Skocz do zawartości

BOLENIE 2012

Gugcio

Rekomendowane odpowiedzi

rzadko łowie rapy na stałym zbiorniku, może dlatego że jedyny w mojej okolicy gdzie rapy występują jest na zalewie dobczycach gdzie jest całkowity zakaz połowu... a takie piękne miejsce i ryby kolosy (nie wiem kto wymyślił ten przepis ale chciałbym się go kiedyś zapytać wtf). Jedyny połów jaki tam sie odbywa to wieśniackie kłusownictwo i to na potęgę!! Zostaje mi Wisła gdzie mam rzut beretem... dzisiaj zastałem tam rwąca wode. Miejsca gdzie przeważnie były stada uklei były pozamiatane więc nie było widać ataku bolków. Drobnica się rozproszyła co moim zdaniem wróżyło łatwiejszy połów tej ryby. Szybki nurt nie pozwalał na powolne łowienie bezsterowcami więc pośmigałem dzisiaj z Raptorami. W sumie 6 rap w przedziale 55-65 i jeden grubas 77 :D

http://img808.imageshack.us/img808/6172/p1040793.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img19.imageshack.us/img19/5632/p1040838ca.jpg

Uploaded with ImageShack.us

zdjątka nie najlepsze bo byłem sam i musiał mi wytarczyć samowyzwalacz na kamieniu :/

Czyżby stary dobry Przewóz? Piekne ryby!

To akurat nie Przewóz ale czasami też tam poluje na rapy. Niestety w tym roku jest ich tam zdecydowanie mniej niż w ostatnich latach. Może coś sie zmieni jak przyjdą upalne dni. Zobaczymy...

pozdrawiam,

Piotrek

Fajne miejsce. Nie mogę go zlokalziwać w pamięci. Rozumiem, że poniżej NHuty. Hmm chyba że to Dąbie :D. Sorry za moją zabawę w detektywa heheh

zgaduj, zgadula ;) moge tylko powiedzieć, że miejsce jest dosyć trudne ze względu na zaczepy - oj zmora nad zmorami. Ostatnio bardzo sympatyczni panowie z PSR'u dopingowali mnie podczas holu kijanki ~130 B) - pomogli mi nawet ja odhaczyć bez potrzeby wyciągania ryby z wody - bezstresowo, szybko, sprawnie...

Ładny uśmiech się maluje na buzi bolusia :mellow: Zaiste woli pozować do zdjęć z płcią piękną! Śliczne zdjęcie! Gratulacje dla Pani Kamili!

Dzisiejszt recon na Wisle wróży same pozytywy na najbliższe dni. Woda staje się coraz bardziej przejrzysta. Co prawda nurt jeszcze dosyć silny ale widać było już żerowanie. Namierzyłem jedną rape 70-80 zapewne ze stopniem profesora. Nie dała się nabrać na żadne sztuczki tylko grała sobie w ping-ponga uklejkami... Udało się uraczyć jedynie kilka kleksów, ale myśle że bolki od wtorku będą na porządku dziennym...