polny Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Aldebarana BFS szukaj z poprzednich lat , będziesz bardzo zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 5 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2024 Czy są jakieś krótkie casty jdm do ok 1,9m do ok ~5g c.w. bardzo szybkie i czułe typowo do podbicia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 5 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2024 Myślę, iż u Chinoli da się coś wyrwać, ale w temacie nie jestem. Na pewno któryś z kolegów coś skrobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skius Opublikowano 5 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2024 (edytowane) Z JDM począwszy od Major Crafta do Shimano Cardiff Native ...Tenryu Rayz ..Smith.Te ostatnie to już raczej furmanka pieniedzy.Oczywiście poruszamy się w tematach BFS (lub power BFS ,bo już i taka terminologia funkcjonuje) Edytowane 5 Sierpnia 2024 przez skius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 5 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2024 Power bfs? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 5 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2024 Z JDM począwszy od Major Crafta do Shimano Cardiff Native ...Tenryu Rayz ..Smith.Te ostatnie to już raczej furmanka pieniedzy.Oczywiście poruszamy się w tematach BFS (lub power BFS ,bo już i taka terminologia funkcjonuje)A jakieś konkretne modele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Og2 Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Czy są jakieś krótkie casty jdm do ok 1,9m do ok ~5g c.w. bardzo szybkie i czułe typowo do podbicia?Ja używam Major crafta speedstyle do 7g, dokładnie model SSC-64UL/BF, szybka wędka, ale przy takiej charakterystyce ciężko będzie zejść bardzo nisko z gramaturą, moja startuje od 3g, niżej wędka bardzo słabo ładuje przynęty. Nie bez powodu większość ul to miękkie kije. Wysłane z mojego 2106118C przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Czy są jakieś krótkie casty jdm do ok 1,9m do ok ~5g c.w. bardzo szybkie i czułe typowo do podbicia?Bardzo szybki i czuły ... To akurat kwestia bardzo subiektywne.Japońskich krótkich nie miałem poza. Z chińczyków turinoya proflex na przykład. Ze 2 czy 3 kije od kyorim z tym, że te droższe. A z blanków to już wybór konkret. Jak budzsrt otwarty to wybór szeroki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2024 (edytowane) Subiektywnie... Chodzi o taką czułość żeby można było odróżnić uderzenie w kamyk od rośliny i od brania. Na krótkim dystansie na głębokości do 1,5m. Ot zwykła rzeczka nizinna. Im mniejsza koncentracja przy tym żeby wyczuć tym lepiej. Teraz moje wymyślunki: Fajnie by było gdyby blank był bardzo sprężysty szybki... To ma być zabawa holem sportowych okoni i żeby był krótki żeby móc łatwo podać przynętę jedną ręką różnymi technikami i w komforcie. Najlepiej jeszcze jednak ubrany w torzite. Budżet powiedzmy ~1200zł ale dość elastyczny Edytowane 7 Sierpnia 2024 przez Pescador de caña Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2024 A ile ma podać w tzw. komforcie od dołu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Myślę że 4-5g ale żeby chociaż szpagatowo tymi 2g masy całkowitej machnął. Zapomniałem dodać że najlepiej w dwuskładzie.Może macie już właśnie sprawdzone w tym temacie badyle? Może źle to sobie wyobrażam? Może to nie musi być jakiś super szybki sprężysty blank żeby był fun? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2024 (...)To ma być zabawa holem sportowych okoni i żeby był krótki żeby móc łatwo podać przynętę jedną ręką różnymi technikami i w komforcie. Najlepiej jeszcze jednak ubrany w torzite. Budżet powiedzmy ~1200zł ale dość elastyczny Napisz do https://jerkbait.pl/user/45988-mekamil/. On potrafi coś takiego zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skius Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Może to?https://trek-expert.pl/rzs53lml-wedka-spinningowa-tenryu-rayz-spectra-53lml-2-10g-czarny-bezowy-1-6-m?gad_source=5&gclid=EAIaIQobChMIm8TQ--HkhwMVpZz9Bx0mYQTyEAEYASABEgKcZvD_BwE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Dzięki. Rozmowy trwają. Może to?https://trek-expert.pl/rzs53lml-wedka-spinningowa-tenryu-rayz-spectra-53lml-2-10g-czarny-bezowy-1-6-m?gad_source=5&gclid=EAIaIQobChMIm8TQ--HkhwMVpZz9Bx0mYQTyEAEYASABEgKcZvD_BwEAż tak elastyczny to ten budżet nie będzie, ale dzięki hehe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2024 (edytowane) Myślę że 4-5g ale żeby chociaż szpagatowo tymi 2g masy całkowitej machnął. Zapomniałem dodać że najlepiej w dwuskładzie.Może macie już właśnie sprawdzone w tym temacie badyle? Może źle to sobie wyobrażam? Może to nie musi być jakiś super szybki sprężysty blank żeby był fun? Z chińczyków kyorim foggy stream, z seryjnej Japonii nie miałem kija w tej długości. Blankowo to matagi. Co ciekawe fama głosi, że im starsze tym lepsze ... I rzecz jasna nasz FA, ale tutaj nie pomogę bo z ul nic nie miałem. Edytowane 8 Sierpnia 2024 przez S.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JDM fan Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Myślę że 4-5g ale żeby chociaż szpagatowo tymi 2g masy całkowitej machnął. Zapomniałem dodać że najlepiej w dwuskładzie.Może macie już właśnie sprawdzone w tym temacie badyle? Może źle to sobie wyobrażam? Może to nie musi być jakiś super szybki sprężysty blank żeby był fun? Polecam Daiwa Presso AIR AGS 61LB. 2g lecą bez problemu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 9 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2024 Z chińczyków kyorim foggy stream, z seryjnej Japonii nie miałem kija w tej długości. Blankowo to matagi. Co ciekawe fama głosi, że im starsze tym lepsze ... I rzecz jasna nasz FA, ale tutaj nie pomogę bo z ul nic nie miałem. https://tanispinning.pl/2021/08/29/kyorim-foggy-stream-s603ul-183m-1-5g-historia-pewnego-trouta-w-trzech-czesciach/Znalazłem taką recenzję w której jest napisane że kij do twardych przynęt ewentualnie do jaskółki w toni. A to ma być animacja i skoczki po dnie ¯\_( ͡° ͜ʖ ͡°)_/¯ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 9 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2024 Polecam Daiwa Presso AIR AGS 61LB. 2g lecą bez problemu.To ciekawe. Na razie oglądam komercyjny film gdzie gość łatwo podaje lekkiego jiga i twierdzi że czuje też struktury dna. Jak tam z czułością wg Ciebie? Bo rozumiem że masz ten kij? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 9 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2024 (edytowane) https://tanispinning.pl/2021/08/29/kyorim-foggy-stream-s603ul-183m-1-5g-historia-pewnego-trouta-w-trzech-czesciach/Znalazłem taką recenzję w której jest napisane że kij do twardych przynęt ewentualnie do jaskółki w toni. A to ma być animacja i skoczki po dnie ¯\_( ͡° ͜ʖ ͡°)_/¯ Ja mam patyka w dwóch kawałkach. Ta z recenzji to inna wędka. Animacja w toni nie obciąża jakoś nadmiernie kija chyba, że nurt łeb urywa Edytowane 9 Sierpnia 2024 przez S.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 9 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2024 Na razie ten presso ags to jednak faworyt. Wygląda na to że jest krótki lekki ładnie ładuje ale dość szybki. Czuły do tego pokazuje ładnie opad szczytówką. Czegoś takiego właśnie szukam. Ciekawe czy suchy czy trochę jednak mięska ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JDM fan Opublikowano 9 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2024 To ciekawe. Na razie oglądam komercyjny film gdzie gość łatwo podaje lekkiego jiga i twierdzi że czuje też struktury dna. Jak tam z czułością wg Ciebie? Bo rozumiem że masz ten kij? Tak mam. Czuły i gość ma trochę racji bo jak jig podskakuje po kamieniach czy większych kamyczkach to to wyczujesz ale żeby aż zaraz struktura? Ja nie odróżnię żwirku od piasku na tym kiju jak jig po nich posunie. Może za bardzo amator jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 9 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2024 A to suchy blank czy wygeneruje trochę mięsa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JDM fan Opublikowano 9 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2024 A to suchy blank czy wygeneruje trochę mięsa?Nie jest suchy jak dla mnie absolutnie - jeśli dobrze Ciebie rozumiem co masz na myśli (sprężystość/ugięcie przy wyrzucie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Miał ktoś może doświadczenie z jednym z tych modeli?: BREADEN ROCKETMARU GRF TX-60BL84g182cm2-8 lbcw 2-6g Daiwa Steez 641LXB-ST92g193cmcw 1/32-1/4 oz THIRTY 34 FOUR ADVANCEMENT NER 64B90g6’4″/193cm( lb ): 1.0-2.3cw 0.8-7g CLEAR BLUE CRYSTAR 55 BF-MASTER70gdługość 5'5"( lb ): 0.8-2.0cw 0.5-3g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 18 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2024 Szukałem szukałem i wybór ostatecznie padł na Blue Crystar 63bf premier.Ale wiecie co?... Jak dla mnie to BF do łowienia okoni zaczyna się od kija do około 15g ¯\_༼ •́ ͜ʖ •̀ ༽_/¯ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi