Skocz do zawartości

BOLENIE 2012

Gugcio

Rekomendowane odpowiedzi

Wygląda na skórzaka Marka Głuszki czyli MAG.Choć mogę się mylić.

Wiedziałem, że Marek coś tam dłubie, ale to :huh: Jutro chyba (...) przejże mu pudełka ;)

pitt, Maro1947 GRATULACJE fajnych bolasów :D

pitt, ten Twój wygląda potężnie, wydaje się że ma ~80, mierzyłeś?

@Jacekurban, jeden bolo fajny <_<

Ja wczorajszy wieczór, prawie do północy nad Wartą, bez efektów, 1wyjście z chlapnięciem (chyba tylko nawrót zrobił) na przytrzymanego w warkoczu...

Pozdrawiam

Piotrek

@maynard

ze wzgledu na fakt, ze boleni w CH praktycznie nie ma a takze na drugi fakt, ze od czasu do czasu sa lapane, zaczalem ich szukac ... to bylo mniej wiecej tak jak na kilerze z 2000 pesos boliwijskich ... ktos tam wiedzial, ktos podobno slyszal, ze byly ale nie byl pewny czy to byly bolenie ... i takie tam ... ale w koncu znalazlem kogos, kto bolki zlowil juz pare razy i ten jegomosc powiedzial mi gdzie na szwajcarskim renie sa te ryby ... pozniej zaczalem organizowac wabiki i sprzet ... na koncu patenty do polowu w danych rewirach renu a takze kompana do wyprawy ... wszystko sie udalo ze skutkiem jak powyzej + wiem gdzie szukac ryb

@milupa

to ten wabik, dostalem go od ktoregos z kolegow, byl najskuteczniejszy i robil tego dnia najlepiej z wszystkich innych, gdyby ktos wiedzial, czy te zabawki sa nadal produkowane i gdzie mozna sie w nie zaopatrzyc, to prosze o krotki wink na priv.

post-24-1348917562,0645_thumb.jpg

post-24-1348917562,1287_thumb.jpg

Mam pytanko, od kiedy do kiedy można na zaporówce je połowić, tzn, kiedy daje radę się je łowić? Zawsze same ryby ok 70 cm łowisz? Krótsze nie siadają?

Na zaporówkach łowi się bolki jak jest ich dużo...najlepiej w jednym miejscu(Co w dużej mierze zależy od pory roku). Kolega PGr1 nie ma tego problemu bo cały zbiornik ma 50ha. Więc jak jest ich dużo to łowi.