speku3 Opublikowano 6 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 Po przeczytaniu waszych rozważań na temat powstania styczniowego chciałbym poruszyć temat geopolityki.Jak wielu z was już o tym słyszało? Jakie jest wasze zdanie na ten temat?Osobiście ostatnimi czasy coraz bardziej zagłębiam się w ten temat i wydaje mi się iż jest on odpowiedzią na wiele sytuacji obecnie dziejących się w naszym państwie (i nie tylko) jak również naszej historii, którą dziś różnie oceniamy lecz po zagłębieniu w geopolitykę jakoś mi to wszystko nabiera sensu i uświadamia że zawsze mamy przej....ne.Dla naświetlenia tematu pierwszy link z mapami zachęcam do obejrzenia całościhttps://www.youtube.com/watch?v=fu8r_rOZYaworaz coś na bieżącohttps://www.youtube.com/watch?v=2u66UKgXLOQ&t=7szaznaczam że temat jest bardzo rozległy i moim zdaniem niezwykle trudny. Może ktoś z was przeczytał już książkę(książki) Jacka Bartosiaka? Fajnie jak by się podzielił swoimi opiniami na jej temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 Po przeczytaniu waszych rozważań na temat powstania styczniowego chciałbym poruszyć temat geopolityki.Jak wielu z was już o tym słyszało? Jakie jest wasze zdanie na ten temat?Osobiście ostatnimi czasy coraz bardziej zagłębiam się w ten temat i wydaje mi się iż jest on odpowiedzią na wiele sytuacji obecnie dziejących się w naszym państwie (i nie tylko) jak również naszej historii, którą dziś różnie oceniamy lecz po zagłębieniu w geopolitykę jakoś mi to wszystko nabiera sensu i uświadamia że zawsze mamy przej....ne.Dla naświetlenia tematu pierwszy link z mapami zachęcam do obejrzenia całościhttps://www.youtube.com/watch?v=fu8r_rOZYaworaz coś na bieżącohttps://www.youtube.com/watch?v=2u66UKgXLOQ&t=7szaznaczam że temat jest bardzo rozległy i moim zdaniem niezwykle trudny. Może ktoś z was przeczytał już książkę(książki) Jacka Bartosiaka? Fajnie jak by się podzielił swoimi opiniami na jej temat?Nie znam książek wspomnianych wyżej.Ale, jeśli są takie zainteresowania, to polecam studia w instytucie stosunkow międzynarodowych na uniwersytecie Warszawskim.Bardzo dobrze wspominam te lata tam spędzone.Wiedzy można pozyskać dużo, ale też umiejętność samodzielnego pogłębiania wiedzy zgodnie z zainteresowaniami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 6 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 Osobiście po 5 latach studiowania nauk politycznych mam troszkę dość 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 Osobiście po 5 latach studiowania nauk politycznych mam troszkę dość Przyznaje, to bardzo subiektywna materia Uplyw czasu od konca studiow, tez nie jest bez znaczenia (w moim przypadku 2004). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 6 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 U mnie 2008. No i na UKW. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speku3 Opublikowano 6 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 Panowie nie zamierzam już więcej iść na żadne studia wystarczą mi te które skończyłem Jednak jeśli macie wykształcenie w tym zakresie czy moglibyście obejrzeć film z pierwszego linku i ustosunkować swoją wypowiedź z posiadaną przez was wiedzą? Ewentualnie również drugi film?Z tego co wiem Bartosiak porusza te tematy zupełnie inaczej niż wszyscy inni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 (edytowane) Już odpowiedziałem w temacie styczniowym.Co innego teoria, a co innego praktyka. Nasi przeciwnicy też to znają Guzu,jak wspominasz Kuźniara i jego zamiłowanie do wielkiej Rosji? PSmoja żona w chwili poznania, na imprezie wiele lat temu zrobiła mi "test na debila", tzn. o 1.00 zapytała o to jak się nazywa prezydent Iranu.Potem musiałem się jeszcze wysłowić w języku zaborców, tych bogatszych. Zdałem Edytowane 7 Lutego 2020 przez korol 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 (edytowane) Już odpowiedziałem w temacie styczniowym.Co innego teoria, a co innego praktyka. Nasi przeciwnicy też to znają Guzu,jak wspominasz Kuźniara i jego zamiłowanie do wielkiej Rosji? PSmoja żona w chwili poznania, na imprezie wiele lat temu zrobiła mi "test na debila", tzn. o 1.00 zapytała o to jak się nazywa prezydent Iranu.Potem musiałem się jeszcze wysłowić w języku zaborców, tych bogatszych. Zdałem Prof Roman jest jednym z tych głębiej zapamiętanych przeze mnie kadrowiczów z UW.Stety albo niestety. Edytowane 7 Lutego 2020 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi