Pendergrast Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2020 Z dzisiaj. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2020 Tęsknota za rydzami zmotywowała mnie żeby za nimi lecieć. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2020 Piotrek wódkę się chłodzi, nie podgrzewa! 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2020 ...wyłączając Sake Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2020 ...wyłączając Sake Która nie jest wódką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2020 To tylko na chwilę, już jej nie ma.[emoji24][emoji24][emoji24][emoji24] Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermano Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2020 (edytowane) Nie ma to jak grzybki i „odpowiednia literatura” Edytowane 31 Października 2020 przez Hermano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2020 Ale Piotrze narobiłeś smaka, nie wiadomo za co się "weznąć" u mnie grzybów jak na lekarstwo, mimo wszystko spróbuję na tygodniu zrobić rozpoznanie w lesie bo wilgoci nie brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 1 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 W świętokrzyskiem jeszcze są. Rydzów sporo. Smażone były i kilka słoiczków w marynacie. Prawdziwków wczoraj 30 ,dzisiaj 25 sztuk. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 1 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 1 listopad. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 1 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 Ryby mają od dwóch miesięcy spokój....a grzyby...1.11.2020 Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 2 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 (edytowane) U mnie to już z pewnością ostatnie w 2020...podgrzybków mnóstwo, ale tak z 60-70% z wkładką, drugie tyle zapleśniałe...gdyby ilość dobrych do robaczywych była w normie to po godzinie nie mielibyśmy w co zbierać...co ciekawe bardzo dużo robaczki miała dopiero w kapeluszu, więc kolejny odsiew był w domu... Pozdrawiam,malcz Edytowane 2 Listopada 2020 przez malcz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l.berlinski Opublikowano 2 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 Dokładnie. W podwarszawkim lesie zbierałem ostatnio piękne podgrzybki. Odcinasz kawałek kożonka - zdrowy, odcinasz kapelusz - no niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 4 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 Gąsek nie brakuje, nazbierałem w dwie godziny dwa wiadra, głównie siwe, ale i zielone się trafiają. Pomiędzy nimi idzie jeszcze trafić ładne borowiki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomrusz Opublikowano 4 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 Na Mazowszu głownie gąski 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 Cieplejsze ostatnio dni i noce pozwoliły jeszcze coś zebrać, przy okazji nacieszyć oczy pięknymi widokami. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 ... jeszcze coś tam w tym lesie jest 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 Widoki naprawdę piękne.Piotrek, to gdzieś na Roztoczu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 Leszku to pomiędzy Tarnowem a Nowym Sączem, moje stare rewiry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierżant Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 Miałem wczoraj wolny dzień, więc pojechałem sobie do lasu, bardziej pospacerować, niż zbierać grzyby. Dlaczego? Bo straszna fujara jestem w pozyskiwaniu runa leśnego, jak już coś znajdę, to ktoś, jakiś znający, musi przejrzeć mój zbiór.Niemniej jednak znalazłem sporo owocników opieńki miodowej, które sobie beztrosko rosły na pniach drzew. Zebrałem je, a co?W domu, korzystając z wyszukiwarki, upewniłem się; to istotnie opieńka, poznałem też kilka przepisów na wykonanie kulinariów z tego surowca.Efekt przeszedł moje oczekiwania. Rzeczone grzybki, usmażone na patelni w panierce, okazały się wyborne, smaczne, doskonałe.Oj, od przyszłego roku grzybom przybędzie wróg, srogi tropiciel, w postaci mojej skromnej osoby!!! 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 Dla mnie opieńki, to jedne ze smaczniejszych grzybów. Większe zawsze suszę. Na zimę jako dodatek do różnych dań, lub smażone, są świetne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riqelme Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 sierźant super. Jesteś teraz uziemiony. Zobaczysz jąk poznasz gąski i rydze nie ... RYDZE. Tak to są RYDZE. Warto się uczyć grzybów. Bo raz to relaks . Dwa oddychanie leśnym powietrzem. Trzy to grzybki. I wysusz prawdziwki i dodaj do bigosu pierogów z kapustą... Ja już nie jem pierogów z kapustą jak nie ma grzybów. Powodzenia kolego i chociaż będziesz dla mnie kolejnym hm rywalem?niech każdy znajdzie co mu pisane. Dla każdego wystarczy. Tylko taka prośba... Nie zaśmiecajmy tak jak i wód tak lasów proszę. To dla naszego dobra. I to nie było bezpośrednio do Ciebie. Ale przy okazji piszę do innych. Powodzenia w odkrywaniu dóbr lasu. Jeszcze nie raz Ci się gębą ucieszy bardziej niż z niezłego szczupaka. Gwarantujé. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2020 Dziś bez zmian ... czyli sporo prawdziwków , troszkę podgrzybków i trochę rydzy ...Sezon trwa nadal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2020 (edytowane) Wczorajsze [emoji265][emoji265][emoji846] Edytowane 7 Listopada 2020 przez TOMI803 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 Pięknie w lesie, ale grzybów to już końcówka.Prawdziwków u mnie brak. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.