BOB1 Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Już na pewno dwa sezony macham tym kijkiem i jest to nieustannie mój faworyt Sparoany najczęściej z Aldebaranem 2016 BFS daje frajdę nawet jak ryby odmawiają współpracy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Przez tego ul czasem czuję się jak grunciarz i muszę odczepiać dziwne ryby ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#Cub Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Ja od siebie mogę polecić tsurinoya elf trout, 1-5g, 4lb, naprawdę mega wykałaczka, u mnie rzuca z alphasem ktf czy aldkiem bfs na availu od 1g, na yt macie filmik perch jesusa, gdzie na ten kijek wyciąga jakiegoś mega karpia, z wysylem z Ali niecałe 300 złociszy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Przez tego ul czasem czuję się jak grunciarz i muszę odczepiać dziwne ryby [emoji3]Piękna świnka o ile mnie oko nie myli gratuluję Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Dzięki No właśnie ja do końca nie jestem przekonany czy to świnka bo płetwy miała jakieś takie blade to może być certa czy sapa pojęcia nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Nie mam czasu dziś nad wodę jechać, ale poszedłem porzucać na ogród [emoji6] - gumki, blaszki, obrotówki i wirujące ogonki oraz małe woblerki rzuca to wyśmienicie. Jutro testy nad wodą. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahi66 Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Opis ciekawy, wygląd na obrazku też, ale CEEENAAA już mniej ciekawa. ________Na ebay'u znajdziesz taniej - 105, 110pln z wysyłką.https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F283745381196 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 (edytowane) Dzięki, muszę się zainteresować, choć w tej chwili szukam dobrej, cieniutkiej plecionki grubości 0,03-0,04mm do UL-casta. Pierwsza próba z plecionką Techron 0,03mm wypadła pomyślnie, nawet imitacja szerszenia (1,8g) leciała na około 10m, ale szukam czegoś jeszcze cieńszego. Edytowane 15 Lutego 2020 przez Alexspin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Alex, ze znanych mi to tylko EgiMetal 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Dzięki Robebert, też do tego się skłaniam. Chyba poczekam na Grage i zaatakuję Psułka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Ja próbowałem z super cienkich linek nanofil 2 lb ale szybko zrezygnowałem z linek w stylu włosy anioła. No i linka specyficzna. Trzeba odpowiednio wiązać i zaciskać na mokro ale jest cieniutka i tania Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Czy Nanofil w ogóle nadaje się do castingu? Wydaje mi się, że miałby, podobnie jak żyłki, tendencję do puchnięcia na szpuli podczas rzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 (edytowane) Nie zauważyłem takiej tendencji. Używałem go opisanego jako 0.06 mm. Ed. Wg mnie do castingu jak najbardziej się nadaje. Co do puchnięcia, to nie pamiętam, czy musiałem mocniej skręcać hamulce multiplikatora, ale łowienie było bardzo komfortowe. Edytowane 15 Lutego 2020 przez Koincydencja 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Puchnie ale znacznie mniej niż żyłka. Ja również używam 0.12 bez problemów. Żyłką też można komfortowo łowić. Kwestia ustawień. Ja wiosną używam żyłki w lekkim zestawie. Varivas Bush trail najlepiej mi pasował. Teraz kupiłem mebaru gate. Zobaczymy co to będzie Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Zastanawiam się nad Nanofilem 0,06mm, ale wszędzie są szpule tylko 50m... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Jaką wytrzymałość ma 0,06? Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Deklarowana 3,36kg. Najcieńsza w szpuli 125m to dopiero 0,10mm 5,73kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 (edytowane) Tutaj nanofil 0.12 (seledyn) i dla porównania duel hardcore x8 pe# 0.6 którego przekrój opisano jako 0.132. Ta linka jest jak dla mnie naprawdę cienka więc może 0.10 będzie akurat?Na Chińską lekką szpule do tatuli weszło 135mWysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Edytowane 16 Lutego 2020 przez Xiaou 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Zastanawiam się nad Nanofilem 0,06mm, ale wszędzie są szpule tylko 50m... Więcej nie potrzeba. Deklarowana 3,36kg. Najcieńsza w szpuli 125m to dopiero 0,10mm 5,73kg.Nanofil 0.10 na tatulowym zestawie, to wg mnie średni pomysł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Daaaaaam no i najważniejsze (dzięki Hubert). W przypadku mojej chińskiej szpuli nanofil często wpada między szpule a body. Nie wiem jak będzie w Roro u ciebie Alex ale musisz się z tym liczyć. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teo Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Mi przy nanofilu nie pasowało że robiła się sprężynka na wodzie bo mikrusy w okolicy 1g nie miały dość wagi żeby go wyprostować. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Cały czas szukam "włoska" do Tatuli, na szpulę 5,6g. Techron 0,03mm troszkę za gruby, choć i tak zadowalająco obsługiwał przynęty ciut <2g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Zastanów się Aleksandrze, czy jest sens. Czy super cienka linka poprawi Ci odległości rzutowe (no chyba, że nie o to chodzi) na tyle, żeby było to wyraźnie zauważalne? Nie sądzę. Za to ilość straconych przynęt wzrośnie. Jeżeli ciągle poszukujesz, to być może doszedłeś do momentu, kiedy trzeba się rozejrzeć za innym multiplikatorem, bo tylko on Cię ogranicza.. Kwestia ceny jest bardzo umowna. Jak sobie policzysz koszt Tatuli + szpulki RORO + zakup POTM-a+ Kongera Streeto + wydatek spowodowany szukaniem lepszych linek, to może się okazać, że już mógłbyś sobie coś fajnego zakupić. Kwestia linki stałaby się sprawą drugorzędną. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 (edytowane) Hubert, to właściwie już nie sprawa odległości, bo w rzeczółkach, w których łowię UL-em są nawet zadowalające, rzucam 10-15m, a rzeczki mają 3-10m szerokości. Problem powstaje gdy rzucam pod prąd (w górę rzeczki), bo grubsza plecionka czasami tworzy na wodzie łuk, który trudno wyprostować, nie jest to zbyt częste, ale jednak zdarza się i jest upierdliwe. Myślałem, że uda się tego uniknąć, gdy linka będzie jeszcze cieńsza, ale może nie mam racji i niepotrzebnie się tym przejmuję. Edytowane 16 Lutego 2020 przez Alexspin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 ... to już jest ściana Aleksandrze. Hubert wyłożył jasno kawę na ławę. Pora wejść poziom wyżej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi