Durzy Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Tak z ciekawości.Calcutta BFS ile maksymalnie pociągnie bez przeciążania mechanizmu? A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 obecnie calcutta conqest bfs jest wg mnie najlepszą maszynką do ul. kultura pracy,świetnie brzmiąca "terkotka" i komfort od 1g . czego chcieć więcej ? do tego 200g masy, które idealnie wyważa kije ul.A ja tam wolę swój staroć i 200 gram to waży mój cały zestaw łącznie z przynetą i linką, no i gram w sprawnych rękach ma w pełnym komforcie[emoji4] Conqesta nie miałem, wykonałem nim tylko kilka rzutów, i w/g mnie ciężko będzie z tym gramem w komforcie, ale to tylko moje zdanie, pozdrawiam. Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 (edytowane) Bo nie będzie grama w żadnym wypadku główka 2 gramy i smukła gumka też doopy nie urywa. Rzucałem calqutką z lekką szpulką i nie powaliła na kolana. W najlżejszym zakresie pixy jest poza konkurencją reszta próbuje ją dogonić z mizernym skutkiem. Edytowane 13 Kwietnia 2018 przez Paweł J 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Do ilu ta pixy górą bez uszczerbku najmniejszego pracuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 A ja tam wolę swój staroć i 200 gram to waży mój cały zestaw łącznie z przynetą i linką, no i gram w sprawnych rękach ma w pełnym komforcie[emoji4] Conqesta nie miałem, wykonałem nim tylko kilka rzutów, i w/g mnie ciężko będzie z tym gramem w komforcie, ale to tylko moje zdanie, pozdrawiam. Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu TapatalkaZakochałem się w wyglądzie twojej daiwy,jak mnie ul wciągnie dalej to tylko i wyłącznie będę szukał pxa [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 (edytowane) Piotrek, to jest nas już dwóch, bo mi też się podoba, ale zdjęcia nie oddają tej bieli takiej jaka ona jest w realu, pięknie przechodzi w błękit,nawiązując do reszty [emoji106][emoji123] Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka Edytowane 13 Kwietnia 2018 przez ManieQ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 A ja tam wolę swój staroć i 200 gram to waży mój cały zestaw łącznie z przynetą i linką, no i gram w sprawnych rękach ma w pełnym komforcie[emoji4] Conqesta nie miałem, wykonałem nim tylko kilka rzutów, i w/g mnie ciężko będzie z tym gramem w komforcie, ale to tylko moje zdanie, pozdrawiam. Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu TapatalkaBuda jest od wersji SPR a prawy polik z normalnym magnetykiem czy to szpula pod hamulec odśrodkowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Bo nie będzie grama w żadnym wypadku główka 2 gramy i smukła gumka też doopy nie urywa. Rzucałem calqutką z lekką szpulką i nie powaliła na kolana. W najlżejszym zakresie pixy jest poza konkurencją reszta próbuje ją dogonić z mizernym skutkiem.Choć nie machalem daiwą na ktf-owskiej szpulce to uwazam ze nie do konca jest tak ze reszta jest dalekoooo. Shimaniaki na availach radza sobie swietnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Choć nie machalem daiwą na ktf-owskiej szpulce to uwazam ze nie do konca jest tak ze reszta jest dalekoooo. Shimaniaki na availach radza sobie swietnie.Miałem Curado E51 z najlzejszym Availem i magnetykiem i nawet w połowie nie miał takiego komfortu w dole jak obecny PX.ps.waga szpulki to nie wszystko, bardzo ważny o ile nie ważniejszy jest precyzyjny hamulec [emoji16][emoji16][emoji16] Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Miałem Curado E51 z najlzejszym Availem i magnetykiem i nawet w połowie nie miał takiego komfortu w dole jak obecny PX.ps.waga szpulki to nie wszystko, bardzo ważny o ile nie ważniejszy jest precyzyjny hamulec [emoji16][emoji16][emoji16] Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka Kurcze chyba musze spróbowac pixela choc nie ukrywam ze ta bryla nie trafia w moje gusta (przepraszam ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Maniuś jest jeszcze Aldek BFS 2014 z Availem Miałem Curado E51 z najlzejszym Availem i magnetykiem i nawet w połowie nie miał takiego komfortu w dole jak obecny PX.ps.waga szpulki to nie wszystko, bardzo ważny o ile nie ważniejszy jest precyzyjny hamulec [emoji16][emoji16][emoji16] Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 (edytowane) Kurcze chyba musze spróbowac pixela choc nie ukrywam ze ta bryla nie trafia w moje gusta (przepraszam )To zainwestuj w Alphasa Edit. Cholera zaczynam żałować, że jednego sprzedałem. Edytowane 13 Kwietnia 2018 przez Koincydencja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 (edytowane) Faktycznie bezpiecznie ustawiony magnetyk w shimano z availem w moim odczuciu znacznie skraca rzuty jednak jak juz sie ma wytrenowany kciuk i to wlasnie kciuk jest glownym hamulcem to naprawde shimaniaki tez wymiataja Mowi sie ze maszyna nigdy nie zastapi czlowieka........ takze.....kciuk postawie nad MagForceZ (ale moze to przez sympatie do shimano) Edytowane 13 Kwietnia 2018 przez hose4ras 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Wszystko zależy od podejścia. Używanie kciuka dla mnie nie jest komfortowe. A w Daiwie komfort od brodzenia dzieli zaledwie 1 klik na potencjometrze. To jest jej siła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Wszystko zależy od podejścia. Używanie kciuka dla mnie nie jest komfortowe. A w Daiwie komfort od brodzenia dzieli zaledwie 1 klik na potencjometrze. To jest jej siła.A u mnie w kciuku nic nie klika ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Fakt jest ze magnetyk daiwy robi robote, mialem do czynienia z t3air, noo mlynek zamiata, jednak tak jak pisalem, shimano nawet te stare jakos bardziej mi sie po prostu podoba Pixy kusi ale jeszcze nie teraz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamakato Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 A ja tam wolę swój staroć i 200 gram to waży mój cały zestaw łącznie z przynetą i linką, no i gram w sprawnych rękach ma w pełnym komforcie[emoji4] Conqesta nie miałem, wykonałem nim tylko kilka rzutów, i w/g mnie ciężko będzie z tym gramem w komforcie, ale to tylko moje zdanie, pozdrawiam. Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu TapatalkaJaka ona stara jak ma nowy środek, szpulę i łożyska. W serii raczej ciężko porównać z cc bo nie ma sensu... Wysłane z mojego G3121 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Nie można zapomnieć o SS Air... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 A co z Presso? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Piotrus piksel to nastepca presso zmodowany przez slp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 (edytowane) Wszystko zależy od podejścia. Używanie kciuka dla mnie nie jest komfortowe. A w Daiwie komfort od brodzenia dzieli zaledwie 1 klik na potencjometrze. To jest jej siła.Hubert pobaw się dodatkowo dociskiem. Paweł rzucałes Calcutą KTF. A co dopiero fabryczna... Ps.Przepraszam za post pod postem ???? Edytowane 13 Kwietnia 2018 przez Andan 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 (edytowane) Adtian czy szpula od pixy jest kompatybilna dla alphasA? Ladne te maszynki z pod Twojej reki ale czy naprade zaginają t3air rzutowo? Edytowane 13 Kwietnia 2018 przez hose4ras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Szpulka nie jest kompatybilna. Arek jesli chodzi o T3 Air jest ona tez zmodowana przez ktf. Szpulka od T3 Air jest cięższa od Alphasa i Peiksa takze odpowiedz już powinieneś znać.Jest jeszcze wiele konstrukcji zacnych... Mało tego, tydzien temu ukazala sie najnowsza szpulka do steeza o wadze 6.5 grama. Ale nie chodzi o to aby zdeklasować T3. Jest to bardzo dobry mlynek posiadajacy duzy potencjał. Wszystko zależy od operatora a jak to mawiają... dobry koń i po błocie pójdzie . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 (edytowane) ...no tak ale t3 air ma magforce3D podawanie paprochow jest dziecinnie latwe, az ciezko mi przyjac ze moze byc jeszcze latwiejsze.Pewnie przyjdzie ten czas ze i ja sie przekonam o tym namacalnie Co do steeza to jedna z niewielu daiw ktora mi sie podoba wizualnie, oczywiscie mowimy o tw?6,5gr ... no niezle z t-wingsem.... pewnie nie bedzie miala sobie rownych. Edytowane 13 Kwietnia 2018 przez hose4ras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Hubert pobaw się dodatkowo dociskiem. Echhh... musiałeś o tej 6,5 g szpuli wspominać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi