PETEREK Opublikowano 15 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2019 z tych dwóch zdecydowanie Tetona miałem, sprzedałem ale chyba teraz trochę żałuję bo to zacny kijek był - ale czy ogarnie te 12-13 gram? szczerze powiem że nie wiem - używałem go w połowie zakresu cw i tu mi się sprawdził. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 15 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2019 z tych dwóch zdecydowanie Tetona miałem, sprzedałem ale chyba teraz trochę żałuję bo to zacny kijek był - ale czy ogarnie te 12-13 gram? szczerze powiem że nie wiem - używałem go w połowie zakresu cw i tu mi się sprawdził.Dokładnie podobne mam zdanie,tez pochodzące z użytkowania.Róznie piszą,moim zdaniem dla Tetona 3-8lb 12,13g. to za dużo.Kij,oprócz tych zmielonych rzygowin(wybaczcie proszę) na dolniku świetny.Tak samo zresztą jak i lżejsza wersja 4lb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 15 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2019 Jak ten teton taki dobry i relatywnie tani to chyba wezmę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 https://www.ebay.pl/itm/DAIWA-HONEYCOMB-BFS-SPOOL-d-32-AIR-SERIES-SV-LIGHT-LTD-RAYS-Studio/254386150582?hash=item3b3a989cb6:m:mVI7ATg5jQvyoUn6OuzAxUg Czy ktoś z Was używa szpulek tego producenta? Jak wygląda ich jakość i parametry użytkowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 To szpulki Ray's. Jakość jest jak najbardziej ok, parametry użytkowe, to już subiektywne odczucia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Potwierdzam słowa co do Dexterity 12-13g to za dużo dla.tego kijka u mnie max 3-5g plus mały kajtek. Wysłane z mojego SM-A605FN przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 17 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 Zrobiłem wczoraj mały test Daiwa SV Light Namiki. Rzucałem bezproblemowo 2g + najmniejszy Mann's Predator, gdzie z założenia kij z multiplikatorem ma pracować od 3-4g + 3" gumy.Kupiłem do zestawu tą wędkę:http://wedkarskisztos.pl/pl/p/Cast-Rockfisher-dl.-2.36mc.w.-2-12gr-Lureleader/703Kij czuły, rzuca samym szczytem ale bezproblemowo. Jedynie niezbyt wygodny jest dla mnie uchwyt - myślę, że to kwestia przyzwyczajenia.W czasie rzutu fajnie słychać pracę rotora, kiedy spadają obroty szpuli i sprężyna go zasysa bliżej szpuli. Podsumowując z plecionką Duel 0,6PE całość tworzy fajny zestaw do średnio-lekkiego łowienia, takie polskie łowienie okoni na ciężko i sandaczy na lekko. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 17 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 A co myślicie od dragon microspecial 2,5-16g ?Z tego co się orientowałem to ludzie chwała 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 17 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 Kup już ten kij w końcu. I tak przerzucisz co najmniej kilka jeśli nie kilkanaście zanim powiesz sobie: tak to jest ten, który spełnia moje oczekiwania ... Na tej wodzie ... bo na tę, na którą pojadę na urlop wezmę tego, którego na co dzień rzadziej używam. Dragony z serii msx / cxt to świetne patyki są. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 17 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 17 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 Nie wiem czy kiedykolwiek będzie można wypowiedzieć takie zdanie "tak to jest ten, który spełnia moje oczekiwania" a jeżeli już to tylko na jakiś czas ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 17 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 A co myślicie od dragon microspecial 2,5-16g ?Z tego co się orientowałem to ludzie chwała Mam wersję oczko lżejszą, czyli 2-14 i jestem baaardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2019 Jaką plecionkę polecacie do UL ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2019 Egi Metal #0.6-0.8 cztero splotowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 KAMATSU Techron Olive Green 0,03-0,04 (4-splotowa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 YGK G-SOUL UPGRADE X4 PE w potrzebnej mocy-nawój 150 m.Podzielisz sobie na dwie części po 75m. i na multik do UL masz aż nadto.SUFIX NANOBRAID w potrzebnej mocy.Bardzo dobra linka,jak i powyższa.Tu nawój 100m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Egi wspomniana przez Roberta. Plus inne Ygk uzaleznione od grubosci portfela w 4 badz 8 splocie. Dodatkowo Duel i Varivas.Moja poramida Maslowa ksztaltuje sie tak:1 Kilka modemi YGK2 Kilka modeli Duel3 Varivas High Grade 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Panowie,Wedeczke zamówiona od majfriendow i czekam sobie spokojnie, wiec mam czas na pytania Czy castingu ul również ustawiam hamulec rzutowy do wagi przynęty ?W moim normalnym castingu ustawiam tak by przynęta opuszczała się swobodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Ustawienia hamulca rzutowego do wagi przynety to kwestia indywidualnych predyspozycji i umiejtnosci.Podajac przyklad np.:w moim przypadku jest on ustawiony tak aby szpula chodzila najbardziej swobodnie przy czym nie miala luzow bocznych. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Co masz na myśli mówiąc luzy boczne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Można hamulec odkręcić tak, że szpula będzie miała te luzy na boki ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Hamulec rzutu czy magnetyczny ? Musze to zobaczyc na własne oczy bo nadal nie wiem o co chodzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algeroth82 Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Hamulec rzutu czy magnetyczny ? Musze to zobaczyc na własne oczy bo nadal nie wiem o co chodzi Magnetyczny hamuje magnesem szpule podczas rzutu, hamulec rzutu ja dociska fizycznie więc zdecydowanie rzutu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Eeeeeee, a od czego jest hamulec bloczkowy? A do czego służy docisk szpuli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Magnetyczny hamuje magnesem szpule podczas rzutu, hamulec rzutu ja dociska fizycznie więc zdecydowanie rzutu. jak mniemam magnetyczny, wpływa na to że szpula się mniej /wolniej kręci ?w takim razie ten hamulec rzutu nma czym polega tzn na czym polega ten docisk, bo tak na szybko to dla mnie to samo co magnetyczny bo zwalniam prędkosc szpuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi