Mateo90 Opublikowano 17 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 I nie musi być Steez. I może być jeszcze starsza konstrukcja, choć też nie będzie tanio. https://page.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/q363698795Kiedyś miałem SS Aira i było fajnie, ale drugie podejście mnie rozczarowało.Dlaczego rozczarowało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 17 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 (edytowane) Z cyklu "urzekła mnie twoja historia". Zaczynałem od przysłowiowej Tatuli z Ray'sem, później był Ray'sowy Alphas, Steez. Zaczęło ciut brakować. Pojawiła się SS Air i teoretycznie było ok zanim nie kupiłem Alfa K.T.F i wszystko trochę się przewartościowało. Później pojawiły się inne konstrukcje. Już nie potrzebuję szukać .Edit. Shimano tunningowane też są fajne, o Abu się nie wypowiem, bo prawie nie miałem do czynienia. Edytowane 17 Stycznia 2021 przez HaDe 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 17 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 Generalnie jestem zadowolony z multika połączonego z tetonem 2-10g, ale jak się człowiek na ogląda i naczyta o tych steez-ach, alphas-ach to potem głupieje Żonie mówiłem, że już koniec zakupów, a przed mną zakup czegoś do ciężkiego łowienia + ewentualna zamiana ss air 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 Gwarantuję Ci, że ta historia nigdy się nie skończy 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 17 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 Można łowić tak bezstresowo: , a ja się motałem dziś z 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 17 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 ... Hubercie, nie wpuszczaj Kolegi w największe chaszcze, chyba, że to ma być ,,ostateczny" cel, fulares gruby i żona ma nic nie wiedzieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 17 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 Hubert jakie motałem ? Ktf się nie mota ☺ A tak poza tym to już prawie 2 gramy całkiem lotnej przynęty ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 17 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 (edytowane) Tak lotnej jak Rapala Original . To jest tylko 0.2 g. cięższe, ale... Przynęty weryfikują bardzo szybko możliwości sprzętu. Edytowane 17 Stycznia 2021 przez HaDe 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 17 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 Generalnie jestem zadowolony z multika połączonego z tetonem 2-10g, ale jak się człowiek na ogląda i naczyta o tych steez-ach, alphas-ach to potem głupieje [emoji14]Żonie mówiłem, że już koniec zakupów, a przed mną zakup czegoś do ciężkiego łowienia + ewentualna zamiana ss air Zawsze możesz kupić lżejszą szpulkę do SS Air i pobawić się z przynętami około 1g. https://www.facebook.com/groups/1216168665397510/permalink/1397547537259621/?app=fbl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 18 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 Witam, pod okonia to zależy co jak i gdzie, ponieważ ok 2-3g skupionego cw, to szumano przerzuca dajła i na odwrót Najmniejszym cw najłatwiej obrócić dajłą, większym od 3g skupionego cw dalej rzuci siemano a z bliskim 0g cw wszystko się mota. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 (edytowane) Płytka szpula Avail do scorpiona już dojechała. Różnica w wadze standardowa 20g-avail 11g,może coś z tego będzie. Waga podobna do szpulki w pxie. Wysłane z mojego JNY-LX1 przy użyciu Tapatalka Edytowane 21 Stycznia 2021 przez pikeft 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 Nie licząc legendarnych Abu, to ciekawe co jeszcze oprócz PX-a będzie zyskiwać na wartości?https://www.ebay.com/itm/Rare-Daiwa-Ktf-Px68L-Px-Super-Finesse-Left-Handle-Institutional-Strength-Spool/154282618190?hash=item23ebf5ed4e:g:4J0AAOSwUMdf-Haa 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 https://www.ebay.com/itm/Ktf-Px68-Super-Finesse-Spool-Liberto-Pixie/284154994753?hash=item4228f52041:g:lyYAAOSwxDxgCKSm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 https://www.ebay.com/itm/Ktf-Px68-Super-Finesse-Spool-Liberto-Pixie/284154994753?hash=item4228f52041:g:lyYAAOSwxDxgCKSm Znajdź mi taką do wersji SPR [emoji24][emoji24] Wysłane z mojego JNY-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Nie licząc legendarnych Abu, to ciekawe co jeszcze oprócz PX-a będzie zyskiwać na wartości?https://www.ebay.com/itm/Rare-Daiwa-Ktf-Px68L-Px-Super-Finesse-Left-Handle-Institutional-Strength-Spool/154282618190?hash=item23ebf5ed4e:g:4J0AAOSwUMdf-HaaNa te japońskie sklepy na eBay to trochę nie ma co patrzeć, bo oni na wszystko mają takie od czapy ceny niczym Tyberiusz na olxie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Dokładnie, na Jahuu jest rzeczywiście taniej. https://page.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/q363698795https://page.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/q357043387 Aukcje z Ebaya to tak z przymrużeniem oka podałem. Chociaż i tak zauważam tendencje wzrostową jeżeli chodzi o ceny. 250 $ za szpulkę może wydawać się lekko szokująca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 No ale szpuli na Yahoo taniej niż 1000 zł+ opłaty nie widziałem. A trafić jedną to prawie 6 w totka. Piotrek wystarczy zamienić bieżnie hamulca odśrodkowego na mag force od pixy/px68 i już wszystko pasuje. Chyba nawet można cały polik zamówić na plat (nie jestem pewien) i mieć spr i wersję z magforce. Jeżeli się mylę to mnie poprawcie. Adrian na pewno będzie wiedział i może coś ma w zapasach części. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Znajdź mi taką do wersji SPR [emoji24][emoji24] Wysłane z mojego JNY-LX1 przy użyciu Tapatalka Piotrek wystarczy zamienić bieżnie hamulca odśrodkowego na mag force od pixy/px68 i już wszystko pasuje. Chyba nawet można cały polik zamówić na plat (nie jestem pewien) i mieć spr i wersję z magforce. Jeżeli się mylę to mnie poprawcie. Adrian na pewno będzie wiedział i może coś ma w zapasach części. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu TapatalkaI wtedy można wpakować jeszcze szpulkę Ize Factory, która waży 9 g. Czy łowiłoby Ci się bardziej komfortowo? Nie wiem... jeszcze, bo takowa właśnie do mnie zmierza. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 I wtedy można wpakować jeszcze szpulkę Ize Factory, która waży 9 g. Czy łowiłoby Ci się bardziej komfortowo? Nie wiem... jeszcze, bo takowa właśnie do mnie zmierza.Czyli przesiadasz się z odsrodkowego na magnetyk+lżejsza szpulka? Wysłane z mojego JNY-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Tak chyba lepiej, Piter. Ale zrób testy z Krzysiowym magnetykiem i porównaj z odśrodkowym. Sam jestem ciekaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Szpulka spr to też jakieś 10g i całkiem nieźle to działa. Trzeba by zrobić równoległy test jednego i drugiego cukierka i wtedy porównać. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Wszystko zależy od oczekiwań. U mnie px z Ize niekoniecznie będzie używany do bardzo lekkich zastosowań. Cała zabawa polega na wyłamywaniu się ze stereotypów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Hubert jakieś odrapańce wstawiasz,trzeba szukać nowego https://page.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/e484490796 , warto jaka radość jak samemu się pierwszą dziarę na nim zrobi. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 (edytowane) Dokładnie. ????????????Mam w szafce nówkę niebieska. Jeśli masz na niego ochotę to zapraszam na priv. Pozdrawiam Adrian Edytowane 23 Stycznia 2021 przez Andan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 24 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 Z ciekawości do posiadaczy scorpiona svs z odśrodkowym, o ile udalo się wam odchudzić wagowo cały multik? Wysłane z mojego JNY-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi