BOB1 Opublikowano 7 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2019 ... i ja się zdrowiej czuję stosując tą samą metodę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vastus Opublikowano 7 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2019 (edytowane) Adrianie jak sądzisz czy bliżej mu (nowemu steez'owi)będzie do px czy do alfasa? Edytowane 7 Grudnia 2019 przez vastus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 (edytowane) Alphas ma już sporą wersję remaków. Regularnie był odswiezany. Px jest to zminiaturyzowana kopia starego steeza (wersji bez tws). Idac hipotetycznie nowy steez ct (nowa buda z tws) plasuje sie na egzemplarz ktory ma godnie zastapic px68. Efektywnie nie zdominował px. Jedynie lepszy komfort uzytkowania dał w pracy z fluorocarbonem.Wersja Air zapowiada sie super pod katem technicznym i bedzie dawala lepszy komfort w pracy z przynetami od 2.5 grama w zniż. Powyzej komfort w obu mlynkach bedzie nie zauwazalny. W np.: alphasie ktf, alphasie air lub stream custom tez juz ta graniaca komfortu sie zaciera Szkoda ze ergonomią nie dorownuje px. Jednak modul tws potrzebuje wiecej miejsca niz klasyczny wodzik przez co px68 jest zauwazalnie mniejszy. Ale nie mozna miec wszystkiego... Za to fani fluoro poczują ulge. Na fluoro z tws operuje sie prze sympatycznie (poszac juz w ujceiu ogolnym). Edytowane 8 Grudnia 2019 przez Andan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vastus Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Dzięki za odpowiedź. Odnośnie TWS to subiektywnie jak patrzę na ten wodzik to jakoś tak od razu dalej mi się rzuca 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Witam, nazwy słabo opisują rzeczywistość. Do xulcastingu najlepsza jest obecnie szpula 28mm bo ma najniżej środek ciężkości swojego obrotu co pozwala najszybciej startować i zatrzymywać się. Szybki start i zatrzymanie ułatwia mniejsza średnica szpuli ale daleki rzut większa, czyli odwrotnie. Np. 31mm rzuci dalej tym samym ciężarkiem jak 28mm bo napięta już linka na 31mm to większa dźwignia względem osi obrotu szpuli jak 28mm. Oczywiście 31mm trudniej wyhamować i zatrzymać od 28mm bo większa średnica to większy efekt zamachowego koła. Kulki w łożyskach nie będą już mniejsze ale szpule będą jeszcze mniejszej średnicy. Micro szpulki będą rzucały dalej z innym typem łożysk. Wodzik TW, większa dziurka najefektywniej działa w siłowych rzutach. Do takich rzutów lepszy jest multik cięższy i sztywniejszy. Kapelusza uchylam w kafejce Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 Po niedługim okresie oczekiwania, nareszcie dotarł... Super lekka szpula (5.45g bez łożyska) była na miejscu już wcześniej. Zamieniłem korby z Daiwą T3, bo bardziej pasowała pod przynęty klasy MH. Wagowo również wyszło bardzo przyjemnie???? 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 Będziesz baaardzo zadowolony. Można wiedzieć gdzie kupowałeś i jaki koszt ? Może być na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 Będziesz baaardzo zadowolony. Można wiedzieć gdzie kupowałeś i jaki koszt ? Może być na priv.Szpula nowa od Sergeya, multik z eBay, używany, w super stanie. Wyszło atrakcyjnie, ale szczegóły niech pozostaną tajemnicą[emoji6] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 Jak sobie życzysz. A kto to Sergey ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 Jak sobie życzysz. A kto to Sergey ?Sergey Karakay, zerknij na FB, prowadzi sklep sdscustom na ebay. Brałem przy okazji zakupu drag clicker'ów do Steeza i T3, pewnie w innym przypadku kupiłbym bezpośrednio z Aliexpress. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek gżybek Opublikowano 10 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2019 Sławuś Sergey to Bardzo solidny gość z Ukrainy.często bywa w Krrakowie u córki.załatwiał mi Lt6. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 10 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2019 Egi Metal #0.6-0.8 cztero splotowyPrzepraszam, że wracam do tematu, ale chce kupić tą plecionkę tylko nie wiem którą grubość czy do wędki 2-10g 0,8 to już nie za dużo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 10 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2019 0.6 wystarczy a 0.8 poleci z Tettona spokojnie (jaki multik?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 10 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2019 0.6 wystarczy a 0.8 poleci z Tettona spokojnie (jaki multik?)daiwa ss air Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 10 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2019 to 0.6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2019 to 0.6Mam pod ręka sklep który ma YGK ale 0,5 to już chyba nie tak różnica ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2019 Mam pod ręka sklep który ma YGK ale 0,5 to już chyba nie tak różnica ?Jak łowiska nie są mega zaczepowe to może być 0.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2019 Łowiska raczej w standardzie, zaczep zawsze się trafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2019 Linka to część zestawu którą każdy musi dopasować pod siebie. Ja w każdym razie z egi pe 0.4 się nie polubiłem. W moich warunkach była zbyt cienka i delikatna za to g-soul upgrade x8 pe 0.6 wpasowała się w potrzeby idealnie. Ale to właśnie kwestia upodobań i warunków. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2019 A czy próbowałeś z egi metal w porównywalnej średnicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2019 (edytowane) Linka to część zestawu którą każdy musi dopasować pod siebie. Ja w każdym razie z egi pe 0.4 się nie polubiłem. W moich warunkach była zbyt cienka i delikatna za to g-soul upgrade x8 pe 0.6 wpasowała się w potrzeby idealnie. Ale to właśnie kwestia upodobań i warunków. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu TapatalkaMam identyczne zdanie co Mateusz. Markowa japońska plecka typu YGK, Duel, Varivas jest przy tej średnicy tak cienka, że nie ma potrzeby wskakiwania w niższa średnice. Przy polowaniu na grube pstruchy wskakuje nawet #0.8 gdyż #0.6 jest w moich łowiska za cienka... G-soul Upgrade i WX8 Gesox konstrukcyjnie są świetnie wykonane, dają świetny poślizg przez co można osiągnąć większe odległościowki niż na konkurencyjnych plećkach firm nawet o oczko niższych średnicą. Sławek Egi jest porównywalne ale technologicznie lekko niżej. Mocniej też szarpie, gryzie... Edytowane 11 Grudnia 2019 przez Andan 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2019 A czy próbowałeś z egi metal w porównywalnej średnicy ?Nie egi 0.6 nie miałem. Testowałem tylko 0.4 dwukrotnie i tak jak już mówiłem nie przypadło mi do gustu. Bardzo tasiemkowata i nie tak gładka i śliska. Za to bardzo mocna jak na tak cienką linkę. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2019 Używacie do nich przyponów z fluo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2019 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BUBUATQ Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2019 (edytowane) Ja używam varivasa high grade 0.6 flash green, nie jest to ideał ale może być do UL. Edytowane 11 Grudnia 2019 przez BUBUATQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi