Skocz do zawartości

Casting ultra light

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

... Adrian w swoim saznistym wpisie wspomniał o silver creek, dlaczego jest ,, zoptymalizowany " do krótkich rzutów. Czytanie to nie jest bolesna tortura, przynajmniej w moim przypadku...[emoji6]

Wysłane z mojego 23124RA7EO przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez bob74
  • Like 1

Tak czytałem ten wpis. Zdaje sobie jednak sprawe ze wiekszosc jak nie kazdy multik bez odpowiedniego tuningu nie bedzie mistrzostwem swiata. Jednak na filmikach z testam sc rzutowo z jakimis drobiazgami 1-2g wypada bardzo dobrze więc myślę, że mnie to już zadowoli, nie zamierzam rzucać muchami, u mnie 2g plus tanta to minimum w cascie. Lzej lowie na spina

Porównywałem nad wodą silver creeka z CQbfs 23.

Nie ma różnicy w komforcie.

Daiwa jak to daiwa praca ciut głośniejsza. ,jednak nie ziębi rąk w chłodne miesiące.

SS air 23  imho odstaje od wyżej wymienionych ( do 2 g) pomimo nowocześniejszych rozwiązań konstrukcyjnych ,powyżej 3 g już jest lepsza.

• Like 1

Nad SS Air też myślałem jednak wygląd zadecydował między tymi dwoma, pewnie ss lepsza ale jakaś taka zwykła ;) Mam tylko nadzieję że ta calcutta wyjdzie mi z głowy bo podejrzewam, że kupiłbym cc to bym myślał o sc, kupiłem sc to myślę o cc.

Edytowane przez BOT

Prawda jest taka, w zasadzie dwie. Po pierwsze: Co byś z tych wszystkich pozycji nie kupił, będzie wspaniałym narzędziem do zabawy. Po drugie: prędzej czy później i tak kupisz CC...i zakochasz się w niej.

Btw. Moja pomyłka we wcześniejszym wpisie-SC ma drag click w serii.

... ważne, by wędkowanie było skuteczne. Każdy z nas ma swoje zajawki i operuje w konkretnym środowisku i do tego składa swoje zestawy. U mnie wędki do lekkiego łowienia to przedział 1,65 -2,40, dobierane do warunków nad wodą...

Wysłane z mojego 23124RA7EO przy użyciu Tapatalka

Prawda jest taka, w zasadzie dwie. Po pierwsze: Co byś z tych wszystkich pozycji nie kupił, będzie wspaniałym narzędziem do zabawy. Po drugie: prędzej czy później i tak kupisz CC...i zakochasz się w niej.

Btw. Moja pomyłka we wcześniejszym wpisie-SC ma drag click w serii.

Dokładnie tak .

Skończy i tak się na zakupie CQbfs23.

Dla mnie to wyrób biżuteryjny ;-)

Dobra bo taka mi glowe robicie ze musialem zadzwonic do Mefisto i chyba doplace do tej calcutty. Jeszcze nigdy sie tak nie zastanawialem nad zakupem mlynka jak teraz no ale 2 koła droga nie chodzi nie ma co. Dopłata zrobiona będzie calcutta w takim razie tym bardziej, że różnica to praktycznie 2 stówki. Tak, że skius miałeś rację, sko,nczyło się na cc bfs ;)

Edytowane przez BOT
  • Like 1

Przyszla mi szpulka kkr do calcutty bfs 23, ale chciałbym jeszcze dokupić ceramike. Widze ze roro na szpulce ma lozyska 832 czyli 3x8x2.5 natomiast w kkr na szpulce niby jest 4x8x3 i tak sie zastanawiam czy to możliwe czy ja czegoś nie rozumiem. Patrzylem na ali i lozysk 3x8x2.5 nie moge za cholere znalezc. Ktoś z was wymieniał może łożyska w swojej scc bfs23? Kub jest w stanie mi powiedzieć jakiej wielkości lozyska kupic?

Przyszla mi szpulka kkr do calcutty bfs 23, ale chciałbym jeszcze dokupić ceramike. Widze ze roro na szpulce ma lozyska 832 czyli 3x8x2.5 natomiast w kkr na szpulce niby jest 4x8x3 i tak sie zastanawiam czy to możliwe czy ja czegoś nie rozumiem. Patrzylem na ali i lozysk 3x8x2.5 nie moge za cholere znalezc. Ktoś z was wymieniał może łożyska w swojej scc bfs23? Kub jest w stanie mi powiedzieć jakiej wielkości lozyska kupic?