Skocz do zawartości

BOLENIE 2012

Gugcio

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem dzisiaj rano na zbiorniku i tłukł się taki bolek 80-tak, ale jak podchodziłem do niego to się odsuwał dalej :mellow:.

Spotykam gościa nad wodą i mówię-nie da się gad jeden podejść i że to piękna ryba jest- gość do mnie na to gdzie piękna, straszne ości ma :mellow: - ja mu na to że sportowa nie kulinarna B).

Wszystko do wora, co się rusza :mellow: :mellow: .

lewyspec Ekstra ujęcie pozazdrościć takiej foty i rybki,można na priw nazwę aparaciku którym robiłeś fote ? :unsure:

Chodzi Ci chyba o fotkę Patryka(@Patu), tylko takie pomyłki mogą się zdarzać, jak niewiadomo po co cytuje się posta łącznie ze zdjęciem...Kilka takich cytatów i mamy 3 posty wypełniające całą stronę i powtarzające się to samo zdjęcie...

lewyspec Ekstra ujęcie pozazdrościć takiej foty i rybki,można na priw nazwę aparaciku którym robiłeś fote ? :unsure:

Ze zdolnosciami fotograficznymi wystarczy nawet cyfrowka z przedzialu poczatku sredniej klasy cenowej + post pro.

Wracajac do tematu fotki zjawiskowe jak i rybka. Pozdrawiam

czułem że w tym wątku czegoś mi brakuje :lol:

http://forum.wedkuje.pl/f,czy-bolen-jest-smaczny,477289,0.ht ml

Przykład na to, że Polak wszystko zeżre. Nic, że ryba niejadalna. Trzeba odpowiednio przyprawić, marynować przez tydzień, przetrzeć spirytusem, dać do zeżarcia kotu, poczekać aż wyrzyga, rozbełtać z jajkiem i na patelnie, voila!

2 strony wątku, ładnie się koledzy 'wędkarze' rozpisali.

Boleń-uwolnij lub zabij -nigdy nie trzymaj żywego w siatce

dobre rady hehehe, galeria forum też jest wypasiona, boleń w kuchni, tudzież w ogrodzie lub pod garażem. Jakoś tam nie pasowałem i usunąłem konto z tego portalu jakiś czas temu, za dużo patologii, słomy z butów, próchnicy na zębach i ziemi za paznokciami.

Przeczytałem to forum i jestem w głębokim szoku. Ale pewnego razu zlowilem sporego jazia w Wisle kolo Modlina i zabralem do domu. Syf jakich malo. Niewatpliwie na smak miesa miala wplyw woda. Wisla w tych okolicach nie jest najczystsza.. W gównie złowiony i rzece, gdzie cała tablica mendelejewa... W ogóle brak słów na tą PATOLOGIĘ!

Mmm wedkuje.pl

Moje ulubione forum. To co się tam czasami pisze przyprawia o skręt kiszek :[

Te post równocześnie rozbawia i przeraża, cytuję:

napisałem ten post o boleniu, nie spodziewałem się takiego rozwinięcia, wyciągam wniosek: jak złowię bolenia od razu go uśmiercę, potem usmażę w warunkach polowych, dodam troszkę przypraw, strzelę kielicha i ocenię. powiem jedno ryba rybie nie równa smakowo a składają się na to przede wszystkim zanieczyszczenie wody, moim zdaniem okres złowienia rybki (mam na myśli okres tarła płoć, leszcz) pora roku, a na ten przykład : jadłem kiedyś klenia ze skawy dopływ wisły mięso oceniłem na 3+ minęło parę lat i po nocnej zasiadce nad dunajcem usmażyliśmy też klenia (40cm.) dzieciom ocena 5 jeszcze szwagier usmażył wątrobę z tej rybki bardzo smaczna (koniecznie posolić). :wacko: