czarny1 Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 niestety nie:) jest równie ważny, ale to już cos innego... ps. sorry, ale za dużo juz zapomniałem żeby robic tu kurs fizyki newtonowskiej... no i temat nie bardzo pasuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 ok i dzięki za przypomnienie. Np. w porównaniu z flycastingowcami wcale lżej nie macham ale niektórym, mokra linka też daleko nie leci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silesian Dream Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Panowie, miał ktoś kiedyś styczność z pomarańczową szpulką do Pixy - ZPI CP-301? I mógłby wyrazić swoją opinie na temat zakresu obsługiwanych przynęt? [emoji848] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 ... Kolega dorwał cały zestaw, czy uzupełnił stan posiadania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 (edytowane) Panowie, miał ktoś kiedyś styczność z pomarańczową szpulką do Pixy - ZPI CP-301? I mógłby wyrazić swoją opinie na temat zakresu obsługiwanych przynęt? [emoji848] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk https://tackletour.net/viewtopic.php?f=24&t=79686 Edytowane 20 Kwietnia 2021 przez Sławek Nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silesian Dream Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 ... Kolega dorwał cały zestaw, czy uzupełnił stan posiadania?? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 ... to mniej skrótowo. Kolega ma okazję zakupić ww. szpulkę do swojej PX, czy już w zestawie z tą szpulką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Witam, pytanie Silesiana jest do wyznawców kultu przodków bfs Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silesian Dream Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Mam okazje zakupić. [emoji106] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Witam, kupować ale uważać bo żółty Pixi z pomarańczową szpulką Zpi może już odstrzelić agrafkę Po podstawieniu do wzoru na moment obrotowy przeciążonego grama cw wychodzi niewiele, milimetr średnicy więcej również niewiele zmienia. To główna przyczyna małego zasięgu bfs ale żeby w ogóle to poleciało to szpulka musi mieć możliwie jak najmniejszy m o m e n t b e z w ł a d n o ś c i . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 dawno mnie tu nie było.... i widzę, że opary abstrakcji posunęły się w pewnych momentach do poziomu gęstniejącej smoły ale pytanie zadać muszę bo mnie to nurtuje.... ostatnio zostałem posiadaczem steeza ct sv tw 700 xhl - zamiar zastosowania go był zupełnie inny niż bfs ale jak już się ma takie małe coś to człowieka korci. zatem stanął on (ten steez rzecz jasna) w szranki w ss air... przynęty były raczej z tych nie wielkich ale, żeby nie było zacząłem "uczciwie" od 3,5 grama (jak ponoć producent deklaruje dolny zakres dla steeza). testy były wykone z zastosowaniem suzuki 3lb pro do 3,5 grama. plecionka na steezie techron 0,4 90m plus podkład żyłkowy 70 cm, na ss air 75m plecionki 0,5 bez podkładu. siła hamowania magnetyka w steezie była taka, że po 3 rzutach musiałem zejść do 4ki i tak już zostało do końca testu. 3,5 grama (blaszka trout area) lata z obu multików na bardzo zbliżone odległości (średnica nawiniętej plecionki w steezie jest duuużo mniejsza niż średnica szpuli z plecionką w ss air). w miarę zmniejszania gramatury odległości jakie uzyskiwał steez malały w stosunku do ss air... nie mniej jednak granicą (dla moich niewielkich umiejętności obsługi multików) dla steeza okazał się 1,5 gramowy totalnie nielotny wobek, który latał na odległość ok 7 m (śrenio - w zależności jak wiatr zawiał lub jak spierniczyłem rzut)...a pytanie brzmi... czy zatem szpula sv (głęboka, ważąca więcej niż 0,5 miligrama) w tym multiku to już szpula bfs czy może coś pomiędzy? czy może to zupełnie nie bfs i zastosowanie tego multika jest zdecydowanie w wyższych gramaturach i tam powinien znaleźć swoje miejsce? czy może tak jak powiedział mi Hubert (podczas okazjonalnego spotkania) trzeba kupić szpulkę "nic nie ważącą" i dopiero będzie ogień?PS uprasza się o nie komentowanie kolegi Kinga - bo pomimo starań z mej strony nie jestem w stanie ogarnąć umysłem swym myśli w słowa ubranych.... