Witam koledzy, czy zaobserwowaliście mo?źe do jakiej temp musi się nagrzać woda, ?źeby wioseny szczupak zaczął dobrze ?źerować? W jakich temperaturach wody mieliście najlepsze brania i czy mo?źna kierować się jedynie temperaturą wody podczas szukania wiosennych ryb? Np u mnie w jeziorze jedna linia brzegowa jest urozmaicona (grą?źele, trzciny itp), a druga jest pusta, bez ?źadnych szczeg?łł?łw, ale za to dłu?źej naświetlona w dzień i z du?źo cieplejszą wodą, od kt?łrej strony zaczynali byście wędkować na nowym jeziorze biorąc pod uwagę takie kryteria?
Pytanie
wisnia023
Witam koledzy, czy zaobserwowaliście mo?źe do jakiej temp musi się nagrzać woda, ?źeby wioseny szczupak zaczął dobrze ?źerować? W jakich temperaturach wody mieliście najlepsze brania i czy mo?źna kierować się jedynie temperaturą wody podczas szukania wiosennych ryb? Np u mnie w jeziorze jedna linia brzegowa jest urozmaicona (grą?źele, trzciny itp), a druga jest pusta, bez ?źadnych szczeg?łł?łw, ale za to dłu?źej naświetlona w dzień i z du?źo cieplejszą wodą, od kt?łrej strony zaczynali byście wędkować na nowym jeziorze biorąc pod uwagę takie kryteria?
Top użytkownicy dla tego pytania
5
5
5
4
Popularne dni
18 Mar
13
24 Kwi
10
10 Maj
6
29 Cze
5
Top użytkownicy dla tego pytania
krzysiek 5 odpowiedzi
wisnia023 5 odpowiedzi
BOB1 5 odpowiedzi
pitt 4 odpowiedzi
Popularne dni
18 Mar 2018
13 odpowiedzi
24 Kwi 2012
10 odpowiedzi
10 Maj 2018
6 odpowiedzi
29 Cze 2018
5 odpowiedzi
Popularne posty
krzysiek
W tym roku po raz kolejny przekonałem się, że nawet b. niska temperatura wody nie jest wyłącznym czynnikiem decydującym o braku aktywności żerowej szczupaka. Wg. opracowań naukowych obniżenie temperat
Tomek88
Wg mnie optymalna temperatura do żerowania szczupaka pomijając inne zmienne nie jest wartością uniwersalną. Zależy od łowiska i jego położenie geograficznego co determinuje średnią roczną temperatur.
Sinopapużasty
I jeszcze jedna najistotniejsza reguła: W wodzie muszą pływać ryby:-)
66 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi