Skocz do zawartości

Casting ultra light

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli nie gorzej się tym operowało niż twoim Revo? Chodzi mi bardziej o magnetyk/induktor niż o to czy rzuci i jak lekko. No i jeszcze pytanie czy latały kajtki na główkach czy jakieś nieloty też?

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Wiadomo, że zilion swoje waży w porównaniu do alc bf7, ale w rzucaniu wielkiej różnicy nie było.

Jasna sprawa. Zillion to świetny zawodnik od wagi średniej w górę. Ale jak ktoś już ma a chce spróbować to i zawsze to jakieś rozwiązanie. Ja pytam z czystej ciekawości. Ostatnio kupiłem lekką szpule do tatuli to w próbie nielotnych przynęt odstaje od oryginału. Pewnie jakieś szczegóły w induktorze.

• Like 2

Ja niedawno założyłem również do Revo ALC BF7. Szpulka spoko, ale łożysko (z takim kupiłem i nie mam pewności czy jest oryginalne) jest upierdliwie głośne choć osiągi są fajne...będę wymieniał irytujące łożysko

Oryginalne, z ceramicznymi kulkami. Ja we wszystkich hybrydowych wymieniam środki na zwykłe łożyska nierdzewne EZO lub NMB, wcześniej wypłukane dokładnie w izopropanolu (kąpiel trwa zazwyczaj kilka dni, gdy łożyska są zamknięte) i zakropione ulubioną oliwką. Wydajność na tym samym poziomie, a jest cichutko[emoji846]
  • Like 3

Jasna sprawa. Zillion to świetny zawodnik od wagi średniej w górę. Ale jak ktoś już ma a chce spróbować to i zawsze to jakieś rozwiązanie. Ja pytam z czystej ciekawości. Ostatnio kupiłem lekką szpule do tatuli to w próbie nielotnych przynęt odstaje od oryginału. Pewnie jakieś szczegóły w induktorze.

Ważna uwaga którą popieram.Moje doświadczenia z lekkimi szpulkami do Tatul pokazują że jeśli chodzi o przynęty lotne,o skupionej masie to faktycznie lekka szpulka pozwoli zejść trochę niżej niż przy oryginale.Co do nielotów(których już generalnie nie używam wcale w moim łowieniu ;) )to szpulki Rays(o takich piszę)można sobie darować.Nie pomogą,tu potrzebne radykalniejsze rozwiązania ;)  :) .

• Like 3

Na olx znalazłem opis ale nie ma info o splotach bo to jakaś hybryda

https://www.olx.pl/oferta/plecionka-duel-armored-f-pro-0-3-6-lb-150m-CID767-IDj9HJP.html

no nie wiem czy się nada

Opis ciekawy, wygląd na obrazku też, ale CEEENAAA już mniej ciekawa. :(

Waga tak odrazu nie eliminuje kręciołka z bycia dobrym do ul jest wielu posiadaczy calcut czy morumów i jakoś nie nażekają na wagę.

Nie napisałem, że eliminuje tylko, że jest ciężej i z czasem ..., zwłaszcza jak połowisz tym sporo lżejszym. Przynajmniej ja tak miałem.

Edytowane przez Sławek Nikt
  • Like 1

Nie napisałem, że eliminuje tylko, że jest ciężej i z czasem ..., zwłaszcza jak połowisz tym sporo lżejszym. Przynajmniej ja tak miałem.

I to po raz kolejny pokazuje jak bardzo wszystko jest subiektywne .Ja poczułem ideał jak do mojego kija UL podpiąłem solidne metalowe 200g.CC BFS :)

• Like 3

Przyjechała do mnie wczoraj Tsurinoya Dexterity. Na pierwszy rzut oka- bardzo ładnie wykonany, porządny kijek. Przelotki równo w linii, omotki bez nadlewek lakieru. Złożyłem, pomachałem - szybka wklejanka z pięknym ugięciem, bez przesztywnień.

Tak to wyglada sparowane z C9 Air.

03e741e4a161e3f405627a78455a94f6.jpg376abf1ca6082cfbdb6c78efd7fb5621.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 4