Dziad Wodny Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 2 klonki ,2 szczupaczki ,3 okonki. Na tantę ze zdjęcia.U mnie certy, jedna nawet wymiarowa. Też tanta, warszawska Wisła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skius Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 (edytowane) Ładniutki. Jaki młynek do niego przykręcisz? Edytowane 22 Grudnia 2023 przez skius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skius Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 Na razie aldka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfram Opublikowano 6 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2024 Panowie dla osoby zaczynającej przygodę z castem ul plecionka sunline siglon x4 pe 0.4 będzie ok, czy może jednak za cienka? Przynęty w granicach 3-7g max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 6 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2024 Zacząłbym raczej od pe 0.6 aczkolwiek jak plany ambitne to trenować śmiało można ???? 3 gramy główki i guma to już kawał lotnej przynęty chyba, że piszemy o woblerach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 6 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2024 ... rozumiem ambicje, chęci, jednak, jak sugeruje Sławek, to linka grubsza i przynęty od górnego zakresu wagi. Niezwykle ważne, według mnie. Na jakim sprzęcie Kolega zamierza ,,pracować"? Daiwa, Shimano, coś z Ali, typ hamulca. Tu już potrzeba więcej danych, co by dalej ciągnąć temat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziad Wodny Opublikowano 7 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2024 (edytowane) Ja poniżej niż PE 0.5 nie schodziłem przy zestawie do 10g i podobnym zakresie wagowym przynęt. Moim zdaniem nie było potrzeby. Też używam siglona x4. Edytowane 7 Lutego 2024 przez Dziad Wodny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 7 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2024 (edytowane) Drugi sezon w zestawie:- cast produkcji https://jerkbait.pl/user/45988-mekamil/ 4-10g/165cm/2-6lb,- Daiwa Alphas CT SV 70 SHL, używam Sunline Siglon PE 0,4/6lb i nie mam żadnych zastrzeżeń. Edytowane 7 Lutego 2024 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 7 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2024 Panowie dla osoby zaczynającej przygodę z castem ul plecionka sunline siglon x4 pe 0.4 będzie ok, czy może jednak za cienka? Przynęty w granicach 3-7g max.Ja to potrafiłem 2 g. wobleka przy tak cienkiej lince odstrzelić. Mina właściciela przynęty bezcenna 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzyp Opublikowano 1 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2024 I ja zmontowałem swój zestaw na wiosnę: Tatula 103 z wymienioną szpulą na 7-gramową, plecionka Kingdom Micro Fly 0.4 i kij Abu Pro Max 7 stóp do ok. 10 gram. Ciekawe czy będzie dalekostrzelny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 2 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2024 I ja zmontowałem swój zestaw na wiosnę: Tatula 103 z wymienioną szpulą na 7-gramową, plecionka Kingdom Micro Fly 0.4 i kij Abu Pro Max 7 stóp do ok. 10 gram. Ciekawe czy będzie dalekostrzelny Cienko to widzę. Tatula raczej nie jest maszynką do UL-a. Jeśli jesteś zainteresowany poczytaj: http://jerkbait.pl/topic/1367-casting-ultra-light/page-156 wpis 3118. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzyp Opublikowano 3 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2024 Cienko to widzę. Tatula raczej nie jest maszynką do UL-a. Jeśli jesteś zainteresowany poczytaj: http://jerkbait.pl/topic/1367-casting-ultra-light/page-156 wpis 3118. Dzięki, fajny tekst. Mimo wszystko dość ciężkich przynęt używamm jak na UL, a lżejsze spławiam - zobaczymy Najwyżej wkurzony pójdę do samochodu po Tetona z klasycznym kołowrotkiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 3 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2024 Zawsze możesz kupić Tatule 70SV i lżejszą szpulkę do niej. Nie będzie to typowy UL, ale się można znacznie do niego zbliżyć. Zresztą coś napiszę, jak przyjdzie szpulka i zrobię testy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 4 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2024 Super Piotrze. Też jestem ciekaw wyników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzyp Opublikowano 5 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2024 Zawsze możesz kupić Tatule 70SV i lżejszą szpulkę do niej. Nie będzie to typowy UL, ale się można znacznie do niego zbliżyć. Zresztą coś napiszę, jak przyjdzie szpulka i zrobię testy.Super, wtedy i ja się pobawię. Czytałem gdzieś w sieci, że sprawdziła się Salamandura 70 i szpulka roro TX25S, ale nie wiem na ile w tym prawdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2024 Wczoraj znajomy mi podesłał co mnie wcale nie ucieszyło bo dłuuuga droga przede mną https://www.facebook.com/reel/308830615545547 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 14 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2024 Niesamowite. To mistrzostwo. :clappinghands: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 14 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2024 Ale precyzja. No, no. Super. [emoji108] Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skius Opublikowano 14 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2024 Jesteśmy w temacie UL.Chciałbym zobaczyć te rzuty 1.5 gramową czeburaszką. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 14 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2024 (edytowane) No i się zaczęło. [emoji16]Tu raczej nie chodziło o masę ciężarka ale o precyzję. Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Edytowane 14 Marca 2024 przez MietekK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skius Opublikowano 14 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2024 Co jest ściśle powiązane ze sobą (masa ciężarka z możliwościami rzutowymi.)Oczywiście operowanie multikiem na filmiku- level master. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 14 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2024 (edytowane) Jesteśmy w temacie UL.Chciałbym zobaczyć te rzuty 1.5 gramową czeburaszką. Wbrew pozorom 1,5 gramowa czeburaszka + jakaś tam mała gumka to czasami już 2,5 grama skupionej masy albo i więcej, a to już dość lotna przynęta. Problemy zaczynają się kiedy wabik nie jest zbyt lotny np. lekki wobler o większym korpusie. Sporo zależy od warunków (wiatr) i tego co chcemy osiągnąć (np. odległość). Moim zdaniem im lżej tym zestaw musi być bardziej spasowany, a co za tym idzie jest mniej uniwersalny jeśli chodzi o zakres obsługiwanych przynęt. Edytowane 14 Marca 2024 przez S.N. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 14 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2024 Oczywiście operowanie multikiem na filmiku- level master. I raczej tylko o to chodzi w tym filmie a nie o to kto zejdzie niżej z wagą. Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 14 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2024 Nie ujmując nikomu umiejętności ale film jest efektem montażu. Bardzo wyraźnie widać, składanie z wielu, ciętych wcześniej, urywków. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 14 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2024 No i temat ucięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi