jakubwr Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Podejrzewam że jak byś go zaczął nagrywać a był by człowiekiem ogarniętym mógł by zawiadomić odpowiednie służby które pomogły by Ci usunąć film z telefonu, aparatu czy kamery Jeśli miałby coś na sumieniu to na bank by się wkurzył, wyzywał ale nie wezwałby nikogo. A jeśli wszytko gra to jaki problem skasować nagranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Niestety, usilowanie jest karalne tylko wtedy, gdy ustawa tak stanowi .... czyli jeśli w przepisie nie ma słowa o tym, że usiłowanie polowu jest karalne, to znaczy, że nie jest.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Ech, Kryst Niech już przyjdzie ten upragniony 1 maja. Nie ma czegoś takiego jak sprzęt na szczupaka, więc RAPR tego nie uwzględnił. Żaden stróż prawa, czy sędzia, nie będzie się tym zajmował. Raczej trzeba spróbować pogadać, wytłumaczyć, a jak burak jest ewidentny, to postawić krzyżyk i liczyć, że nie krzewi hobby w swoich dzieciach. Co do lania, to może i się niektórym należy, ale publiczne nawoływanie do tego jest karalne, Mateusz. Mam nadzieję, że to była ironia, a jeśli nie, to i tak powiedz, że była.. PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hornet Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Usiłowanie popełnienia czynu zabronionego jest w polskim prawie karane tak samo jak popelnienie. Zreszta Panowie po co sie kłocic i debatowac, skoro takich ludzi jest wiele i w kazdy zakatku Polski, bic nie nalezy, nalezy porozmawiac, a skoro burak to burak, nic z nim nie zrobisz. Nie ma czegos takiego jak sprzet na szczupaka, okonia, czy tam suma, wiec nie udowodni sie jaki facet mial zamiar, nalezy tylko miec nadzieje, ze zlowionego szczupaka wypusci z powrotem delikatnie do wody, nie zrobi wiecej szkody jak my wyznawcy C&R, bo szczupak juz chyba do konca jest wytarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Ruszyli i testerzy i łowiący na żywca jest coraz gorzejja w zeszłym roku na 70-80 wypadów na ryby nie spotkałem ani jednego!!!(wędkarza?)wypuszczającego ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Usiłowanie popełnienia czynu zabronionego jest w polskim prawie karane tak samo jak popelnienie. W regulaminie nie jest zawarte jakiej wielkości przynęt można używać, nie ma praktycznie żadnych ograniczeń, koledzy wyżej już o tym pisali, nie udowodnisz nikomu że gość ze sliderem 10 poszedł łowić szczupaki a nie okonie, powie że używa tej przynęty by wykluczyć kontakt z małą sztuką i możesz dalej wkur...ny bezradnie patrzeć jak młóci wodę Ma nakaz niezwłocznie wypuścić przyłów w postaci ryby w objętej okresem, tylko tego można się czepić.Walczymy tu o etykę z tego co się orientuje, popieram inicjatywę, również uważam że rybom należy się w tym okresie święty spokój, ale zauważyłem też że na forum jest kilka osób które łowią w Polsce na zbiornikach gdzie nie ma zakazu połowu do maja, można łowić cały rok, łowią więc szczupaki pisząc żeby się nie czepiać bo przecież na tej wodzie wolno, uważam to za równie niesmaczne co oranie jerkami za okoniem czy też w celu przeprowadzenia pseudo testów Edit: z testowaniem żywców jeszcze się nie spotkałem, jeden przypadek nie lepszy od drugiego, choć w tym pierwszym prawdopodobieństwo C&R dużo bardziej prawdopodobne, przy drugim zaś przypadku faktycznie warto wyjąć aparat/telefon i ukradkiem zobaczyć co z rybą się stało, wtedy odpowiedni telefon wykonać i czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Niestety łowienie ryb w okresie ochronnym to wykroczenie, a nie przestępstwo, a przy wykroczeniu usiłowanie jest karalne tylko, gdy ustawa tak stanowi .... co nie zmienia faktu, że można uparcie takiego gościa obserwować .... i prawdopodobnie sam sobie szybko pójdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Ech, Kryst Niech już przyjdzie ten upragniony 1 maja. Nie ma czegoś takiego jak sprzęt na szczupaka, więc RAPR tego nie uwzględnił. Żaden stróż prawa, czy sędzia, nie będzie się tym zajmował. Raczej trzeba spróbować pogadać, wytłumaczyć, a jak burak jest ewidentny, to postawić krzyżyk i liczyć, że nie krzewi hobby w swoich dzieciach. Co do lania, to może i się niektórym należy, ale publiczne nawoływanie do tego jest karalne, Mateusz. Mam nadzieję, że to była ironia, a jeśli nie, to i tak powiedz, że była.. PozdrawiamGrzesiek krys nie kryst. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Testowanie żywców-dobre,a może oni te żywce uczą pływać.Dla mnie spinning to wędkowanie sportowe,a na żywca to łowienie na pozyskanie mięsa.Nie twierdzę,że nie wolno zabierać ryb,ale spiningując można w dobrej kondycji rybę wypuścić, a na żywca to w 99,9% nikt tego nie robi(chyba,że podczas holu ryba zpier...li,z czego bardzo się cieszę).Gdybym ja mógł decydować o przepisach w Polsce to w pierwszej kolejności wprowadziłbym zakaz łowienia na żywca,to jest moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 No nie mogą się wymigać, że uczą żywców pływać, bo ewidentnie brak im strojów kąpielowych @kryst, mam nadzieję, że krys Twojej wytrzymałości nerwowej na buractwo nad wodami nie przyszedł i nie przeczytamy jautro w brukowcu, o spokojnym wędkarzu, który skończył w trzcinach, zadławiony jerkami PozdrawiamGrzesiek P.S. I już o dzień bliżej! A ja jadę pojutrze i nie będę nic testował, same paprochy, ale ze stalką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Grześ, nie jarzysz? Post został napisany przez @krys. Mój nick to @kryst. Dwie różne osoby. Ja mam w dupie wszystkie nieetyczne połowy i debilne tłumaczenia. Drogą przykrego doświadczenia nauczyłem się wędkować w ciepłych miesiącach i czytać wszystkie dostępne info o zakazach. Po co pisać o innych. Czy sami jesteśmy bez winy?Ja kamienia nie podniosę, ale też nie odejdę.Aha, mam to szczęście, że ostatnio jeżdżę powędkować z kolegami, którzy potrafią [ słownictwo ! ] więc nie martwię się o swoje czy czyjeś racje.Czesiu ma nie łowić w łowisku, bo ryby nam płoszy. I wszystko jasne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Podejrzewam że jak byś go zaczął nagrywać a był by człowiekiem ogarniętym mógł by zawiadomić odpowiednie służby które pomogły by Ci usunąć film z telefonu, aparatu czy kamery Zawsze moze powiedziec ze testuje kamere Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 @kryst ja Ci proponuje walic wszystkich takich w ( słownictwo ), co innego Ci pozostaje, bo czytam zes normalnie zdenerwowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Panowie, proszę o szacunek do języka ojczystego i nieużywanie wulgaryzmów... oraz o większą powściągliwość w deklaracjach odnośnie tego co i komu zamierzacie zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Skąd w was tyle agresji ??w tv macierewicz nawołuje do wojny...tu wędki łamać,topić,bić ... spokojnie,co tak nerwowo, za chwile majówka.Każdy z was się wychasa nad wodą i wam przejdzie. @krys a czy ja jestem z Czarnego żeby woblery bez kotwic ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 wątek wyczerpał swoją formułę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi