Skocz do zawartości

BOLENIE 2012

Gugcio

Rekomendowane odpowiedzi

Darek, Paweł, Grzegorz, dzięki za miłe słowa

Sumka za bardzo nie było czym ciągnąć :unsure: poza tym wziął na maksymalnym zarzucie (z 5 obrotów korbką) i pewnie w szczene nie dostał <_< ale nawet jak miał by w kąciku, to cięko to widzę pod brzegiem (bojki, pomost, trzciny). Jak zaczął jechać to od razu dokręciłem na granicy wytrzymałości... no i po tych ~5minutach bisia już trochę czułem ;) raz nawet mi się WYDAWAŁO że go pompuje :mellow: dobra to nie ten wątek

Grzegorz, są takie okresy, że wygląda to jak z okoniami, wpadaj watahą w stadko drobnicy i robią popłoch... taka zadymka ściąga następne drapieżniki... jest to krótkie... jak w dobrej chwil znajdziesz się w dobrym miejscu to dobrze

.A to efekt ustawiania wobków.Bolek wziął przy drzewie od strony nurtu na wolno prowadzonego wobka ze zwolnieniem tak by tylko lekko kołysał się na boki i lekkim przyspieszeniu.Branie było bardzo gwałtowne i fajna walka z bolkiem w drzewie.Jak to bolesław pokręcił się w konarach drzewa i sam wypłynął na czystą wodę.Będąc w sklepie z wobkami Marcin przedstawił mi swojego znajomego który łowi masę boleni i prowadzi wobka z krótkimi szarpnięciami. Wychodzi na to że każdy z łowiących te rybki ma swoją szkołę często skuteczną,trzeba tylko dopasować do prowadzenia odpowiednią przynętę.

post-4308-1348917591,8827_thumb.jpg

Spoko, no jak sumek się zaciągnie na niewłaściwym zestawie, albo jak się go najedzie, to przy trudnym brzegu zawsze jest totolotek jak to się skończy (czyli zazwyczaj porażką). Ale fakt, to nie ten wątek ;)

On na 99% zassał, ale nie mogłem skutecznie zaciąć (odległość, żyłka 0,18, kij...), na coś takiego, to tylko jak by dostał w kącik mogło to potrwać dłużnej... dobrze że spadł, przynajmniej wobek został i żyłki nie ściochrał. 200m obok w zatoce mam łódkę, w nowym tygodniu spróbuję z odpowiedniejszym sprzętem...

Wracam do wątku

Dzięki @wobek,

Są upasione, często foty tego nie oddają, jak tego grubasa zobaczyłem, to wizualnie wydawał się jakiś króciutki.

Twój wziął w fajniejszej scenerii... :D GRATY!

...możesz rozwinąć swoją myśl??? :unsure: ...

Taki bolen trafia mi sie raz w roku xD Tobie 3 razy w tygodniu hehe az ciezko w to uwierzyc :D

Dlaczego ciężko w to uwierzyć ?

Poprostu ciezko wyobrazic sobie ze sa gdzies miejsca gdzie 70 cm Bolen to zadna rewelacja u mnie jest ich duzo ale zadko maja wiecej niz 50 cm chyba sie przeprowadze ;)