Skocz do zawartości

BOLENIE 2012

Gugcio

Rekomendowane odpowiedzi

RafałWrocław Patu łowi te większe bo nie macha z brzegu. Większe bolki zwłaszcza na małej wodzie wolą ganiać na przykosie dalej na wodzie.Kilka dni wcześniej byłem ustawiać wobki i z brzegu mogłem złowić taką do 70cm ale na przykosie ze 100m od brzegu ganiały potwory.Patu najzwyczajniej zna troszkę wodę,wystarczy że raz sie taki duży gdzieś pokaże i następnym razem nad wodą może być cisza.Bolek i tak takiego miejsca się trzyma i bardzo dobrze bierze nawet jak pozornie na wodzie jest cisza.

RafałWrocław Patu łowi te większe bo nie macha z brzegu. Większe bolki zwłaszcza na małej wodzie wolą ganiać na przykosie dalej na wodzie.Kilka dni wcześniej byłem ustawiać wobki i z brzegu mogłem złowić taką do 70cm ale na przykosie ze 100m od brzegu ganiały potwory.Patu najzwyczajniej zna troszkę wodę,wystarczy że raz sie taki duży gdzieś pokaże i następnym razem nad wodą może być cisza.Bolek i tak takiego miejsca się trzyma i bardzo dobrze bierze nawet jak pozornie na wodzie jest cisza.

U mnie na Bystrzycy nie ma miejsca ktore jest niedostepne z brzegu to mała rzeka ale wiem ze takie potwory tez w niej plywaja tylko zawsze sie czepi 50tak te ogromne sa jakoś dziwnie niedostepne :D Tak mnie denerwuja że je olalem i łowie Klenie jest ich duzo i sa ogromne ale bardzo specyficzne zupelnie nie ksiażkowe :D

I tu masz rację bolenie z dużej rzeki są łatwe a z małej i czystej bardzo ale to bardzo trudne do złowienia szczególnie w środku lata.Duże klenie są ciekawym wyzwaniem :D

U mnie na Bystrzycy nie ma miejsca ktore jest niedostepne z brzegu to mała rzeka ale wiem ze takie potwory tez w niej plywaja tylko zawsze sie czepi 50tak te ogromne sa jakoś dziwnie niedostepne :D Tak mnie denerwuja że je olalem i łowie Klenie jest ich duzo i sa ogromne ale bardzo specyficzne zupelnie nie ksiażkowe :D

Moje klenie to takie zabijaki ze sie w glowie nie miesci czasami tluka sie bardziej niz bolenie , lepsze efekty mam na imitacje uklejek od 6 do 10 cm niz na zuki ;) Tylko sa storazy bardziej plochliwe niz klenie z odry :D

Hmm. Można wiedzieć jak prowadzone te wabiki? :D

Moje klenie to takie zabijaki ze sie w glowie nie miesci czasami tluka sie bardziej niz bolenie , lepsze efekty mam na imitacje uklejek od 6 do 10 cm niz na zuki ;) Tylko sa storazy bardziej plochliwe niz klenie z odry :D

Hmm. Można wiedzieć jak prowadzone te wabiki? :D

Nie ma na to zasady trzeba czytać wode , gdzie i jak akurat żeruja Bystrzyca to naprawde dziwna rzeka . Najczesciej ataki nastepuja na pograniczu glebokiej wody z plycizna .

patu, GRATULACJE, fajna ryba, ale ta fota frontowa z tymi chmurami, nie wiem czy nie fajniejsza ;)

Dla kompana i @wobek również Gratulacje, spasione podobnie do tych ze stojącej

Łowienie bolków z łodzi jednak nie dla mnie... dzisiaj pływanie za czymś trochę grubszy, ale drugi kij leżał z boku, jak się chlapnął, to go ściąłem, ale pod łodzią pływał jakoś głęboko, nie chciał się pokazać, no i ta kotwica :unsure: ...

Pozdrawiam

Piotrek

Gratulacje @Wobek - ładne rapciaki.

Patryk super zdjęcia o boleniach nie wspomnę. Pogoda napawa optymizmem jeśli chodzi o aktywność boleni. Zaczynają dobrze zagryzać denne przynęty. Gratulacje dla Ciebie i współuczestników Twoich wędkarskich wypraw. Pozdrawiam serdecznie. :D

Dziś zamiast siedzieć na oklepanych miejscówkach wybrałem się w nieznane i nie żałuję. Kilka fajnych ryb udało się przechytrzyć a w nagrodę trafił się taki oto potworek. Ryb nie było widać. Wziął na cudaka swojej roboty jak i pozostałe.

http://img337.imageshack.us/img337/5381/dsc09001t.jpg

Pozdrawiam