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Są na Ali do tego płytkie szpulki roro, momo i pewnie jeszcze jakieś, ważące ponizej 5g. Znakiem szpulki lata zdecydowanie lepiej taki wobler. Zwłaszcza na lozyskach microball Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 (edytowane) Cześć.Przemsol dobry model mający ciekawe przełożenie i spore możliwości upgradowe.Fabryczna szpula nie nadaje się do BFS. Producent fabrycznie przeznaczył go do zakresu ul - m. Jeśli chcesz zejść niżej na suzi i osiągnąć komfort rzutowy w tym zakresie co napisałeś pomysł o tuningowej szpuli. Świetnie są łożyska KTF do tego modelu z podwójnym łożyskowaniem. Pozdrawiam Adrian Edytowane 25 Kwietnia 2021 przez Andan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Adrian, szpulkę już zamówiłem... po prostu do tak małego multika jakoś nie pasuje mi aż tak głęboka szpula suzuki sparowane jest z ss air i tak zostanie. tak jak pisałem zaskoczyło mnie to jak sobie mimo wszystko radzi oryginalna szpula z przynętami spoza zakresu do jakiego multik fabrycznie jest przeznaczony. jak szpula dojedzie będą kolejne testy, a później trzeba będzie wybrać mu (steezowi) wędkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Uważam że nie jest to koniec Twoich zaskoczeń @Przemsol. Przyjemnych i owocnych doświadczeń życzę.Pozdrawiam Adrian 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 .. po prostu do tak małego multika jakoś nie pasuje mi aż tak głęboka szpula Inaczej to wygląda się popatrzy przez pryzmat nawijanych linek (mono, 10 lb, to ok 0.28mm). , a jak się nawinie tylko do pierwszego znacznika na szpuli, to może się okazać, że tych metrów weszło mniej niż potrzeba A jak groteskowo wygląda nawinięte 50 m cienkiej plecionki na fabryczną szpulkę 28 mm 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 HaDe.... szpulka jest wąska ale jak nawinąłem na roboczo to co miałem pod ręką (w miarę cienkiego) to wygląda to.... żałośnie czekam na szpulkę.... już ponoć leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piatras Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Witam, nic z UK niewyszlo... ale wyszedl Fishband Clamber Hyper Micro CR-HM06 6.6:1 BFS z ALI Wszystkie trzy gwynty klikające ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Testy już były? Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piatras Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2021 (edytowane) Będą w srodku maja... mam nadzieje Edytowane 30 Kwietnia 2021 przez piatras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Nie piszę, że to kiepski wybór. Może być nawet niezły bo w testach też wypada nieźle. Tylko 580 zł. to naprawdę sporo pieniążków i osobiście wolałbym dołożyć i kupić np. używanego alc bf 7. Alle jak też piszę każdemu według potrzeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianeQ Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2021 (edytowane) Nie piszę, że to kiepski wybór. Może być nawet niezły bo w testach też wypada nieźle. Tylko 580 zł. to naprawdę sporo pieniążków i osobiście wolałbym dołożyć i kupić np. używanego alc bf 7. Alle jak też piszę każdemu według potrzeb. Jest kod rabatowy obniżający cenę o 40 dolców KOD RABATOWY: 1OKSIJ8414H8Link: https://bit.ly/3rPPAEb Edytowane 30 Kwietnia 2021 przez dnk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Tak tylko tego alc bf7 używanego w dobrym stanie trudno namierzyć . Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Moim zdaniem i nie tylko moim najlepszy stosunek ceny do możliwości. Pewnie dlatego za często nie trafia do sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 1 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2021 A szkoda że się nie pojawiają bo może bym kupił . Tak po prostu żeby spróbować prawdziwego UL . Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi