Xiaou Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Tak jak pisałem waga i rozmiar robi robotę. Pozostałe mankamenty o których mówiłem to szczegóły które w droższych szpulkach nie występują. Łowić się da jak najbardziej. Skoro w Roro problem linki wcinajacej się między body a szpule nie występuje skłonił bym się w stronę Roro Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtusan Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Chciałem zapytać, czy ktoś z Was użytkuje szpule z poniższych linków? https://pl.aliexpress.com/item/4000730579813.html?spm=a2g17.12010612.8148356.3.2da69d17WqR6F3 http://pl.aliexpress.com/item/4000154259475.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.5e5929449onJe7&algo_pvid=d48754dc-322e-46db-b3b8-89a2dd8844d3&algo_expid=d48754dc-322e-46db-b3b8-89a2dd8844d3-10&btsid=0b0a119a15879871364467814e1f83&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_ Zastanawia mnie odwzorowanie względem oryginalnych szpul - centryczność po zamontowaniu, działanie rotora w systemie magnetycznym.Z góry dziękuję za Wasze opinie.Mam AMO i korzystam - tylko do ABU ALC IB7. Dopasowana idealnie, żadnych negatywnych odczuć. Rzuca wszystkimi moimi przynętami (1,5g nieloty też fruwają). Mam nadzieję, że pomogłem... pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Witam, ul casta najlepiej spróbować chyba z 20 Alphas Air TW. Najlżejszymi przynętami będzie rzucał najdalej. Co prawda identycznie jak 20 Steez Air TW 500 ale cena pozoruje mniej poruty. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Mam tylko jedno pytanie. Z iloma konstrukcjami fabrycznymi, czy tez tuningowanymi miałeś do czynienia w boju? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Hubert nie daje za wygraną Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Mateusz, do mnie nie przemawiają wpisy z "chyba". Zdecydowanie wolę przeczytać: "sprawdziłem", "porównałem z". Tym bardziej, że to co czytam mam okazję skonfrontować z tym, co mogę zobaczyć na własne oczy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 Tak samo jak i tatula do ultralighta nie pasuje Wczoraj przekonałem się w pełni, że nie masz racji. Kijek castingowy 6ft/1-4g (Mekamil) + Tatula CT 100HSL (szpula 5,6g, łożyska ceramiczne) + Siglon Sunline #0,3 i przynęty od 2,5g leciały na odległości 15-20m, a to przy wędkowaniu w rzeczkach szerokości 4-15m i płytkich rejonach zaporówek, w pełni zaspokaja moje potrzeby. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 (edytowane) Wczoraj przekonałem się w pełni, że nie masz racji. Kijek castingowy 6ft/1-4g (Mekamil) + Tatula CT 100HSL (szpula 5,6g, łożyska ceramiczne) + Siglon Sunline #0,3 i przynęty od 2,5g leciały na odległości 15-20m, a to przy wędkowaniu w rzeczkach szerokości 4-15m i płytkich rejonach zaporówek, w pełni zaspokaja moje potrzeby. Ciekawe,ciekawe... i odważne zarazem. Edytowane 1 Czerwca 2020 przez Paweł J 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 Witam, ciekawe, odważne i na pewno realne ale opór jest z cw mniejszym od 2,5g. Stąd lepiej być nieustępliwym, próbować Bez obaw o dziecinny wygląd bębenka z maleńką szpulką bo jej zabudowa może mieć dorosłą wielkość W ul baitcastingu dużo się wydarzyło. Daiwa zrobiła wysiłek i 20 Alphas Air TW może być na obecną chwilę najciekawszą ofertą dla casterów rzucających do celu na krótkim dystansie kilku metrów i średnim do 20m, lotnymi cw 1-3g, także w tzw. trudnych warunkach terenowych. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 (edytowane) Pawle, nie czytałem tego powyżej (założyłem blokadę ), ale tak z zaciekawieniem w ciemno czekam na Twój komentarz Edytowane 1 Czerwca 2020 przez BOB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 No comment 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 ... koń, który mówi... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Witam, no nie są to ostateczne Orzeczenia Poniżej new ultimate saiz 28 z innymi bfshttps://www.youtube.com/watch?v=F28WVkiXcL8Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 (edytowane) Ciekawe,ciekawe... i odważne zarazem.Pawle, czemu uważasz, że "odważne"? Nie widzę w tym żadnej odwagi. Chyba, że chodzi Ci o tych kilku hejterów, co nie mają niczego merytorycznego do powiedzenia, a na Forum "piszą bo muszą - inaczej się uduszą"... Edytowane 4 Czerwca 2020 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Są narzędzia stworzone do bfs czy tam ul castingu a adaptacja na siłę jest dla mnie średnim pomysłem . Niby się da ale po co cudować. Analogicznie piłą do betonu można by deski ciąć , rozwiązanie jest ale czegoś jakby brak. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 (edytowane) Są narzędzia stworzone do bfs czy tam ul castingu a adaptacja na siłę jest dla mnie średnim pomysłem . Niby się da ale po co cudować. Analogicznie piłą do betonu można by deski ciąć , rozwiązanie jest ale czegoś jakby brak.Masz 99% racji, ale pozostaje 1% niezależny. Nie zawsze możliwości finansowe idą w parze z "chciejstwem" i wówczas trzeba podjąć próbę użycia środków zastępczych będących średnimi pomysłami, ale w pewnym stopniu umożliwiającymi zaspokojenie "chciejstwa". Zgadzam się, że to ersatz i półśrodek, ale przynajmniej stwarza szansę na choć częściowe spełnienie chęci. Edytowane 4 Czerwca 2020 przez Alexspin 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Witam, z alphas air tw lepiej działała będzie również, tańsza oferta szpulek dwa razy lżejszych od oryginalnych. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 Dzięki, ale nie mam finansów na zakup kolejnego multiplikatora, mam 3 Tatule i tym muszę się obyć. Jeśli chodzi o szpulę to w tym zestawie "pseudo UL" szpula waży zaledwie 5,6g, co stanowi zaledwie 1/3 standardowej (16,7g).Trudno, "tak krawiec kraje jak materii staje"... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 alphas od środka https://www.youtube.com/watch?v=okQsYuzedPo&fbclid=IwAR1K4fejThxO7nI_FHUD1et6j9ZFoLPmNkX5KAwMl-AwlcJbj7vt2qGe1jM 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 (edytowane) Edytowane 19 Czerwca 2020 przez HaDe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Siemanko, Macie jakiś sprawdzony fc 5 lb, który można kupić w internecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 (edytowane) DuelZdjęcie poglądowe Edytowane 29 Czerwca 2020 przez Paweł J 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Grubo Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Grubo Paweł. Tak dokładnie grubo dość opowieści z mchu i paproci jaki był i zwiał. Normalnie używam 5 i 6 lb na standardowe ryby i 4 lb na grymaśne. Jak żrą to i tak mają przynęty w dupsku a jak nie chcą to rurka z kremem nie pomoże. Nie piszę o pojedynczych rybach 40 plus a normalnym łowieniu kilku kilkunastu sztukach około 40 centymetrowych. Jak nie chcą to nie znęcam się nad wodą i swoim czasem i jadę robić inne rzeczy. Są na szczęście jeszcze wody gdzie spotkanie z paroma godnymi okoniami dziennie jest możliwe. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Ale to jaka grubość Max polecacie do plecionki 0,8. Mam duela hardcore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi