Friko Opublikowano 29 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2022 ...i tak najlepsza jest informacja że szpulka może być używana wyłącznie z plecionką albowiem nawinięcie żyłki może ją uszkodzić aż strach ryby łowić takim sprzętem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 29 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2022 Taka cena walki o wydłużenie odległości rzutu o 30 cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 29 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2022 A może o podanie jak najlżejszej przynęty 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2022 A może o podanie jak najlżejszej przynęty ...dodaj na luzie i komfortowo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 30 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 (edytowane) Nic za friko szpulka po skróceniu wałka szybciej startuje ale krócej się kręci, a rozpędzona większym cw głośniej hałasuje.Siłę podłużną wałka szpuli można pomijać w starych multiplierach bez wodzika i nowszych multikach z wodzikiem na stałe sprzężonym ze szpulą. Edytowane 30 Grudnia 2022 przez king Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianeQ Opublikowano 30 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 Jakiś czas temu przyszła do mnie płytka szpula do steeza ct. Wypadałoby w końcu coś na nią nawinąć. Mam varivasa X4 0.6 pe. Nie będzie zbyt gruba do przynęt max 6-7 gram? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 31 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2022 (edytowane) Jakiś czas temu przyszła do mnie płytka szpula do steeza ct. Wypadałoby w końcu coś na nią nawinąć. Mam varivasa X4 0.6 pe. Nie będzie zbyt gruba do przynęt max 6-7 gram?Nie, aczkolwiek czterosplotu nie używam. Edytowane 31 Grudnia 2022 przez Paweł J 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2022 Jakiś czas temu przyszła do mnie płytka szpula do steeza ct. Wypadałoby w końcu coś na nią nawinąć. Mam varivasa X4 0.6 pe. Nie będzie zbyt gruba do przynęt max 6-7 gram?Dobry wybór choć ja ostatnio głównie stosuję cienkie plecionki Egi Metal nie schodząc poniżej #0,6 i tylko cztery sploty. Osiem splotów tylko do grubszych linek od 1.5 w górę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 31 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2022 Co kraj to obyczaj. W następnym sezonie przetestuję 8 splotów na ćwierćkilogramowych przynętach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2022 ...i się nie zawiedziesz Piotrusiu, powodzenia w 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 31 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2022 (edytowane) Jakiś czas temu przyszła do mnie płytka szpula do steeza ct. Wypadałoby w końcu coś na nią nawinąć. Mam varivasa X4 0.6 pe. Nie będzie zbyt gruba do przynęt max 6-7 gram?Ja jestem po testach z aldebaranem bfs na którego nawinąłem egi metal 0,6 pe bo akurat taką miałem na stałoszpulowcu . 2g z gumką 2 cale lata lepiej niż zadowalająco .Tez myślałem że może będzie za grubo ale nie widzę najmniejszej potrzeby odchudzenia takiego zestawu Edytowane 31 Grudnia 2022 przez sero1975 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 1 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2023 (edytowane) ... kilka sezonów stosowałem wspomniane Egi na Liberto Pixy, z lekką szpulką, biegając za kropkami od czasu do czasu. Fajnie to współgrało. Na końcu woblery, streamery na czeburaszce, jigi. Edytowane 1 Stycznia 2023 przez bob74 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niemiec Opublikowano 2 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2023 Szanowni koledzy czy ktoś ma do odsprzedania szpulę do Aldebarana BFS , niestety moja pływa w wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2023 Wrzuć też do działu kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niemiec Opublikowano 2 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2023 OK, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 6 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2023 Aldebarany ćwiczyły średnicę 32mm, szpulka '22 aldka ma 29mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 29 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 a szpulkę po '22 aldku dostała w tym roku jego siostrzyczka '23 calcutta conquest bfs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galanonim Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 Pytanko mam do was. Używał ktoś z was szpul RORO AX22? Myślę o dokupieniu szpuli do Daiwy Gekkabijin tylko nie wiem czy Standard czy Thicken. Jaka jest znacząca różnica pomiędzy wersjami? Z opisu wynika, że jedna jest do standardowego łowienia (coś jak lżejsza wersja standardowej szpuli), a druga do precyzyjnego łowienia UL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczupakRzeczny Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 Pytanko mam do was. Używał ktoś z was szpul RORO AX22? Myślę o dokupieniu szpuli do Daiwy Gekkabijin tylko nie wiem czy Standard czy Thicken. Jaka jest znacząca różnica pomiędzy wersjami? Z opisu wynika, że jedna jest do standardowego łowienia (coś jak lżejsza wersja standardowej szpuli), a druga do precyzyjnego łowienia UL.Podejrzewam, że chodzi o rotor w szpuli. Jedna może mieć "stały", a druga ruchomy.Są to moje przemyślenia, nic pewnego Sam chętnie się zerknę na różnice w pojemności szpul jak napisał kolega Ilunker Sam wątpię, że o to chodzi bo informacji nie ma. Tylko abyś multika nie rozkręcał do wymiany szpuli, bo będzie przy późniejszej sprzedaży że grzebany ???? ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianeQ Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 (edytowane) Pytanko mam do was. Używał ktoś z was szpul RORO AX22? Myślę o dokupieniu szpuli do Daiwy Gekkabijin tylko nie wiem czy Standard czy Thicken. Jaka jest znacząca różnica pomiędzy wersjami? Z opisu wynika, że jedna jest do standardowego łowienia (coś jak lżejsza wersja standardowej szpuli), a druga do precyzyjnego łowienia UL.W skrócie mówiąc. Jak jesteś ogarnięty z multikiem bierz standard, jak się jeszcze uczysz i chcesz mieć mniej bród bierz thicken. Na stronie masz wszystko ładnie opisane Różnica polega na tym ile linki mieszcząSzpulę nie różnią się pojemnością tylko induktorem a w zasadzie siłą jaką wyhamowuje szpulę Edytowane 31 Stycznia 2023 przez dnk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galanonim Opublikowano 1 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 Tylko abyś multika nie rozkręcał do wymiany szpuli, bo będzie przy późniejszej sprzedaży że grzebany Rozumiem, że jakby co to będziesz chętny go przygarnąć Różnica polega na tym ile linki mieszcząTo chyba nie o to chodzi. W skrócie mówiąc. Jak jesteś ogarnięty z multikiem bierz standard, jak się jeszcze uczysz i chcesz mieć mniej bród bierz thicken. Na stronie masz wszystko ładnie opisane Specem nie jestem, ale świerzakiem też już nie. Z tego co widać i co piszą w RORO to ta Thicken jest "fit" dla wszystkich i do długich rzutów zupełnie jak oryginalna tylko jakby po kuracji odchudzającej.Standard natomiast jest do "precise cast" czyli jak rozumiem rzutów w przysłowiowy punkt przynętami ok.1g Kurcze miałem nadzieję, że ktoś już ma tą szpulę . W takim razie chyba trzeba będzie zabić świnkę skarbonkę, zamówić i samemu przetestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 1 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 Jak widzę socjalizacja postępuje również u producentów. Pewnikiem podglądali tunerów. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 1 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 obie szpule mają stały rotor, różnica to tylko siła hamowania i waga samego rotora...szpulka bardzo przyjemna w obsłudze, mieści zdecydowanie więcej linki niż oryginalna Gekkabijin, linka układa się też lepiej na szpuli... co do tego którą wersję wybrać - bierz tą która jest aktualnie dostępna no chyba, że łowisz głównie poniżej 2g, wtedy raczej standart... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianeQ Opublikowano 1 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 Kurcze miałem nadzieję, że ktoś już ma tą szpulę . W takim razie chyba trzeba będzie zabić świnkę skarbonkę, zamówić i samemu przetestować.Tanie to one nie są. Ja za swoją do steeza zapłaciłem ponad 500 a z tego co widzę do gekkabijin jest ciut droższa. Ja swojej jeszcze nie testowałem, ale ludzie chwalą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi