Pendergrast Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 U mnie coś tam jeszcze można zebrać... [emoji14]Grzybnia jeszcze rośnie Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 U mnie dziś jeszcze troszkę prawdziwków (ale widać , ze końcówka) i troszkę rydzów ...Ogólnie zauważyłem , że dziś było dużo grzybów robaczywych , co nie zdarzało się przez ostatnie dni , jedynie ślimaki dawały im w "kość"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 No u mnie podobnie, sporo rydzy robaczywych a ślimaków w bród. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 22 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 Dzisiejsza mrożona gęsina... Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz95s Opublikowano 23 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2020 Kto suszy ten się domyśla ile trzeba było nazbierać, aby tyle ususzyć Trochę się rozdało, trochę poszło na marynowanie do octu 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 23 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2020 IMG_4494.jpeg Kto suszy ten się domyśla ile trzeba było nazbierać, aby tyle ususzyć Trochę się rozdało, trochę poszło na marynowanie do octu Kiedyś z ciekawości sprawdziłem ile mi pójdzie świeżych na kilogram suszonych i wyszło +/- 9 kg. Sprawdzałem na podgrzybkach , więc inne gatunki mogą inaczej wypadać w zależności od zawartości suchej masy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz95s Opublikowano 24 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2020 No pewnie jakoś tak wychodzi, jak mamy już obrane i przygotowane, na 1kg suszonych wychodziło u mnie jakoś 12kg, które trzeba było przygotować i ta ilość się zmniejszała, bo niektóre robaczywe czy tez chore. Czasu schodzi na to, ale warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 24 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2020 IMG_4494.jpeg Kto suszy ten się domyśla ile trzeba było nazbierać, aby tyle ususzyć Trochę się rozdało, trochę poszło na marynowanie do octu Faktycznie Wam tyle grzybów schodzi?Czy to zapasy na lata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz95s Opublikowano 24 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2020 Generalnie na własne potrzeby jak i dla rodzinki, wiadomo święta się zbliżają. Mamy dwa psiaki, z którymi dużo spędzamy czasu min. w lesie. A że są to miejsca bardzo rzadko uczęszczane przez ludzi to grzybów nie brakuje. Lubimy zbierać (ja z moją kobietą), a psy się wyhasają, same plusy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2020 Może nie do końca w temacie, ale takie bombko grzybki wykonałem w wolnym czasie 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2020 Fajne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Muchomorek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi