Andan Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Wszystkie Daiwy Air'y- Daiwa SS Air- T3 Air- Alphas Air- Light SV TN 2018- Alphas Air Stream (pokaze sie za miesiac moze 1.5 miesiaca)- Daiwa Steez SV Tw (z nawinietą plecionką do znacznika)- Daiwa Zillion SV Tw (j.w.)- Daiwa przeważająca większość limitowanych KTF- Daiwa inne ktorym trzeba adoptować - szpulki tunningowe. Jest ich mega dużo. Ciężko wyliczyć. - Shimano Aldebaran Bfs nowa buda HG- Shimano Aldebaran Bfs stara buda ponizej 2016- Shimano CC 51 BFS HG (50 tka jest dla leworęcznych tylko taka różnica. Duzo osob sie myli i sądzi że są to dwa inne multiki.)- Shimano przeważająca większość limitowanych KTF- Shimano inne ktorym trzeba adoptować szpulki tuningowe. Jest ich dużo. Ciężko wyliczyć- Abu Revo Alc bf7 i starsze bt6 itp- Abu Revo ltx bf8 i j.w.- Abu Revo AE 74 Racing i starsze modele- Abu Morrum AE 74- Abu przeważająca większość limitowanych KTF- Abu wiele konztrukcji do ktorych należy adoptować szpulki tunningowe. Jest bardzo dużo modeli. Nie sposób wyliczyć. Ma chwilę obecną to jest to co sobie przypomniałem. Wiem ze coś pominąłem... Jesli chodzi o tunning przy obecnych możliwościach jest bardzo mało multików których nie da się zmodować. Wiem ze pytałeś o fabryczne. Jeśli będziesz lowił w przeważającej części na wobleroze i zdecydujesz się na tuning, szukaj szpulek tunningowych z stałym rotorem (induktorem). Potem nastepny w kolejności rotor air. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Tez bym cos dorzucil w kwestii obecnych konstrukcji zza wielkiego muru ale chyba czas strace. Dopoki pomiedzy wiadacymi konstrukcjami a ich namiastkami bedzie roznica jak stad w p..zdu to co tu pisac? Ze tanie? Ze ktos tam rzucil i polecialo? Ilu z Was nie wciska kitu? Adi, lista ktora skrobnales to taki wstep do elementarza. Pamietasz co Ci kiedys mowilem? ☺ 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Jedno jest pewne że nie skończysz na jednym fabrycznym jak ci się spodoba Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Pamiętam ???????????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzyObr Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Dziękuję wszystkim Kolegom za cenne informacje i chyba jednak się skuszę i powoli będę dążyć do tego aby skompletować taki zestaw. Może nie już, ale za jakiś czas. I chyba jednak pójdę od razu z grubej rury a nie półśrodki z Ali. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Jeśli chcesz zejść poniżej 3 gram to nie ma na chwilę obecną żadnych półśrodków o czym już też pisałem. Od 4 gram w górę są i to całkiem przyzwoite za niewielkie pieniądze. Na temat tanich multiplikatorów napisałem już co chciałem przekazać na dodatek z własnego doświadczenia, a nie z opowieści dlatego też więcej nayebywania postów nie będzie bo można o tym przeczytać w poprzednich postach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 (edytowane) Do listy Adriana dodałbym jeszcze Scorpion-a BFS.Żadnych chińskich wynalazków nie posiadałem ale miałem LT-ka od Abu i po przesiadce na w/w shimano odczułem bardzo duży przeskok jakościowy a i komfort łowienia jest znacznie wyższy(oczywiście na plus dla BFS-a). Nie chciałbym wchodzić z nikim w spory ale nie jestem w stanie zrozumieć motywacji osób, które kupują sprzęt ogarniający 4g żeby sprawdzić czy podejdzie im ul( taką gramature, oczywiście w miarę lotną, ogarniała mi nawet TD Advantage, której szpulka ważyła grubo ponad 20g). Żeby móc to stwierdzić należy pobawić się multiplikatorem stricte do ul bo jak inaczej możemy zobaczyć jak to jest łowić tak lekko skoro nie możemy komfortowo rzucać takimi przynetami? Podsumowując. Moim zdaniem temat alimultiplikatorów nie powinien w ogóle pojawiać się w tym temacie bo to nie są sprzęty do ul (oczywiście do czasu kiedy taki cudak się nie pojawi - w co szczerze wątpię ????).✌️ Edytowane 12 Maja 2018 przez erqgth 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 (edytowane) Panowie,pytanie z innej beczki do posiadaczy Calcutty Conquest BFS.Wiem ile nominalnie ma tam wchodzić linki ale wartości podane są dla mono.Proszę o info jakie plecionki( jakie PE i moc)nawijaliście i ile weszło?Czy jest szansa że wejdzie cały lub prawie cały motek tego?https://spinningshop.pl/varivas-avani-light-game-pe/9344-varivas-avani-light-game-pe-04-010-mm-100-m.htmlDziękuję z góry za wszelkie info . Edytowane 12 Maja 2018 przez drag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Andrzej nie miałem w reku tego Varivasa ale na swojego nawinąłem około 50-60m YGK g-Soul 0.6pe i wcale nie załadowałem pod rant szpuli. Krótko pisząc jest szansa że pomieści 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Andrzej nie miałem w reku tego Varivasa ale na swojego nawinąłem około 50-60m YGK g-Soul 0.6pe i wcale nie załadowałem pod rant szpuli. Krótko pisząc jest szansa że pomieści Dziękóweczka .Świat mi sie nie zawali jak całe 100m.nie wejdzie ale z tego co piszesz to faktycznie jest szansa . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 I ja myślę, że może wejść bo byłem zaskoczony ile właśnie tego Varivasa (0.8) weszło na Aldebarana BFS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 I ja myślę, że może wejść bo byłem zaskoczony ile właśnie tego Varivasa (0.8) weszło na Aldebarana BFS Wlazła Ci Robercie cała 100-metrowa szpulka?Bo Aldek i Calcutta to zdaje sie ta sama pojemność szpuli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Nie uwierzysz (bo ja sprawdzałem dwa razy ... nie chciało mi się wierzyć) ...150 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 A tak z ciekawości zapytam po co 100 metrów plecionki do lighta . Dzisiaj będąc na rybkack skontaktowałem że mam jakieś 35 może w porywach 38 metrów linki i spokojnie wystarczyło . Rybki dopisały połowiłem i pewnie jutro też nie nakręcę nowej linki. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Nie rozważamy tematu "po co" tylko "ile wlezie" ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 A to tej cienizny co się Andrzej o nią pytał wlezie te 100 metrów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 No właśnie nie chciałem pytać po co mu takie "cieniactwo" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 # 0,6 już jest problematyczna ,przy mocno zanieczyszczonej wodzie zmieniam średnio co dwa maksymalnie trzy tygodnie. Niestety zawiesina mocno odciska swoje piętno na pajęczynkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 (edytowane) Ja na PXa też mam nawinięte ok 35m linki 2lb bo po co więcej. Ps1.Przed chwilą porównałem konfigurację PXa z tetonem 8lb i tym z króciakiem 140cm,efekt taki że z tetonem rzeczywiście odległości napewno dalsze nawet przy 2,5g masy skupionej.Co zauważyłem jak chcę porzucać bardziej finezyjnie w punkt to jadę na dwóch bloczkach a jak byle na odległość to na jednym.Przy ciężarze ok 5g też dwa bloczki a niżej jeden.Oczywiście rzucałem na podwórku i wyglądałem co najmniej dziwnie. Ps2Może ktoś jest z Łodzi lub okolic i ma ściągacz do łożysk ze szpuli?? Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane 12 Maja 2018 przez pikeft Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Piotrek jestem w okolicy jakies 120km ☺ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Wrzucał ktoś całkiem niedawno nawet gdzie taki ściągacz można zakupić, ale przyznaję ze wstydem, że zapomniałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teo Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Panowie,pytanie z innej beczki do posiadaczy Calcutty Conquest BFS.Wiem ile nominalnie ma tam wchodzić linki ale wartości podane są dla mono.Proszę o info jakie plecionki( jakie PE i moc)nawijaliście i ile weszło?Czy jest szansa że wejdzie cały lub prawie cały motek tego?https://spinningshop.pl/varivas-avani-light-game-pe/9344-varivas-avani-light-game-pe-04-010-mm-100-m.htmlDziękuję z góry za wszelkie info .Jak już będziesz szczęśliwym posiadaczem calcutty liczę na spotkanie na pomostach ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolo Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Wrzucał ktoś całkiem niedawno nawet gdzie taki ściągacz można zakupić, ale przyznaję ze wstydem, że zapomniałem Jest tego trochę w sieci..., np. ten:https://www.hedgehog-studio.co.jp/product-list/2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Jest tego trochę w sieci..., np. ten:https://www.hedgehog-studio.co.jp/product-list/2 Masz rację znaleźć to nie problem, ale ktoś wrzucał link gdzie można to kupić od ręki i za 3 czy 4 dni mieć już w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 (edytowane) Są nawet na Ali itp,a na szybko odstrasza mnie cena więc pytam czy ktoś przypadkiem nie ma tego instrumentu [emoji6] Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane 12 Maja 2018 przez pikeft Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi