SlawekNikt Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Za pińcet baksow to już można pokusić się o poszukiwanie cc bfs, alle jak zawsze piszę każdemu według potrzeb itp., itd. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Sławku, znam kilka osób którzy nie zamienili by Daiwy KTF na żaden inny, włącznie z CC BFS, ja,także do nich należę [emoji4] itp...itd...Za pińcet baksow to już można pokusić się o poszukiwanie cc bfs, alle jak zawsze piszę każdemu według potrzeb itp., itd. ...Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Sławku, znam kilka osób którzy nie zamienili by Daiwy KTF na żaden inny, włącznie z CC BFS, ja,także do nich należę [emoji4] itp...itd...Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu TapatalkaJak już wielokrotnie pisałem każdemu według potrzeb ☺ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 No własnie Sławku. Trafione w punkt. Piszesz i przy tym pozostańmy. Są jeszcze tacy co chodzą nad wodę i oni doskonale wiedzą, ktory sprzęt jest ile, a przede wszystkim co wart. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 (edytowane) No własnie Sławku. Trafione w punkt. Piszesz i przy tym pozostańmy. Są jeszcze tacy co chodzą nad wodę i oni doskonale wiedzą, ktory sprzęt jest ile, a przede wszystkim co wart.Nie sposób się nie zgodzić co do godzin spędzonych nad wodą z w.w. multillikatorami. Natomiast mam stareńką calcutte xt 51, z którą to nad wodę uczęszczam i pomimo, że nie powala super niską wagą to dla mnie calcutta jest kwintesencją lajta i to od niej się chyba zaczęło ???? a o tym co posiadam wyrazić swoje zdanie zdaje się mogę. Edytowane 23 Maja 2018 przez SlawekNikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 (edytowane) Sławku, pomijam Twojego POTM-a (choć to podobno miał być UL). Trudno się zgodzić ze stwierdzeniem, że "Natomiast mam stareńką calcutte xt 51, z którą to nad wodę uczęszczam i pomimo, że nie powala super niską wagą to dla mnie calcutta jest kwintesencją lajta". Dla mnie osobiście to stwierdzenie w stylu "mój pierwszy samochód to ten z nauki jazdy i on jest dla mnie kwintesencją dynamiki i komfortu" Jeden multiplikator wiosny nie czyni, czy jakoś tak to leciało? Abu, Shimano, Daiwa i inne konstrukcje pomnożone przez ilość modeli do UL pomnożone przez ilość tuningowych szpul - nawet nie próbuję tego ogarnąć.Grunt, że każdy może znaleźć coś dla siebie Edytowane 23 Maja 2018 przez Koincydencja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Potm zakupiłem zupełnie świadomie będąc właścicielem xt 51 czy revo lt. Niestety nie spełnił pokładanych w nim nadziei tzn. trudno zejść poniżej 4 gram w tzw. komforcie co nie znaczy, że to zły multiplikator jest w swoim przedziale cenowym. Jak już wielokrotnie napisałem każdemu według potrzeb. A zdanie na temat cc mam takie jakie mam i go nie zmienię i Was też nie zmuszam abyście zmieniali swoje czyli ktf ponad wszystko. Dymu z hamulców po tuningu nad wodą życzę ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Sluchaj Sławek Ty kompletnie nie rozumiesz co sie do Ciebie pisze. Oczywiscie Ty jak i inne osoby moga wyrazic swoje zdanie. Caly sek w tym abys dopuścił ich opinie do siebie. Jak idziesz w zaparte. Spoko to Twoj wybór, lecz nie pisz o wnioskach wyzszosci jednej konstrukcji nad druga skoro nikt tego nie podkreślił a tym bardziej jak nie masz wiedzy na ten temat.Robisz zamieszanie i zniechecasz młodych adeptow do tak pieknej metody jaką jest metoda castingowa. Nie obrazaj sie na mnie po tej wypowiedzi. Jesli Ci urazila to sorrki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Adrian niemal w każdym swym poście piszę, że każdemu według potrzeb ... Szanuję Wasze opinie zatem uszanuj i moje, a nie odwracasz przysłowiowego kota ogonem pisząc, że to ja nie dopuszczam innej opinii do siebie ... Także ja wskazałem tanią alternatywę za około 160 zł. czyli potm-a opisując jego wady i zalety również dla tych, którzy nie mają kilkuset złotych na multiplikator z wyższej półki, więc nie pisz proszę, że zniechęcam kogokolwiek do tej metody, wręcz przeciwnie ! Chciałem pokazać, że można, że się da i to zrobiłem oraz, że nie trzeba mieć na początek multiplikatora za 700 zł. aby się uczyć metody castingowej na dodatek świetnie się bawić i poławiać przy okazji rybki ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob61 Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Ja zaczynałem UL od tego sprzętu i bardzo sobie chwalę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Sluchaj Sławek Ty kompletnie nie rozumiesz co sie do Ciebie pisze. Oczywiscie Ty jak i inne osoby moga wyrazic swoje zdanie. Caly sek w tym abys dopuścił ich opinie do siebie. Jak idziesz w zaparte. Spoko to Twoj wybór, lecz nie pisz o wnioskach wyzszosci jednej konstrukcji nad druga skoro nikt tego nie podkreślił a tym bardziej jak nie masz wiedzy na ten temat.Robisz zamieszanie i zniechecasz młodych adeptow do tak pieknej metody jaką jest metoda castingowa. Nie obrazaj sie na mnie po tej wypowiedzi. Jesli Ci urazila to sorrki.Sławek j.w. i teraz tylko utwierdziles mnie w moim przekonaniu. Cześć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Sławek j.w. i teraz tylko utwierdziles mnie w moim przekonaniu. Cześć.I vice versa ☺ 3 maj się ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Ja zaczynałem UL od tego sprzętu i bardzo sobie chwalę. To jest to ,używając nowo mowy zajebioza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob61 Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Na tym zdjęciu widać wielkość tej zabawki. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BUBUATQ Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Ja tam wole daiwe ss air plus blank muchowy Batsona IF662. Do UL na okonki idealny zestawik:D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Na tym zdjęciu widać wielkość tej zabawki.To bajeczne konstrukcje. U mnie jest takie cacuszkoJednak wszystkie starawe UL, przebija ten Bantam z dokupiona szpulka Avail i wymienionymi łożyskami. Kultura pracy bajeczna, 2 gr spoko 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Polecam obejrzeć, pełen zakres od 9 do 1,5g na zestawie raczej light niż ultra light.https://youtu.be/mQH1N7x9LpY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Odradzam tego "sprzedawcę" Czemu odradzasz tego sprzedawce?, Kupowalem u niego i wszystko bylo ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Wielbię na odległośc tego Bantama Robert .Odkładając na bok wartości użytkowe,przemawia do mnie wyglądem i jest przepiękny,świetnie wygląda ta jego "metalowość". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Wielbię na odległośc tego Bantama Robert .Odkładając na bok wartości użytkowe,przemawia do mnie wyglądem i jest przepiękny,świetnie wygląda ta jego "metalowość".Bo to jest prawdziwa "metalowa metalowość" ... po za knobami z drewna różanego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Okrąglaczki to miód na moje serce i już wieczór zrobił się miły. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Dzisiaj wyskoczyłem pod wieczór sprawdzić możliwości niedawno nabytych zabawek. Abu Garcia XRFC-662ML-BFShimano Aldebaran Mg + szpula RaysStudio + łożyska SIC ZpiPlecionka chińska, odpowiadająca ok 0.8PE + 1m FC 0,20 mm. Główka 2g + 2" BellyFish Pro od Dragona (1g) dały powtarzalne rzuty na 23-24m z lekką kontrolą kciukiem na jednym bloczku. Przy dwóch bloczkach rzuty zacznie krótsze na ok 15m, ale już bez żadnej spinki, ciskane siłowo. Trzeba ćwiczyć technikę bo brody się zdarzały gdy zapomniałem o kontroli palcem... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 26 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2018 gramatury od 3g + guma w górę, niżej nie będę schodził. wytypowałem dwa multiplikatory revo lt7 i daiwa alphas air.młynek będzie jechał z jpn, cena podobna. Jest w ogóle sens porównywać te multiplikatory jeżeli chodzi o właściwości rzutowe ?Bardziej skłaniam się ku Alphasowi, pomoże ktoś podjąć decyzję ;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 26 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2018 (edytowane) Decyzji nikt za Ciebie nie podejmie. Mogę tylko doradzić - polecam na początek Tatulę 100HSL. Na prawdę dobry multiplikator. Edytowane 26 Maja 2018 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 26 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2018 tatula odpada, nijak ją porównywać do tych multiplikatorów o których napisałem wyżej, nie ta liga Decyzji może nie, ale ktoś coś może skrobnie na temat jednego albo drugiego. Jeżeli nie to daiwa juz jest w koszyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi