BOB1 Opublikowano 6 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2022 Faktycznie dziwne to okoń w fazie przejściowej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 6 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2022 ... zaczątki pasków już widać... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 7 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2022 Dzisiaj testowałem kolejny kijek,tym razem trochę inny bo szklany, jeszcze nie opisany,bo obłowiony za mało...a tak naprawdę to bardzo fajnie się łowi takim kijem i ten kij wyciska jak na razie praktycznie maximum mozliwości Aldebarana 22Bfs,no i oczywiscie moich.Kijek praktycznie sam wcina rybki,a hol to sama przyjemność,bo dosłownie ''wysyssa'' energię z walczacej rybki.Kij E-Glass 6'6''- 6lb- Fast w 3-kawałkach,wyzut maxymalny w granicach 4-4,5g max.Multik i linka bez zmian jak ostatnio,przynety jakich uzywałem to robactwo wodne i imitacje rosówek na 1-1,5g główkach. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniarz Opublikowano 24 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2022 Witam po dlugiej przerwie. Ostatnim multikiem, którym kręciłem był Shimano Scorpion 1001 sparowany z dragonem do 14 gr. Wiele lat minęło od mojej ostatniej przygoty z castem, ale kilka miesięcy temu poczułem, że muszę wrócić i że chcę odrazu UL. Śledziłem temat casting ultra light już jakiś czas i nakręcałem się jak dzieciak. Jak wiele się zmieniło od moich castingowych czasów, to jest wręcz niewyobrażalne. Dzięki temu, że chiński rynek bsf tak bardzo się rozwinał, byłem(mimo mocno ograniczonego budżetu) w stanie skompletować swój zestaw UL. Na chwilę obecn jest to multik Tsurinoya Spirit Fox sparowany z Tetonem 1-4 gr. Ile radości daje mi casting UL wiem chyba tylko ja. Nie mam problemu z operowaniem nieco ponad 2 gr. przynętami na trudnym technicznie łowisku ,co po takiej przerwie, uważam, za dobry wynik. Teraz rozumiem co takiego jest wyjątkowego w UL castingu. To jest inny wymiar finezyjnego wędkowania. Podrawiam serdecznie, jest extra. Marcin 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2022 Aby Cię Robercie chińczyk zaskoczył to trzeba jeszcze kilkadziesiąt złotych zainwestować Pierwsze doświadczenia baaaardzo pozytywne. Wolf podpięty pod chińczyka do 3gr. Na prawdę fajny zestaw 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonek@123 Opublikowano 27 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 Od ilu gram startuje Shimano curado bfs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniarz Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 Pierwsze doświadczenia baaaardzo pozytywne. Wolf podpięty pod chińczyka do 3gr. Na prawdę fajny zestaw Wolf to fajna maszyna i daje mega radę. Jest jeszcze kilka godnych uwagi. Ostatnio rzucałem z Black Night 2 kumpla I wkrótce zamówię. Fabrycznie ma ceramiki, super lekka szpula( bez łożyska poniżej 6 gr)i jest bardzo bardzo ciekawy multik do ul.Pzdr.Marcin 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 29 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 Moje stado UL Lewy pion: Daiwa T3 AIR, Alphas AIR TW, Tsurinoya Dark Wolf 50SLŚrodek: Shimano BFS HG, Skorpion BFS, Aldebaran BFSPrawy pion: ABU LT 6, ABU ALC BF 7 IMG_20220605_181647a.jpgImponująca kolekcja. Jak Ty nadążasz z używaniem tych piękności? Ja nie miałbym czasu, bo nie dość, że praca której poświęcam czas z niechęcią, to przecież jeszcze Kobieta, której poświęcam czas z wielką satysfakcją... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nevis Opublikowano 29 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 Od ilu gram startuje Shimano curado bfsBezpiecznie można powiedzieć, że od 3gram, ale przy odrobienie wprawy da się ciut niżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 Imponująca kolekcja. Jak Ty nadążasz z używaniem tych piękności? Ja nie miałbym czasu, bo nie dość, że praca której poświęcam czas z niechęcią, to przecież jeszcze Kobieta, której poświęcam czas z wielką satysfakcją... A tak... Ale na jutro planuję pewne zmiany ... na urlopie jest czas na kombinowanie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 29 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 Pluszne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 Dzisiaj zaliczyłem również 34cm na chiński zestaw Teton do 3g + Wolf 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 Pluszne?...jak zwykle od 30tu lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 30 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 (edytowane) Relacja do trzech wątków: casting UI, szczupaki 2022, przyłowy Moja miejscówka okoniowa wydała dzisiak tylko 15 okoni od 20 do 28 cm i jednego rodzynka 32cm. Znowu Teton do 3g, ale dzisiaj z Daiwa T3 Air (Egi Metal #0.6 + FC Dragon 0,16 mm+ obrotówka Taszarka)(wczoraj było fajniej bo 20szt od 25 do 34cm)Brania się skończyły, a że mamy zapowiedzianych gości postanowiłem wrócić wcześniej do domu. Ustawiłem się na ostatniej miejscówce przed zwijaniem sprzętu na kilka rzutów. Zestaw jak wyżej. Wyszły 3 fajne okonki.Tradycyjne trzy ostatnie rzuty .... w drugim strzelił. Przez sekundę myślałem, że to okoń na rekord świata, ale za chwilę już wiem, że to fajny szczupak. Jak go zobaczyłem pierwszy raz to pomyślałem: ciesz się chwilą bo to nie może się udać! Nie wiem ile czasu trwał hol. Na moje szczęście stałem na pięciu metrach i pod łódką nie było zielska w które mógł nurkować (a robił to kilkanaście razy) Kijek zwinięty w koło, hamulec tylko świszcze, odjazdy na kilkanaście metrów. Wreszcie osłabł ... jak ja wsadziłem go do okoniowego podbieraka???!!!Był na prawdę fajny Zacząłem tak się śmiać, że pewnie cała okolica słyszała mój rechot 92cm 5,15kgFinał mógł być tylko jeden Nic fajniejszego nie mogło spotkać mnie na urlopie Edytowane 30 Lipca 2022 przez BOB 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniarz Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Wow BOB, graty. Mogę się tylko domyślić, jaka była jazda na tym Teton-iku do 3 gr Rewelacja!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 14 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 Pany ma ktoś z was moze calcutte conquest bfs i powie jak się tym wędkuje ? mysle o zamanie mojej daiwie ss air Multik super ale troche się już znudził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 14 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 (edytowane) Mam i bardzo polecam. Super maszynka. Odpowiednia do dloni z krotkimi palcami. Jest mala gabarytowo i taka bym powiedzial „sprytna”???? uzywam z lekkimi szpulami. Mam ja juz chyba 4 lata jakos bedzie i jestem zadowolony. Po takim czasie, kupilbym ponownie Edytowane 14 Listopada 2022 przez bartuch5473 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 14 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 Mam i bardzo polecam. Super maszynka. Odpowiednia do dloni z krotkimi palcami. Jest mala gabarytowo i taka bym powiedzial „sprytna” uzywam z lekkimi szpulami. Mam ja juz chyba 4 lata jakos bedzie i jestem zadowolony. Po takim czasie, kupilbym ponownieja chcialbym to podpiąc pod tetona 2-10 kijek petarda.mam 3 lata i jeszcze mnie nie zawiódł, a kupiony za śrubki jeszcze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 14 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 Przy takimi kiju to obleci na standardowej szpuli???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 14 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 Przy takimi kiju to obleci na standardowej szpulixul to nie dla mnie ja tak naprawde rzucam od 4 g do 12 max 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 14 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 Bez problemu da rade. Choc ja swojej uzywam do max 8g i 2” wyzej mi jej szkoda. Sa do tego inne sprzety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 14 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 Cześć, nie chcę zaśmiecać, bo może już było...Jakieś opinie o małym steez'ie air ze szpulką 28 mm?Omówione tu u nas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 14 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 Bez problemu da rade. Choc ja swojej uzywam do max 8g i 2” wyzej mi jej szkoda. Sa do tego inne sprzety.póki co chyba niedostępny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2022 Panowie , czy ktoś z Was ma może Daiwa MILLIONAIRE CT SV 70SHL i może podzielić się opinią ?Myślałem o CC BFS ale znalazłem w necie powyższy, czy jest to równorzędna alternatywa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianeQ Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2022 Panowie , czy ktoś z Was ma może Daiwa MILLIONAIRE CT SV 70SHL i może podzielić się opinią ?Myślałem o CC BFS ale znalazłem w necie powyższy, czy jest to równorzędna alternatywa ?Z lekką szpulą owszem. Bez niej nie zejdziesz do takich gramatur jak cc bfs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi