Maro1947 Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Wczorajszy bolek 70+ na 5cm 7,5g bonito. Miejsce połowu Wisła w okolicach Płocka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 No i się zaczęło.... Zasady umieszczania zdjęć ryb na j.pl. P.S. Gratuluję wszystkim, którym się udało. U mnie totalna pustynia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Gratuluję pięknych ryb jednak patrząc na fotki chciałbym zaapelować: CHROŃMY SZCZUPAKA Używajmy stalek, wolframów... Przecież szczupak strzela w ekspresowego wobka na niektórych miejscówkach częściej niż bolek. Nie bądźmy sadystami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 ..wczoraj przy rapowaniu ustrzelilismy kilka sztuk, żaden nie ucierpiał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Używasz jakiejś ochrony (bo na fotce nie widać) czy po prostu miały szczęście nie zdychać gdzieś w kącie z kawałem żelastwa i gumy w gardle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 ..a przy kleniojaziowaniu zakładasz przypon?? Na typowych, boleniowych metach rzadko spotykam pajki, Tobie w ramach akcji ratujmy szczupaka proponuje nie zakładać kotwic lub pozostać w domu...nie dajmy się zwariować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Proponuję iść na ryby, nad wodę, pooddychać świeżym powietrzem.Oprócz boleni bez stalki na spinning łowi się wzdręgi, klenie, jazie, okonie - chyba niepotrzebny temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Temat uznałem za potrzebny więc napisałem... Ps. Zawsze używam stalki lub wolframu. Niektóre wolframy są tak delikatne, że nie zakłócają pracy centymetrowych wobków. Obcinkę miałem chyba rok temu na Warcie (ciekawe że pamiętam takie drobnostki ) Jak późnym wieczorem, prawie nocą, już nie miałem stalki to smużaka mi szczupaczek zagryzł. Czasem dziwie się, jak ludzie z kołowrotkiem za dwa klocki przypiętym do CD-ka, w chwili szczerości mówią że wolframy są drogi i dlatego nie zakładają. Nie jest to do przedmówców tylko tak z doświadczenia. No i faktycznie trzeba kończyć i na rybki iść a posty i tak pewnie wylądują gdzieś w śmietniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Dzisiaj 2h biczowania koło chałupy i taki oto efekt Sprzęt: Wild river 3.2m cw.10-21,Daiwa Exceler,plecionka Daiwa 10lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Gratki Tomku Piękny!Się zaczeło <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Warta-->opaska--->noc....Jedna z dwóch.Przynęta - woblerek wyrób własny duszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andego Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 wczoraj nad woda byłem od 12-ej przed 16-ta melduje sie pierwszy bolo cale 57 cm po kolejnych 40 minutach siada gruby rapiszon daje mu koło 70 niestety fajny byl ale sie zmyl...wypiał mi sie i rozgial kotwiczke. Wszystko mam zarejestrowane na filmiku moze mi sie uda pozniej wrzucic... a i pod wieczor lowiac na siudaka w trybie ekspresowym cos podhaczylem splywajacego w dol odry... sciagam to do samego brzegu i patrze duży żółw czerwonolicy - ledwo mnie zobaczyl i tyle go widzialem jak dal nura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek25 Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Świetne rybska Panowie,gratulacje.Dzisiaj drugi dzień czesania wody nie przyniósł efektów. 7km brzegiem Wisły i tylko 2 niezacięte brania na RH10. Łowiłem od 6-15 i przez ten czas widziałem tylko dwa niemrawe ataki bolka. Mizeria! Może jutro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 patu napisał(a) dnia wto, 01 maj 2012 10:58]Gratuluję panowie otwarcia sezonu. Poniżej jeden z kilku dzisiejszych - kij CD BR 17lb, Stelloza 4000 i lina 14lb z dyndającym na końcu riperem R.H... który postawiony w nurcie jest killerem na leniwe denne rapy. Patu nie ugotowałeś się tak opatulony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 ...rano było 8 stopni na cyferblacie... 3 godz później latałem w koszulce i przeklinałem matkę naturę oraz Omenę M. za sprawdzającą się prognozę pogody <_< ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 ...rano było 8 stopni na cyferblacie... 3 godz później latałem w koszulce i przeklinałem matkę naturę oraz Omenę M. za sprawdzającą się prognozę pogody <_< ... To i tak bym się cieszył, u mnie w ciągu dnia nie przekroczyło 6 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Janusz, ciesz się, przynajmniej się człowiek nie gotuje we własnym sosie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dero1990 Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Rapiszon z rana... Batson od @Rheinangler, pp 10 lb i wobek Karola Ch. Fotka na szybko z fona. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maro1947 Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Gratki.Piękny bolesław! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZiomSeb Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Dero1990 <- skad takiego olbrzyma wyciagneles ? Warta czy odra? Gratulacje naprawde piekna rybka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dero1990 Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Odra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maro1947 Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Jaka długość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hobbyspin78 Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 ale długas musiał pózno odbyć tarło bo jeszcze ma ranytak z ciekawości spytam ile miał,mierzyłeś go? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Dero, czapka Ci się wywinęła na lewa stronę <_< .A tak serio - fajny bolas, chudy ale byk ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Dero super ryba,gratulacje Widzę że pogoda dopisała woda gładka jak stół.U nas mocno wieje z północy a fale niekiedy aż się spieniały... Wróciłem do domu z płaczem i spalonym ryjem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi