Skocz do zawartości

BOLENIE 2012

Gugcio

Rekomendowane odpowiedzi

Niby tak,alez takim bolkiem zdjęcia nie mam.

Dzisiaj myślałem,że pstryknę lepszą fotkę,ale niestety taki sam kaban jak wczoraj,przy próbie podebrania wypiął się :(

Ale cos czuje,że szybko bedzie znowu okazja zrobic małą sesje zdjęciową :mellow:

Kiedyś, wiele lat temu, na innym forum, próbowałem ludkom opowiedzieć jak bardzo różni się łowienie boleni na dużej nizinnej rzece a na np. górnej Warcie. Nie zrozumieli :lol:

Pozdro i jeszcze raz gratki.

trzeba było zrobić zlot boleniowy na tym odcinku,to by zrozumieli B) nawet środkowa Warta nie została zrozumiana,problem polega na tym że ja nie boję się przyznać że nie trybię np.Odry granicznej, ale ,wielu boi się przyznać że nie trybi Warty..............widać pewne różnice . U mnie kończy się rzeka ,tam gdzie na granicy kończy się główka, inny wymiar,inne rozumienie ,inne patenty. okonie łowi się tak samo,lekko,dupowato,tak samo ,ale takie bolki....inaczej wyglądała by nasza kadra,oj inaczej :unsure:

Dziś postanowiłem odpuścić meczyk i wybraliśmy się ze Sławomirem na Oder poniżej Wrocławia. Złowiliśmy kilka rybek, spotkałem nawet trenera Gmocha :lol: Jacek wziął na szczycie główki i zrobił taką jazdę, że pyta mała, trzy razy wyskoczył nad powierzchnię wody i wyjął w silnym nurcie 20-30 m żyłki, myślałem, ze to jakaś trotka

https://lh3.googleusercontent.com/-Q7BLKvLVeiY/T-zBZk-Mh1I/AAAAAAAAAk8/pnghh6HhXAg/s800/P1190206.JPG

oczywiście szacuneczek i wrócił do studia dalej komentować meczyk :mellow:

https://lh3.googleusercontent.com/-KiNurnA--DI/T-zBdCiKlhI/AAAAAAAAAlA/RhqVnl9CGCI/s800/P1190210.JPG

Jeszcze jedna fota, ryba poniżej forumowego wymiaru, ale fajny zachód... nie obrażę się jak moderator usunie :D

https://lh3.googleusercontent.com/-A-0ZiOoY57c/T-zBhWB50NI/AAAAAAAAAlE/ZJ1jJKH7yOU/s800/P1190215.JPG

Fotki robione przez Sławka

Sprzętowo tak jak poprzednio - zawsze, woblerowo też :D

Faktycznie ładne te fotki wyszły.

Musielibyście zobaczyć jak ten szczękołamacz skakał. Jak Ziom krzyknął, że to chyba trotka, to od razu uwierzyłem :D

Cała ryba nad wodą była !!

Boleniowo Ziom7 mnie wczoraj zdemolował 2:0 :D

Ale ja sobie tradycyjnie amatora robactwa-klenika na Brombę zapodałem, hihi

Takiego średniaczka :D

Slavo

Pięknie, pięknie panowie - pozazdrościć.

Na krakowskiej Wiśle bolenia jak na lekarstwo. Cisza jak maekiem zasiał. Chyba ogłosiły głodówkę...

U nas na wczorajszym wypadzie taka rzeźnia była, że :huh:

I to sporo kloców.

Oczywiście rzeźnia była w miejscu tradycyjnym: na drugim brzegu :lol: Standard :D