Adi Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 (edytowane) Witam kolegów.Już dawno myślałem o pokazaniu moich wypocin ale jakoś nie miałem czasu , zawsze coś...A wiec tak ,woblerki strugam od 2 lat z małymi przerwami.Pierwsze sztuki wykonywałem z lipy bądź olchy aż w końcu przeszedłem na wyższy poziom i zacząłem odlewać z żywicy.Pochwalę się wobkami które robię z myślą o łowieniu sumów, ale szczupaki też chętnie się nimi zajadają. Zacznijmy od początku.Stelaż z drutu nierdzewnego średnicy 2mm , stery z poliwęglanu 4mm.Tak wygląda stelaż Wyginam je taką mini giętarką Tu parę gotowych do malowania , suszą się po myciu. No dobra czas na gotowe wobki.Część pokryta lakierem hartzlack ale z powodu dużych strat i zapachu przeszedłem na żywicę , która wychodzi korzystniej cenowo . Na tą chwile mam 3 modele ale wkrótce pojawią się kolejne. Standard 12,5cm schodzi do 5-6m w trolu. Praca agresywna. Gardzioł 12,5cm schodzi do 3-3.5m w trolu. Praca mniej agresywna. Baryła 8,5cm schodzi do 3,5-4m w trolu. Praca agresywna Oczywiście głębokość pracy wobka zależy od grubości plecionki .Ja używam 0,40mm. Tutaj linki z pracy wobków:Standard: Baryła: Gardzioł: Edytowane 2 Lutego 2020 przez Adi 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Witaj. Piękna robota. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 ... od razu widać , że to konkretne rzemiosło i pancerne wyroby, które nie będą się bały spotkania z dużymiiiii sumami... ... wstaw jeszcze jak możesz i jeśli masz filmik z ich pracą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyka3 Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Witam. Robisz może jakieś modele schodzące na 1-1.5m....??? Pozdeawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 .... jaka wagę mają ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 2 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Czekam na stery do wobkow płytko schodzących.Co do głębokości to nie wiem ile zejdą ale nie więcej jak 1.5m. Standard:68-70 gramBaryła:56-60 gramGardzioł:50 gram +- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 ... uuuuu widzę , że to naprawdę waga "ciężka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 2 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Z ręki ciężko łowić ale spokojnie coś do łowienia z ręki będzie.Jeśli ktoś będzie zainteresowany to w tym tygodniu postaram się wrzucić kilka na giełdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 no to czekamy na rozwój sytuacji ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 9 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Cześć wam.Jak widać coś tam się dzieje . Stery do płytko schodzących będą w tym tygodniu więc w weekend coś postaram się wstawić.A na razie robię formę Gardzioła z agresywniejszą pracą i troszkę głębiej schodzący. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 10 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Siemanko.Sezon tuz tuż więc zaczynam robić zapasy . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 11 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 Bardzo ładne woblery ps. zachęcam do dodawania zdjęć bezpośrednio na jerkbaita bo te przez zmniejszacz.pl za miesiąc znikną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 11 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 Oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 16 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Siemka.Kilka płytko schodzących udało się zrobić i jeden Gardzioł (OS).Teraz podpis , wklejanie oczek i żywica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 16 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Już się suszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 19 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 Takie udało się pomalować. W weekend wstawię filmik z pracą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 23 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 (edytowane) Siemano. Nowa Baryła płytko schodząca pracuje bardzo fajnie , chyba rybki ją polubią.Waga 50-51 gr długość 8,5 cmMyślę że nie zejdzie głębiej niż 1,5 m ale to okaże się w praniu. Film z praca. Edytowane 23 Lutego 2020 przez Adi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 2 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Cześć.dawno nic nie wstawiałem ale jakoś czasu nie było. Zrobiłem 2 nowe modele. Standard 11cm waga 35/37 g schodzi do 3,5m Drut 1,6mm ster z poliwęglanu 3mm. Gardzioł Os Waga 50/52 g schodzi do 4,5m Niestety zdjęcia są słabe , z powodu tych kolorów. Na dniach wstawię filmiki z pracy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 22 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2023 Witam po długiej przerwie. Przedstawię kilka fotek na których widać pewne zmiany w moich woblerach. Tutaj Standard 13W malowaniu okoń , dodałem troszkę brokatu na skrzelu dzięki czemu na słońcu świetnie się błyszczy . Pomarańcza w 2022 roku dał dużo fajny pajkow . Nad jeziorem Śniardwy wpadło kilka szczupaków powyżej 100cm . Standard 10 10 cm o wadze 35gr.Idealny do spinningu jak i trolingu.Udało mi się uzyskać fajny efekt polaryzacji za pomocą drobnego brokatu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 22 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2023 W weekend wstawie wszystkie modele które wykonuje i opisze. A teraz pochwalę się nowym projektem Jerk13 . Długość 13 cmwaga 60gr +- Będzie w 2 wersjach :1- Wolno tonącą 2- tonąca.W zeszłym roku na jesieni przeszedł pozytywne testy na mazurach. Drugim projektem jest wobler boleniowy sterowy. Długość 9cmwaga 20/25 gr.Praca delikatnie migocząca. Kolejnym projektem który jest na warsztacie razem z Jerk13 jest kopyto . Długość 19cmwaga 100grŚwietnie zamiata ogonkiem i kolebie się na boki. Jest to próbny odlew który skusił już kilka sztuk 60/80cm na pierwszym wyjeździe. W weekend wrzucę woliery a na dniach pierwsze Jerki ,a później gumy. Czekam na formę i będę działał z gumisiami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 27 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2023 Krótki opis modeli które robię i są sprawdzone w boju.wszystkie woblery wykonane są z żywicy , stelaż wykonany z drutu 1.6 mm oraz 1.2 mm wiązany . 1- Standard 10waga-35 gramdługość - 10cmgłębokość pracy do 2m , idealny d spinningu.jeszcze kilka dni do sezonu sumowego a już skusił kilka wąsów (przyłów). 2-Standard 10waga-35 gramdługość - 10cmgłębokość pracy do 3.5m , idealny do spinningu. 3- Baryłkawaga- 45 gramdługość - 8cmgłębokość pracy do 1mstworzony to obławiania płytkich miejsc. 4-Baryłkawaga- 55gramdługość - 8cmgłębokość pracy do 4m 5-Gardzioł 13waga -55gramdługość - 13cmgłębokość pracy do 3m , idealny do cięższego spinningu. 6- Gardzioł 13waga-55gramdługość - 13cmgłębokość pracy do 5m , raczej do trolingu ale można spinningować choć ręka może odpaść. 7- Standard 13waga- 70gramdługość - 13 cmgłębokość pracy do 6m , trolingowa kosa na szczupaki. Na plecionce 0.25mm zejdzie na ponad 10mw zeszłym sezonie wyjechało sporo ryb blisko metra i kilka ponad metr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 27 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 13 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2023 Zrobiłem pierwszą partię jerków . Wyszły całkiem całkiem i nawet mają kilka ryb na koncie. Pochwalę się kilkoma bo resztę już rozdałem. 13cmwaga 60gramwolnotnące 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi