odpuścić jak się nie potrafi i kupić sobie inny sprzęt.. Po co się męczyć ... Inne sprzęcicha też dużo kosztują więc z nimi też można się polansować, dostać like na insta itp... 

Adrian jak sam doskonale wiesz nie każdego stać na "lajta" w wersji cast, a rzucanie micro przynętami w granicach 0,5 max 0,7 grama to dodatkowe komplikacje :D delikatnie rzecz ujmując i dlatego mam też spina co te pół grama ogarnie może i byle jak, ale ogarnie czego castem absolutnie nie zrobię ... Każdemu według potrzeb i preferencji bądź łowisk.

Oczywiście Sławek, masz rację. Nikt tu nie wymaga wagi piórkowej. Myślę o klasie BFS czyli 2 gram i wyżej. Rynek już jest dostosowany do tej gramatury. Można rzucać pod drugi brzeg rzeki a nawet za brzeg. Więc po co się męczyć jeśli ktoś ma dyskomfort. Nie piszę tutaj o starych zjadaczach chleba którzy gramem pizną na odległość już nie kontrolowaną podczas prezentacji przynęty tylko o zwykłych Kowalskich.

Młody adept wchodzący w Nasz dział i czytając to co tutaj się pisze ma staczkę od samego składania sylab. No sorry ale widzę od x czasu co tutaj się pisze i gdybym miał zacząć dzisiaj z Castem to wolałbym zbierać znaczki.

Bez obrazy oczywiście takie ot...

Edytowane przez Andan
  • Like 4

A mi dzisiaj udało się kupić starą szpulke zpi do PX! Nawet jak rzuci trochę bliżej to całkiem unikatowy klasyk i banan jest od rana.

<dumny>

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Graty, nawet wiem od kogo, to biały kruk, dbaj o nią[emoji4] Tak Adrian, czerwona[emoji1303]

A mi dzisiaj udało się kupić starą szpulke zpi do PX! Nawet jak rzuci trochę bliżej to całkiem unikatowy klasyk i banan jest od rana.

<dumny>

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Graty, nawet wiem od kogo, to biały kruk, dbaj o nią[emoji4] Tak Adrian, czerwona[emoji1303]

Szpula ogarnia takie ryby ;) -  Foto i fish 2013 roku ;) także będziesz miał uniwersalny młynek 

post-49977-0-64159400-1575389797_thumb.jpg

• Like 7