Skocz do zawartości

Casting ultra light

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

Z cyklu "urzekła mnie twoja historia". Zaczynałem od przysłowiowej Tatuli z Ray'sem, później był Ray'sowy Alphas, Steez. Zaczęło ciut brakować. Pojawiła się SS Air i teoretycznie było ok zanim nie kupiłem Alfa K.T.F i wszystko trochę się przewartościowało. Później pojawiły się inne konstrukcje. Już nie potrzebuję szukać :) .

Edit. Shimano tunningowane też są fajne, o Abu się nie wypowiem, bo prawie nie miałem do czynienia.

Edytowane przez HaDe
  • Like 3

Generalnie jestem zadowolony z multika połączonego z tetonem 2-10g, ale jak się człowiek na ogląda i naczyta o tych steez-ach, alphas-ach to potem głupieje :P

Żonie mówiłem, że już koniec zakupów, a przed mną zakup czegoś do ciężkiego łowienia + ewentualna zamiana ss air :P

• Like 1

Generalnie jestem zadowolony z multika połączonego z tetonem 2-10g, ale jak się człowiek na ogląda i naczyta o tych steez-ach, alphas-ach to potem głupieje [emoji14]

Żonie mówiłem, że już koniec zakupów, a przed mną zakup czegoś do ciężkiego łowienia + ewentualna zamiana ss air :P

Zawsze możesz kupić lżejszą szpulkę do SS Air i pobawić się z przynętami około 1g.

https://www.facebook.com/groups/1216168665397510/permalink/1397547537259621/?app=fbl

• Like 1

Na te japońskie sklepy na eBay to trochę nie ma co patrzeć, bo oni na wszystko mają takie od czapy ceny niczym Tyberiusz na olxie.

• Like 4

Dokładnie, na Jahuu jest rzeczywiście taniej. 

https://page.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/q363698795

https://page.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/q357043387

Aukcje z Ebaya to tak z przymrużeniem oka podałem.  ;) Chociaż i tak zauważam tendencje wzrostową jeżeli chodzi o ceny. 250 $ za szpulkę może wydawać się lekko szokująca.

No ale szpuli na Yahoo taniej niż 1000 zł+ opłaty nie widziałem. A trafić jedną to prawie 6 w totka.

Piotrek wystarczy zamienić bieżnie hamulca odśrodkowego na mag force od pixy/px68 i już wszystko pasuje. Chyba nawet można cały polik zamówić na plat (nie jestem pewien) i mieć spr i wersję z magforce. Jeżeli się mylę to mnie poprawcie. Adrian na pewno będzie wiedział i może coś ma w zapasach części.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

• Like 2

Znajdź mi taką do wersji SPR [emoji24][emoji24]

Wysłane z mojego JNY-LX1 przy użyciu Tapatalka

Piotrek wystarczy zamienić bieżnie hamulca odśrodkowego na mag force od pixy/px68 i już wszystko pasuje. Chyba nawet można cały polik zamówić na plat (nie jestem pewien) i mieć spr i wersję z magforce. Jeżeli się mylę to mnie poprawcie. Adrian na pewno będzie wiedział i może coś ma w zapasach części.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

I wtedy można wpakować jeszcze szpulkę Ize Factory, która waży 9 g. Czy łowiłoby Ci się bardziej komfortowo? Nie wiem... jeszcze, bo takowa właśnie do mnie zmierza.

• Like 2

I wtedy można wpakować jeszcze szpulkę Ize Factory, która waży 9 g. Czy łowiłoby Ci się bardziej komfortowo? Nie wiem... jeszcze, bo takowa właśnie do mnie zmierza.

Czyli przesiadasz się z odsrodkowego na magnetyk+lżejsza szpulka?

Wysłane z mojego JNY-LX1 przy użyciu Tapatalka