Extrapremia Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Witam. Co polecicie kij + multi. Budżet to około 2000zł. Łowię głównie okonie, czasem się zdarzy szczupak, sandacz lub leszcz jako przyłów. Do 3-4 kg raczej wyciągam na takim sprzęcie. Łowię raczej na gumki z główkami 1-4gr. Moje wędki mają CW 1-8gr max 15. Oczywiście nie żyłka lecz plecionka. Będzie to mój pierwszy zestaw castingowy dlatego proszę o pomoc w doborze sprzętu. Pozdrawiam - Wojtek Wszyscy mi radzą abym kupił cięższy zestaw ale nie o to mi chodziło gdy pisałem ten temat. Chcę łowić lekko bo tak lubię, nawet nie mam przynęt 10gr. Łowię głównie okonie. Jak wydam teraz kasę na tańszy zestaw to później będzie mi ciężko nabierać na nowy, dla tego od razu chcę kupić w miarę dobry multiplikator bo na wędkę łatwiej mi będzie nabierać. Więc jaki polecacie multi do lekkiego łowienia w kwocie około 2000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Dużego wyboru multikow do ul nie ma. Daiwa SS, Alphas Air, Shimano Scorpion BFS, Aldebaran BFS, conquest BFS i jeszcze pare ABU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Extrapremia Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Daiwa STEEZ SV TW 1016SV-SHL jak Twoim zdaniem się sprawdzi bo opis ma całkiem całkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Daiwa STEEZ SV TW 1016SV-SHL jak Twoim zdaniem się sprawdzi bo opis ma całkiem całkiemNa pewno nie nada się do przynęt granowych, czy dwu gramowych, ten Steez,zaczyna gadać od 3/4 gram. Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Extrapremia Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 No to szukam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 (edytowane) ... i są szpulki tuningowe: 6 cio gramowa, 7.5 gramowa (plyta i gleboka) 9.5 grama itp...Ppza tym w tej kwocie jest wiele limitowanych modeli zrobionych stricte do bfs. Edytowane 11 Kwietnia 2018 przez Andan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Extrapremia Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Jeszcze nie mogę się w tym połapać, szpula ma być lekka i płytka jak sądzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Jeszcze nie mogę się w tym połapać, szpula ma być lekka i płytka jak sądzęPlytka tutaj nie jest to wyznacznikiem. Jak najlzejsza i najmniejsza ... to jest priorytet. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 W tej kwocie jak wzialbys aldka to na kawalek kija zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BUBUATQ Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Witam, Extrapremia kup Daiwa SS Air nie będziesz żałować, mam go od 3 lat i jest to doskonały multik do lekkich przynęt i do UL. Szczerze mogę go polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 (edytowane) Wszyscy mi radzą abym kupił cięższy zestaw ale nie o to mi chodziło gdy pisałem ten temat. Chcę łowić lekko bo tak lubię, nawet nie mam przynęt 10gr. Łowię głównie okonie. Jak wydam teraz kasę na tańszy zestaw to później będzie mi ciężko nabierać na nowy, dla tego od razu chcę kupić w miarę dobry multiplikator bo na wędkę łatwiej mi będzie nabierać. Więc jaki polecacie multi do lekkiego łowienia w kwocie około 2000 czytałem na forum że najlepiej przygodę z castingiem zacząć od cięższych przynęt.był to akurat sezon pstrągowy i chciałem łowić pstrągi castem.tak więc moja przygoda z ruchomą szpulką zaczęła się od 4-5g przynęty.na początku nie było łatwo, były chęci przegryzienia wędki i skonsumowania multiplikatora nad wodą ale uparcie trenowałem aż doszedłem do skutku.dopiero po pewnym czasie skompletowałem cięższy zestaw. tak że jak ktoś się uprze i ma chęci to może zacząć od lekkiego-ultra lekkiego castingu. powodzenia. Edytowane 11 Kwietnia 2018 przez cinn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 (edytowane) Chcesz przynęty na testy :1,2 1,5 i 2,2 grama Masa przynęt z główką 2 gramową to w sumie razem z gumą 4 gramy, a z główką 1,5 gramową 2,6 grama. Edytowane 11 Kwietnia 2018 przez SlawekNikt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Extrapremia Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Witaj. Bardzo chętnie przetestuję i pewnie kupię przynęty o których mówisz. Jak sądzę robisz je sam. Gdy okażą się "łowne" żartuję ???? każda przynęta jest łowna jak odpowiednio się poda i trafi w guścik w danym momencie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Witaj. Bardzo chętnie przetestuję i pewnie kupię przynęty o których mówisz. Jak sądzę robisz je sam. Gdy okażą się "łowne" żartuję każda przynęta jest łowna jak odpowiednio się poda i trafi w guścik w danym momencie. Tu masz autora i twórcę http://jerkbait.pl/topic/30429-dłubanina-od-andana-czyli-tzw-handmade/page-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Nie wiem czy było (ja nie znalazłem). Wrzucam bo film ciekawy https://www.youtube.com/watch?v=fZJ9Sb7r2UU 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Extrapremia Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Wszyscy mi radzą abym kupił cięższy zestaw ale nie o to mi chodziło gdy pisałem ten temat. Chcę łowić lekko bo tak lubię, nawet nie mam przynęt 10gr. Łowię głównie okonie. Jak wydam teraz kasę na tańszy zestaw to później będzie mi ciężko nabierać na nowy, dla tego od razu chcę kupić w miarę dobry multiplikator bo na wędkę łatwiej mi będzie nabierać. Więc jaki polecacie multi do lekkiego łowienia w kwocie około 2000zł ciekawą propozycją wydaje mi się multi Shimano Aldebaran BFS XG co Wy na to? https://www.mefistofishing.pl/shimano-aldebaran-bfs-xg-left-p-1522.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 ciekawą propozycją wydaje mi się multi Shimano Aldebaran BFS XG co Wy na to? https://www.mefistofishing.pl/shimano-aldebaran-bfs-xg-left-p-1522.htmlMaszynka dedykowana do BFS.Nie ma się co zastanawiać,jak jest kasa to brać.Osobiście nie mam,używam do takiego łowienia Revo ALC BF7 ale Aldebarana ma sporo kolegów z jerka i głosów niezadowolenia raczej nie słychać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 W ravenie Aldebaran BFS XG jest o 300zł taniej , a w Mortiz w zeszłym roku były po 250E, ale już chyba nie ma w tej cenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 W ravenie Aldebaran BFS XG jest o 300zł taniej , a w Mortiz w zeszłym roku były po 250E, ale już chyba nie ma w tej cenie...Tyle że w Ravenie jeśli dobrze kojarzę jest poprzednia wersja.W Moritzu i owszem,tylko trzeba na promo trafić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Extrapremia Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 ciekawą propozycją wydaje mi się multi Shimano Aldebaran BFS XG co Wy na to? https://www.mefistofishing.pl/shimano-aldebaran-bfs-xg-left-p-1522.html ok to już proszę tylko o pomoc w wyborze między dwoma modelami shimano i Daiwa Steez SV TW 1016 SHL https://www.mefistofishing.pl/daiwa-steez-sv-tw-1016sv-shl-new-2017-p-1843.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 (edytowane) Tyle że w Ravenie jeśli dobrze kojarzę jest poprzednia wersja.W Moritzu i owszem,tylko trzeba na promo trafić.Chyba bieżąca... https://www.raven-fishing.pl/bc-16-aldebaran-bfs-xg-l-multiplikator/pl/product/36898/ . W Mortiz obecnie nie ma wersji BFS (są tylko 51 i 51HG) Edytowane 13 Kwietnia 2018 przez pointman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Chyba bieżąca... https://www.raven-fishing.pl/bc-16-aldebaran-bfs-xg-l-multiplikator/pl/product/36898/ . W Mortiz obecnie nie ma wersji BFS (są tylko 51 i 51HG)No nie.Poprzednia.A wersja 51 to nie BFS,to raczej multiplikator do lekkiego a nie UL łowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 (edytowane) ok to już proszę tylko o pomoc w wyborze między dwoma modelami shimano i Daiwa Steez SV TW 1016 SHL https://www.mefistofishing.pl/daiwa-steez-sv-tw-1016sv-shl-new-2017-p-1843.htmlDaiwa steez tw sv nie jest dedykowany pod ul.Obecnie dostepne w sprzedazy z seryjnych konstrukcji z najwyzszej polki bo rozumiem ze jak budzet 2000zl to najwyzsza polka wchodzi w gre to masz kolejno:Daiwa t3 airShimano - 16/17 albebaran bfs/ cc bfsAbu revo - ltx bf8/ alc bf7 Moglbys jeszcze zapukac z prosba do kolegi @andan o zlozenie jakiegos kozackiego customa w budzie daiwy Pozdrawiam Edytowane 13 Kwietnia 2018 przez hose4ras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamakato Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 obecnie calcutta conqest bfs jest wg mnie najlepszą maszynką do ul. kultura pracy,świetnie brzmiąca "terkotka" i komfort od 1g . czego chcieć więcej ? do tego 200g masy, które idealnie wyważa kije ul. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Daiwa pixy ze szpulką KTF . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi