Skocz do zawartości

Casting ultra light

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

A mnie interesuje czy guma bez obciążenia nie wpada w nurcie w jakieś dziwne wirowe ruchy?

A czy ja pisze że w nurcie łowię.To jest patent raczej na wodę stojącą .Na bolki w rzece może i by też było ale bałbym się trochę nie tyle o wędkę ale o rybę.Trochę ten hol by mógł trwać :) .Gumki najlepiej zbroić w haki pod czeburaszkę,takie z zadziorkami nie ma co wymyślać tu jakiś patentów.Trzymają dobrze  a łowienie daje naprawdę sporo frajdy.Sama gumka z hakiem nie należy do przynęt lotnych a kijek daje radę .W nurcie tez tak łowiłem .Wypuszszcza się gumkę z nurtem i od czasu bardzo deliktanie podbija.Tyle że to były większe softbaity i to działa na bolki.Jednak przy tym gatunku zostanę przy woblerach :) 

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

Widziałem wczoraj i przyznam, że byłem zaskoczony. Szpula jest wyraźnie mniejsza niż w starym Steezie, a różnica w wadze to zaledwie 0,7g. Myślałem, że będzie jeszcze mniej... Chociaż pewnie wiedzieli co robili[emoji1303]

Ile w takim razie waży szpula do Pixy z induktorem, bez łożyska?

Waga to ostatni aspekt ,tu liczy się spasowanie całości, siła magnesów i sposób ich oddziaływania na obracającą się szpulkę i to w czasie od rozpędzania ,przez max obroty do momentu hamowania. Podejrzewam też kształt szpulki patrz na alphasowe aliekspresowe wynalazki kontra KTF.

• Like 1

Waga to ostatni aspekt ,tu liczy się spasowanie całości, siła magnesów i sposób ich oddziaływania na obracającą się szpulkę i to w czasie od rozpędzania ,przez max obroty do momentu hamowania. Podejrzewam też kształt szpulki patrz na alphasowe aliekspresowe wynalazki kontra KTF.

Nie no oczywiście, że tak. Rozłożenie masy, sprawność hamulca (w KTF wszystko działa wręcz od podmuchu wiatru) itp. Pytałem bardziej w celach statystycznych.

Szpula 34mm - 6.7g

Szpula 33mm - 6.4g

Szpula 31mm - ........

Szpula 30mm - 6.0g